Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Vamos, Pick Szeged!

Hétfőn megkezdi a felkészülést a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a 2013–2014-es szezonra. A kétszeres magyar bajnok az új mesterrel, Juan Carlos Pastorral egy teljesen új stílussal vág neki a felkészülésnek. A Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatójával, Mezei Richárddal beszélgettünk.
– Felkészültek a kezdésre?
– Minden rendben, kész a csapat nyári programja, most már csak egyetlen dolog hiányzik, a Metalurg Szkopje elleni BL-selejtező pontos időpontja, utána minden akadály elhárul, ez az egyetlen nyitott kérdés maradt csak.

– Juan Carlos Pastor világhírű edző, egy teljesen új mentalitást képvisel. Mit vár a spanyol mestertől?
– A mindenki által csak „Misternek" szólított tréner maximalista, és ezt elvárja a játékosoktól is. Vele közösen építhetjük tovább a patinás szegedi klubot, folytatjuk azt az utat, amit elkezdtünk, és évről évre lépünk előre. Ez a célunk, egy olyan bázist megteremteni, amely az európai élklubokra jellemző. Sokszor elmondtuk, mi nemcsak a felnőttcsapata koncentrálunk, hanem az utánpótlásra is. Fontos, hogy kialakuljon egy Pick-piramis, amelynek a csúcsa a nagycsapat.

– Térjünk vissza a BL-re. Mit vár a macedón ezüstérmes elleni párharctól?
– Tisztában vagyunk az ellenfelünk erejével, azzal, hogy remek játékosok szerepelnek a Metalurgnál, de a mi csapatunk is erős. Az élet átrendezte a felkészülést, azt, hogy már augusztus végén éles meccset kell játszanunk. De ez nemcsak ránk vonatkozik, hanem az ellenfelünkre is. Kedvező, hogy a második meccset játsszuk itthon, nem szabad elfelejteni, hogy olyan a szegedi katlan, amilyen kevés van Európában. A Picknek szakértő, a kézilabdáért rajongó szurkolótábora van, ez pluszerőt ad mindenkinek. Nem lehet vitás, célunk a főtáblára jutás. Egyelőre a Szkopje elleni párharcra koncentrálunk, csak erre figyelünk. Ha már spanyol a mesterünk, akkor: Vamos (gyerünk, a szerk.) Pick Szeged!

Mezei Richárd (jobbról) izgalommal várja az új edző, Juan Carlos Pastor szegedi munkáját. Fotó: Schmidt Andrea
Mezei Richárd (jobbról) izgalommal várja az új edző, Juan Carlos Pastor szegedi munkáját.
Fotó: Schmidt Andrea

– A jelenlegi gazdasági helyzetben mennyire nehéz megteremteni a klub anyagi hátterét?
– Szerencsés helyzetben van a Pick Szeged, mert a klubtulajdonos jóvoltából biztos a helyzetünk, illetve olyan támogatói körrel rendelkezünk, amely biztosítja a megfelelő működéshez a feltételeket. Érkeztek új szponzorok, növeltük a bevételünket, ennek köszönhető, hogy egy teljesen új szakmai stábbal és négy új válogatott kézilabdással erősítettük meg a keretünket. Mindig előfordult, hogy távoztak támogatók, idén is jöttek azonban újak, még komolyabb támogatással, így tovább erősítettük a hátteret.

– Milyen változásokra számíthatnak a szurkolók?
– Hamarosan megújul a honlapunk, hétfőtől áruljuk a bérleteket, amelyhez minden szurkoló kap majd ajándékba egy kék színű csapatmezt. Szeretnénk kékbe öltöztetni a drukkereinket. Fontosak számunkra a szurkolók, éppen ezért kezdjük úgy az idényt, hogy az első edzést, amely 18 órakor kezdődik, megnézhetik, megismerhetik az új fiúkat, Ilyést, Mindegíát, Parrondót és Vranjest, illetve a edzőt, Juan Carlos Pastort és segítőjét, Marko Krivokapicsot. Idén sem marad el az éves műsorfüzetünk, immár harmadik alkalommal ajándékozzuk meg ezzel az ingyenes kiadvánnyal a Pick Szeged szimpatizánsait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz Anna kiváló idővel melegített ötezer méteren a barcelonai világbajnokságon

A Haász SZUE versenyzője, a szegedi Olasz Anna 5 kilométeren a 12. helyen végzett a barcelonai vizes világbajnokságon. A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos győzelemmel kezdett a brazilok ellen. Tovább olvasom