Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Van még bőven tartalék a Makó csapatában

A labdarúgó NB II legutóbbi 11. helyezettje, a Makó FC némiképp átalakult a következő évadra. Többen távoztak a gárdából, de újak is érkeztek. Az Algyő elleni felkészülési mérkőzésen meglestük, két héttel a bajnoki rajt előtt hogyan is áll a csapatépítés a zöld-sárgáknál.
Folyamatosan játssza edzőmeccseit a Makó. Az Algyő elleni immár a hetedik volt a sorban. A gárda edzője, Kolozsvári János nem volt túlságosan boldog, hiszen a közelgő, Kecskemét elleni bajnoki rajt előtt még fogalma sincs, milyen összeállításban küldi, küldheti pályára együttesét.

– Nem mondhatnám, hogy ideális a helyzet – mondta a tréner, miközben le nem vette a szemét a pályáról, amelyen tanítványai az egy osztállyal lejjebb szereplő Algyő ellen játszottak. – Sajnos sok a sérült, hiányzik Czirbus, Schreiber, Maróti, Hadár, Kis K., és ezúttal a védelem tengelyébe a HFC-ből visszahozott Dálnakira sem számíthatok.

Mire mindezt elmondta, csapata már 2–0-ra vezetett. Előbb Csamangó erőszakossága, majd Kulacsik szemfülessége kamatozott gólok formájában. Az algyőieken látszott, ez csak a második felkészülési meccsük, még nem tartanak ott, ahol a vendégek. Igaz, nekik van egy hét fórjuk, lévén, hogy az NB III hét nappal később kezdődik az NB II-nél.

Hétgólos edzőmeccs

Algyő–Makó 2–5 (0–4). Algyő, 50 néző. Vezette: Bősi.
Algyő: Horváth R. – Retek, Kothencz, Varga N., Krucsó – Pataki, Tóth L., Vass, Daróczi – Végh – Pálinkó. Játszott még: Gonda, Gyimesi, Papdi Cs., Szélpál A., Herczeg, Papp E. Edző: Tóth Ákos.
Makó: Kovács K. – Podonyi, Szamosszegi, Gévai, Bakos Á. – Kovács N., Varga R., Magyar, Bány – Csamangó, Kulacsik. Játszott még: Gál (kapus), Rakonczai, Béres, Veres, Bakos T., Faragó, Puskás. Edző: Kolozsvári János.
Gólszerzők: Gonda, Kothencz (11-esből), ill. Csamangó, Kulacsik, Bány, Podonyi, Faragó.  
– Na, valami ilyenre számítottam – lelkendezett visszafogottan a szép gólok láttán Kolozsvári. – Eddigi meccseinken a védekezéssel, ha nem is voltam száz százalékig elégedett, de gyengének semmiképp sem mondhatnám, viszont az előre való játék, a helyzetkihasználás még messze volt az ideálistól.

A következő pillanatban viszont már azt kiabálta a 35 fokos hőségben pácolódó tanítványainak, hogy: „Ne engedd már beadni, ne nézzed, támadd meg!" – miután a labdát a kapu elé kanyarító Patakitól a legközelebbi ember nagyjából nyolc méterre állt. A pályán lévők legtechnikásabbja, Bány nagyon élt az első játékrészben: előbb ütemtelenül bal külsővel talált be, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Podonyit. Az egyik drukker meg is jegyezte: „Ha Tominak kedve van futballozni, az Isten sem fogja meg". Van benne valami, tavasszal például nagyon villogott, viszont az ősziben némi túlzással inkább csak hátráltatta csapatát.

A szünetig több találat már nem született, pedig a házigazdák közül Kothencz zúgó kapufát is lőtt, Krucsó ziccerét pedig Kovács K. védte nem kis bravúrral. A második játékrészre alaposan átalakult a Makó. Újabb fiatalok kaptak lehetőséget a bizonyításra. Közülük volt, akinek ez sikerült, de akadtak néhányan, akiknek nem. A vége 5–2 lett a Makónak, és ha nem is tajtékzott Kolozsvári edző, semmiképp sem lehetett elégedettnek titulálni.

– Az első félidőben vezettünk jó néhány formás támadást, de a szünet utáni teljesítményünk nem lopta be magát a szívembe – értékelt a tréner. – A második játékrészben gyámoltalanok voltak a
fiatalok, nem vettem észre rajtuk az akarást. A mai labdarúgásban elengedhetetlen az agresszivitás, nem sok erre utaló jelet produkáltak. Mentségükre csak az szól, hogy három nap alatt már a harmadik meccsüket játszották – igaz, attól még akarhatnának. A lényeg: van még mit melózni, de az a tudat némileg megnyugtat, hogy a sérültek felépülésével azért jóval erősebbek leszünk, vagy legalábbis lehetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: vegyes mérleg

Az első három edzőmeccsét negatív mérleggel zárta a HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata: a… Tovább olvasom