Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Varga Ákos a jövő reménysége

Két éve stabilan szerepel az utánpótlás-válogatottakban a szegedi Varga Ákos, aki még óvodáskorában ismerkedett meg a kosárlabdával. A Naturtex-SZTE-Szedeák tehetsége számára adott volt a sportág szeretete: édesanyja válogatott volt, és testvére is szerepelt az élvonalban.
– Már óvodásként kosaraztam, akkoriban anyu sokszor elvitt az edzésére, így hamar találkoztam a labdával. Szervezetten 12 éves korom óta játszom, akkor csatlakoztam a Szedeákhoz – mondta lapunknak a 15 éves Varga Ákos. Édesanyja, Szilágyi Nóra az élvonalban és a nemzeti csapatban is szerepelt. Édesapja, Varga Lajos válogatott gerelyhajító volt, míg az anyuka sportágában testvére, a 21 éves Zalán is megfordult az élvonalban a Szedeákkal, jelenleg a másodosztályú Vásárhelyi Kosársuliban játszik.

– Sági Ákosnál tanultam bele a sportágba, majd edzőm volt Polányi Géza, Antal András és Molnár Csaba is, most pedig Simándi Árpád és Milenko Topics foglalkozik velem. Heti hatot edzek: hétfőn és kedden az U16-os és U18-as csapat közös tréningjén veszek részt, szerdán Simándival és Topiccsal van egyéni képzésünk, csütörtökön és pénteken újra az U16 következik, hétvégén pedig apuval gyakorolok. Persze nyaranta Zalánnal is sokat játszunk egy az egy ellen: egyelőre ő a jobb, de már nem sokáig – mondta egy mosoly kíséretében.
 

A 192 centi magas, 2-es és 3-as poszton bevethető játékos két éve került be az utánpótlás-válogatottak rendszerébe, azóta szinte minden összetartásra meghívják. Az U16-os csapattal részt vehetett a rangos, nemzetközi Szent István-kupán Székesfehérváron.

– Előtte két másik tornán jártunk, összeszoktunk – én is  elég jól játékba lendültem, nem ment rosszul. A csapattal a harmadik helyen végeztünk, amely bravúrnak számít a rendkívül erős mezőnyben
– tette hozzá az NBA-ben a Los Angeles Lakersnek és Kobe Bryantnek szurkoló tehetség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: meg lehet lépni

Két hét szünet után folytatja ma 19 órától az NB I A csoportos férfi kosárlabda-bajnokságot a Naturtex-SZTE-Szedeák a MAFC vendégeként. Tovább olvasom