Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Varga Csuvi üvölteni tudna a boldogságtól

Varga Tamás révén a Szeged Beton VE is adott olimpiai bajnokot a magyar férfi vízilabda-válogatottba. Csuvi – akit Kiss Gergellyel együtt a finálét követően doppingellenőrzésre vittek – nyakába Athén után másodszor is aranyérmet akasztottak. Akkor beszélgettünk vele, amikor visszaért az olimpiai faluba.
– Tudja-e, hogy ön az első olyan olimpiai bajnok pólóban, aki szegedi klub játékosaként ért a csúcsra?
– Igen? Ezen még nem is gondolkoztam. Mindenesetre nagy megtiszteltetés, jóleső érzés.

– Egy éve, amikor leigazolta a Szeged Beton, azt nyilatkozta, azért tért haza Olaszországból, mert Athén után ismét olimpiai bajnok akar lenni. Megcsinálta!
– A boldogságtól üvölteni tudnék! Négy éve nem nyertem semmit. Most bepótoltam mindent. Tényleg ezért jöttem haza, élni szerettem volna az utolsó sansszal. Rengeteg munka van az arany mögött, de nemcsak az én, hanem a szegediek részéről is. Örök hálám a szponzornak, Körtvélyessy Péter elnöknek, a csapattársaimnak, mindenkinek. Köszönöm nekik, mint ahogy a drukkereknek is. Tudom, hogy például az Aramis játékteremben mennyien szorítottak nekem, a válogatottnak. Még egyszer: mindenkinek köszi!

Varga Csuvi: Most bepótoltam mindent. Fotó: DM/DV
Varga Csuvi: Most bepótoltam mindent.
Fotó: MTI

– A pekingi aranycsapatot össze lehet hasonlítani az athénivel?
– Fölösleges. Az más volt. Ez a torna végére érett össze olyanná, mint a négy évvel ezelőtti. Nekem most más volt a szerepköröm. A sikerért ezúttal be kellett áldozni az egómat. Beáldoztam. Végig arra törekedtem, hogy hátulról adjak támogatást a csapatnak. Csak és kizárólag az a fontos, hogy nyertünk.

– Az aranyérem megszerzése után kivel beszélt először az otthoniak közül?
– A családommal. Hihetetlenül hiányoznak már. A kiutazás előtt imádott drága kicsi lányom, Kinga megkérdezte: apu, hová mész? Mondtam neki, az olimpiára, mégpedig azért, mert szeretnék aranyat nyerni. Erre ő: de apa, már nyertél egyet. Valahogy aztán sikerült megértetnem vele, hogy szeretnék még egyet. Sikerült!

– Gondolkodott már a folytatásról?
– Harminchárom évesen ez az arany akkora erőt, lökést adott, hogy el is elhatároztam, klubszinten újabb négy évig még biztosan kitartok. 2005-ben lemondtam a válogatottságot, ilyet többé nem teszek. Ha hívnak, ha kellek, Londonban is ott leszek.

Olvasóink írták

  • 1. JACINT61 2008. augusztus 25. 08:08
    „SZÉP VOLT GRATULÁLOK !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kásás Zoltán nélkül nincs diadal

Sydney, Athén, Peking. A legutolsó három nyári olimpia. Hogy mi a közös bennük? Valamennyiben… Tovább olvasom