Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Varga Tamással még tárgyalnak a vezetők

Vízilabda - Ma tartja az évad utolsó edzését a LEN-kupa-győztes, bajnoki ötödik Szeged Beton férfi vízilabdacsapata, aztán szabadságra mennek a játékosok. A következő idényre augusztus 3-án kezdődik a felkészülés.
A szurkolókat leginkább az a kérdés foglalkoztatja, hogy milyen lesz az új idény Szeged Betonja. A gárda elnöke, Körtvélyessy Péter szerint az eddiginél semmiképp sem lesz gyengébb, és reményét fejezte ki, hogy mentálisan erősebbet láthatnak a drukkerek.

– Folyamatosan tárgyalunk, rengeteg órát töltöttünk már el a játékosokkal egyetemben az íróasztal két oldalán – magyarázta a klub első embere. – Erre két dolog miatt is szükség volt, van: egyrészt, mert vannak a keretben olyanok, akiknek lejárt a szerződésük, de azért is, mert az élő kontraktussal rendelkezők esetében is érdekeltségi rendszer változtatást eszközöltünk. Magyarán módosítottunk az szerződésükön. Az már a játékos dolga, felelőssége, hogy ezt elfogadja-e, vagy nem, és akkor harag nélkül elválnak útjaink.

Az elnök örömmel számolt be arról, hogy a 2009/2010-es évadban is a Beton sapkáját húzza majd a fejére Baksa László, Németh Zsolt, Varga Péter, Komlósi Péter, Lehmann István, Juhász Zsolt, Kuncz Tamás. Ebbe a csoportba sorolja a vb-keret hétfőn kezdődő edzésein részt vevő Török Bélát is, akivel egyelőre azért nem sikerült leülni tárgyalni, mert különböző edzőtáborokban vett, vesz részt. Körtvélyessy úgy fogalmazott: „Bélát a csapat tagjának tekintjük" – ebben a kijelentésben minden benne foglaltatik. Azt is az elnök mondta, hogy az imént felsoroltak klub iránti elkötelezettsége üzenetként is felfogható a még vacillálok, valamint az új kiszemeltek részére.

Varga Tamás
Varga Tamás

– Mihajlo Korolija távozására és Weszelovszky László Fradiba történő igazolására már korábban pont került – folytatta a klub első embere. – A régiek közül még tárgyalásban állunk Varga Tamással (képünkön), Milos Korolijával, Molnár Péterrel, Éles Vilmossal, valamint Vojiszlav Vejzagiccsal. Akármelyik nap eldőlhet a sorsuk, abban maradtunk, legkésőbb jövő hét végéig véglegesen színt kell vallaniuk. Erősítésben is gondolkodunk, de amíg nincs aláírt szerződés, addig nem szívesen mondanék nevet, nem szeretnénk úgy járni, mint egy évvel ezelőtt nyáron.

A beszélgetésből kiderült, a csapat költségvetése nem változott, hasonló összegből gazdálkodhat a Tisza-parti gárda, mint a nemrég zárult idényben. Körtvélyessy Péter szerint ennyi pénzből olyan csapatot kell „létrehoznia" Kásás Zoltán mesteredzőnek, amely a négy között zár majd a bajnokságban, mert az 5–6. hely eléréséhez a fele összeg is elég lenne...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

C-Mobil-kupa a Gellértben

Tenisz - Holnap 9 órától ismét benépesül az újszegedi Gellért Szabadidőközpont. A C-Mobil Kft. szervezésében ismét megrendezik a hagyományos társasági tenisztornát. Tovább olvasom