Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Válogatottjai nélkül edz a Pick Szeged

Tegnap véget ért a Pick Szeged játékosainak a téli vakáció, s Kovács Péter edző, ha csökkentett létszámmal is, de már megizzasztotta a társaságot. A szakember többek között elmondta, hogy egyénre szabott foglakozásokat tart.
Kezdjük egy újabb örömhírrel, ugyanis decemberben Berta Róbert neje, tegnap reggel pedig Milorad Krivokapics felesége ajándékozta meg egy újszülöttel a családot. A magyar állampolgárságra váró szerb idegenlégiósnak Helena már a második leánya.

– Mivel Milorad a szerb válogatottal készül a svájci Európa-bajnokságra, ezért én vállaltam, hogy gondoskodom a kismamáról – kezdte a tegnap reggel történtek felidézését Nenad Puljezevics. – Fél hatkor riasztott Karmen, hogy be kellene szállítani a kórházba. Meg is tettem, s három órával később már meg is született a kislány.

A Pick Szeged kapusa egyébként a debreceni kézilabdagála egyik sztárja volt, aki lőtt három nagyszerű gólt is, amellett, hogy kiválóan védett. Az edzés után pedig elmondta, hogy a szilvesztert a családjával, teljesen nyugodt környezetben, Belgrádban töltötte.

Perunicsics gyógyul

Nenad Perunicsics a téli szünetet kihasználva Belgrádban is megvizsgáltatta bicepszsérülését. A szerb orvos azt javasolta, hogy négy hétig ne használja a dobókezét. Így a játékos csak lábmunkát végez.

Kovács Péter az elmúlt év végén Moszkvában cselekvő részese volt az Oroszország–Világválogatott mérkőzésnek. Milyen érzés volt a kispadon ülni?
– Természetesen élmény és megtiszteltetés számomra, hogy tevőlegesen ismét részt vehettem a világ legjobb kézilabdázóinak találkozóján. Ami pedig a vendéglátást illeti: az oroszok mindig nagyszerű házigazdák voltak, s ezt a véleményemet most sem cáfolták meg.
A Pick Szeged válogatottaktól – Andjelkovics, Djurkovics, Krivokapics (szerb), Ilyés, Lendvay, Vadkerti, Szente (magyar) – lecsupaszított csapata tegnap délelőtt 10 órakor a City-fitneszben találkozott. Mindössze nyolc játékosnak vezényelt erősítőgyakorlatokat Kovács Péter edző.
– Délután már többen leszünk, hiszen az ifisták a tanítás után bekapcsolódnak a munkába – magyarázta a tréner, miután megkérdeztük, hogy ilyen kevés játékosnak hogyan lehet érdemi munkát végezni? – Vegyes lesz a felkészülésünk most. Úgy terveztem, hogy az egyéni képzésre és a taktikai tárház bővítésére tesszük a hangsúlyt. Akinek úgy látom, hogy az intenzív erősítés lenne a leghasznosabb, annak az szerepel elvégzendő feladatként. Sőt úgy gondoltam, hogy nem mindenkire rakok egyforma terhet sem.

A tréner azt is elmondta, hogy az egyhangúságot oldva igyekszenek minél több edzőmérkőzést lekötni. Felveszik a kapcsolatot a szerb első osztályú Szabadkával, a Békéssel, valamint a Kiskundorozsmával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged-játékosok az Eb-re készülő válogatottban

Hétfőtől négy szegedivel – Ilyés Ferenc, Lendvay Péter, Szente Gábor és Vadkerti Attila… Tovább olvasom