Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Válogatottakkal a röplabda NB II-ben

A Szegedi Röplabda SE NB II-es férficsapata pillanatnyilag a második helyen áll a bajnokságban, s jó esélye van arra, hogy megnyerve a keleti csoportot, a nyugati elsővel mérkőzzön az NB I-es tagságért. Az együttest egykori válogatottak (Urfi Csaba, Csíkos Gábor) erősítik.
A Varga Tamás elnök és Dávid Tibor elnökhelyettes vezette SZRSE (a keret: Strezeneczki Gyula, Takó Ferenc, Csíkos Szilárd, Csíkos Gábor, Urfi Csaba, Nagy Ferenc, Stoica Flórián, Bakos Róbert, Tapolcsányi Zoltán, Bojti Róbert, Varga Zsolt, Fülöp Norbert, Péter Csaba, Makhult Zoltán és Varga Tamás) jelentheti a szegedi férfi röplabda jövőjét. A vezetőség nem titkolt célja, hogy hosszú évek szisztematikus és fáradságos munkájával olyan egyesületet építsen fel, amely ismét a sportág elitjében, az Extraligában léphet pályára. Az első lépést az NB II keleti csoportjának, illetve a nyugati győztes ellen vívandó osztályozó megnyerése jelentheti. A célnak a vezetők megnyertek egykori válogatott játékosokat, Urfi Csabát (56 címeres szereplés) és Csíkos Gábort (26).

– Igyekszünk komolyan venni magunkat, az általunk megfogalmazott célokat – mondta Varga Tamás játékos-elnök –, mert csakis így várhatjuk el, hogy mások is azonosulni tudnak ezekkel és fantáziát látnak a sportág szegedi feltámasztásában. Kisebb támogatókat már találtunk és egy nagyon komoly ígérettel bírunk, ennek realizálásához azonban fel kellene jutnunk az NB I-be. A csoportban a közvetlen riválisunknak, az Ózdnak kettő, nekünk viszont négy vereségünk van, de nem reménytelen a helyzet. Nem szabad többet botlanunk, illetve a borsodiakat még kétszer – ennyiszer találkozunk még – meg kell vernünk.

– Amennyiben meghatározó embereink, főként Urfi Csabára és Csíkos Gáborra gondolok, minden hátralévő mérkőzésen pályára lépnek, megnyerhetjük az NB II keleti csoportját – csatlakozott az elmondottakhoz Hulmann Zsolt edző. – Ez lenne az ideális állapot, de tudomásul veszem, hogy ez nem mindig valósulhat meg, hiszen mindenki amatőr, és munka, illetve tanulás mellett „pusziért" játszik. Az eddig nyújtottakkal elégedett vagyok, viszont még profibb körülményekre vágynék. Ezalatt elsősorban nem az anyagiakat értem, hanem azt, hogy az edzéseken lehetőleg mindenki vegyen rész – csakis így lehet tervszerűen dolgozni.

A bajnokság állása: 1. Ózd 21, 2. Szegedi RSE 18, 3. Vegyész RC Kazincbarcika junior 17, 4. Piremon SE Nyíregyháza 16, 5. Gyöngyös 16, 6. DHSE-DTE Debrecen 6, 7. Kunhegyes 5 ponttal.

Végül egy jó hír: január 20-án 17 órakor az ország legjobb csapata a Vegyész RC Kazincbarcika játszik a lila iskola sportcsarnokában az SZRSE-vel. A Magyar Kupa-meccs tétje a nyolc közé jutás.


Profi amatőrök

Az ember ritkán „privatizál" és ír arról, mit kapott ajándékba, mivel lepték meg karácsonykor szerettei, és esetleg az új esztendő, az ünnepek ürügyén egy klubcsapat. Most mégis ezt teszem. Az NB II-ben szereplő Szegedi Röplabda SE ugyanis egy nívós falinaptárral kedveskedett nekem, a rovatnak – honlapjuk is színvonalas, érdemes elkalandozni „szörfözés" közben a www.szrse.fullcity.hu oldalra –, melyen a játékosok és meccsjelenetek találhatók. Még egyszer: az alakulat a sportág harmadik vonalában vitézkedik, teljesen amatőr alapon működik – viszont a vezetők, a játékosok hozzáállása profi, és arról árulkodik, hogy imádják a röplabdát. Az ötletet pedig lehet másolni (egy-két egyesület naptárát a drukkerek szívesen megvásárolnák és feltennék a falra), biztos nem sértődnek majd meg érte. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón és Szegeden is futottak 2005 utolsó napján

Szegeden és Makón a sportolni vágyók futva búcsúztathatták az óesztendőt; de míg a Maros partján… Tovább olvasom