Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Váradi Márton és leánycsapata

Nyolc éven át férfiakkal foglalkozott Váradi Márton, ám ma már a Démász-Szegedi VE női szakágának felvirágoztatása a feladata. Az első sikerek már megvannak, hiszen 12 éves tanítványai két ob-címet nyertek.
Fotó: Gyenes Kálmán
Molnár, Sík, Csamangó, Börcsök, Pusztay, Almási. Néhány név azok közül, akik Váradi Márton kezei között nőttek fel, és jutottak el a válogatottságig. A Démász-Szegedi VE kajakos trénerének irányításával a felsoroltak megnyertek szinte mindent, sőt többüknek – így például Molnárnak és a Sík, Csamangó duónak – már felnőtt vb-, vagy Eb-érme is van.

A szakember legutóbbi sikereit tehát a fiúkkal érte el, 2003-ban például a tanítványai öt egységben voltak másodikak a válogatókon a különböző egységekben, ám mostanában már a másik nemnél dolgozik.

– Azok után, hogy nagyon sokáig a férfiakkal való edzősködés tette ki a mindennapjaimat, 2003 októberében kaptam egy újabb nemes feladatot, mégpedig a klub női szakágának újraélesztését, felvirágoztatását.

Abszolút a legelején kezdtem, azaz a beiskolázással, valamint az elmúlt harminc év tapasztalatai alapján olyan kiválasztással, amely célravezető lehet. Ahhoz, hogy megtaláljuk az atlantai olimpiát is megjárt Terhes Bea, vagy napjaink hőseinek, Janics Natasának és Kovács Katinak a lehetséges utódait, minimum ötéves kemény munka kell széles bázissal.

Ezúttal tizenkét-tizennégy esztendős lányokkal kezdtem el foglalkozni, akikkel majd az ötkarikás játékokat megjárt versenyzők mögötti űrt be tudjuk tölteni – vázolta jelenlegi feladatát Váradi.

A tréner alapvetően könnyű helyzetben volt, hiszen elmondása szerint a
klub teljesen melléállt, minden lehetőséget, felszerelést megadott neki.
– Úgy érzem, az egyesület is azt akarja, hogy a kissé háttérbe szorult szakág újra régi fényében csillogjon. Volt egy igen ígéretes korosztály, az 1985–86-osok csoportja Mucsi Katával, Vass Évával, Jároli Andreával és Radnai Nikolettel, ám ők már sajnos eltávolodtak a versenysporttól. Most azon vagyunk, hogy ismét hasonlóan tehetséges gyerekek nőjenek fel a Démász-Szegedben – jegyezte meg Váradi.

A lelkesedéssel nincs gond, hiszen negyven kislány látogatja rendszeresen Váradi edzéseit.
– Érdemes lejönni a vízi telepre, és látni a sok mosolygós, igyekvő, tiszta tekintetű gyereket edzés közben. Már van saját példaképük is: az utánpótlás-bajnokságon két aranyérmet nyertünk, a 12 évesek között Hájas Dominika és Seprenyi Sára saját generációjában az élen végzett. Van példa előttem, és a fiúkhoz hasonlóan lépésről lépésre dolgozva érhetjük el a kívánt eredményt – jellemezte végül tanítványait Váradi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Zsigáék: a teniszcsalád

A szegedi Zsiga családban mindenki teniszezik. Zsiga László, az édesapa országos bajnok volt, míg az… Tovább olvasom