Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Változatlan kerettel és támogatói körrel a Floratom Szeged

Két hónapos szünet után folytatja extraligás szereplését a Floratom Szeged AC férfi asztalitenisz-csapata. Tóth Tibor edző továbbra is a Dudás, Kriston, Lukács trióra számíthat a bajnoki mérkőzéseken. A vezetőség a 4–6. hely megszerzését várja a csapattól.
Július végén kezdte meg felkészülését a bajnokságra a Floratom Szeged AC férfi asztalitenisz-csapata. Tóth Tibor edző az elmúlt pontvadászat tapasztalatából kiindulva úgy határozott, hogy több előkészületi mérkőzést játszat a csapattal, s a játékosokat arra ösztönzi, hogy egyéni versenyeken is álljanak asztalhoz. Az Extraligában szereplő együttesnek közismerten jó a kapcsolata a szabadkaiakkal, s ezt most is jól kihasználták.

Ezt a helyezést várja a DM és a DV: 6.

A Floratom Szeged AC immáron harmadik bajnoki évét kezdi meg a férfi asztalitenisz Extraligában. A csapat újoncként az ötödik volt. Tavaly azonban – főleg a gyenge őszi teljesítmény miatt – egy hellyel hátrébb végeztek. Kiegyensúlyozottnak tűnik a mezőny, s ebből kiindulva nem is várhatunk a most befejeződött bajnokságban megszerzett hatodik helynél jobbat Tóth Tibor edző csapatától.

– Ahogyan terveztük: szinte minden héten részt vettünk valamilyen versenyen. Az utolsó erőpróbánkat Szabadkán tartottuk, s ott is edzőtáboroztunk. Ezzel pedig, úgy érzem, sokkal jobban felkészült a csapat a szombaton kezdődő pontvadászatra, mint például az elmúlt esztendőben – mondta Tóth Tibor edző.

A férfi Extraligában változatlanul tíz csapat küzd a helyezésekért. A két újonc, a Pénzügyőr és a Büki TK Gyógyfürdő egyelőre ismeretlen a szegediek számára. Az azonban tudott, hogy a mezőnyből szinte kiemelkedik a sokszoros bajnok BVSC, amely most is erősíteni tudott a válogatott Pázsyval, valamint a Celldömölk. A Kemecse pedig visszaigazolta Spanyolországból régi játékosát, Fazekast.

– A sorsolásunk kedvezőtlen, hiszen a tavalyi szezon dobogósaival kezdjük a bajnokság elejét. Nyolc csapat között nagyon kicsi a különbség, éppen ezért a célkitűzés nem is lehet más, mint a 4–6. hely valamelyikének megszerzése – jelentette ki Vikor Sebestyén, a klub elnöke.

Az őszi menetrend

Az extraligás csapat őszi bajnoki menetrendje, szeptember 1., 11 óra: Kecskemét–Floratom; szeptember 8., 11: Floratom–Celldömölk; szeptember 29., 11: Floratom–Kemecse; szeptember 30., 11: BVSC–Floratom; október 6., 11: Tatabánya–Floratom; november 3., 18: Pénzügyőr–Floratom; november 24., 11: Floratom–Békés; december 1., 11: Pécs–Floratom; december 15., 11: Floratom–Bük. 

A már jól bevált három játékos, Dudás Róbert, Kriston Zsolt és dr. Lukács Levente alkotja a Floratom együttesét. A csapat első számú tartaléka a 21 éves kiskunfélegyházi születésű Erdélyi Szabolcs. A volt serdülő Európa-bajnok magyar válogatott tagja korábban Mohácson játszott. De Tóth Tibor szombaton egészen biztosan nem számít a játékára, hiszen a már megszokott három szegedi pingpongos közül senki sem sérült.

– Első ellenfelünk idegenben a Kecskemét lesz, amely az anyagi gondok miatt jelentősen meggyengült. A csapat gerincét alkotó játékosok eligazoltak, ez pedig megnövelte győzelmi esélyünket – mondta Lukács. Aki elárulta még, hogy sorsoltak az Inter-kupában, s a Floratom ellenfele október 13-án Szegeden a párizsi Amical Pongiste D'OZOIR együttese lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a főszurkoló: Keszi Zoltán

Aki rendszeres látogatója a szegedi sporteseményeknek, az jól ismerte Keszi Zoltánt (a képen jobbról… Tovább olvasom