Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Varga Bence bizonyított

Szeged - A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának támadója, Varga Bence (22) az Újpest II. elleni, igen fontos meccsen (3–1) két góllal segítette együttesét. A támadó bizonyítani akart – sikerült.
– Nyugtasson meg, ugye rendben van a bokája?

– Igen, rendben van. Rúgást kaptam rá, de semmi komoly sérülés nem történt. Az edző, Lóczi István úgy érezte, az a biztos, ha nem folytatom, ezért cserélt le az 59. percben.

– Jobban fekszik önnek a kétcsatáros játék?

– Mindenképpen. Amúgy is jobban szeretem ezt a rendszert, mint amikor akár én vagyok egyedül elöl, akár más játssza az egyedüli centert. Jovánczai Zolival egyre inkább megértjük egymást, és mögöttünk is olyan rutinos labdarúgók vannak, akik bármikor képesek kiváló helyzetbe hozni kettőnket.

Feltalálja magát a kapu előtt: Varga Bence gólhelyzetben. Fotó: Schmidt Andrea
Feltalálja magát a kapu előtt: Varga Bence gólhelyzetben. Fotó: Schmidt Andrea

– Egykori fradistaként az Újpest tarcsi ellen is érezte a két klub közötti hatalmas rivalizálást?

– Ilyen nincs ezen a szinten, nem tudom, hogy volt-e, de ha igen, elmúlt. Egykori fradistaként átéltem, hogy az ifimeccsek nagy rangadónak számítottak, de ez a tartalékok között nem létezik. Főleg mert az Újpestben kevés saját nevelésű labdarúgó lépett pályára. Érdekes, hogy nekem az egyik legjobb barátom Újpest-labdarúgó volt, igaz, már nem futballozik.

– Rögtön bemutatkozásakor, a Putnok elleni 4–1 alkalmával gólt szerzett a Szeged 2011-ben, mégis amikor pályára lépett utána, görcsös játékot láttunk öntől, miért?

– Jól látja. Volt bennem egy bizonyos fokú bizonyítási vágy, meg akartam mutatni, hogy nem véletlenül igazoltam ebbe a csapatba. Be akartam kerülni a kezdő tizenegybe, illetve ha tíz percet kaptam, akkor pedig minél többet vállaltam, ám ilyenkor több hiba is csúszott a teljesítményembe. Örültem, hogy most végre akármilyen körülmények között is, talán talppal, de betaláltam, a második találatom pedig, amikor a rövidre érkezve külsővel lőttem a jobb felsőbe, nekem is tetszett.

– Öt pontra vannak a második, és csak négyre a biztos bennmaradást jelentő ötödik helytől. Számolgat a csapat is?

– A mély gödörből szerettünk volna ezzel a két meccsel kilábalni, így ez a két mérkőzés járt a fejünkben, csak erre koncentráltunk. Most pedig, hogy megvan az újabb hat pont, az a cél, hogy a továbbiakban is minél több pontot szerezzünk. Aztán meglátjuk, hogy milyen hangulatban és helyzetben megyünk a téli pihenőre. A legfontosabb az előttünk lévő három találkozó, elsőként pedig a balmazújvárosi, amikor a közvetlen rivális otthonába utazunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt egyszer a Mérkőzés

Tegnap az újszegedi Kisstadionban a Radnóti–Délmagyar örökrangadó felelevenítésével emlékeztünk lapunk egykori sportrovatvezetőjére, Gyürki Ernőre. Tovább olvasom