Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Várhidi Péter: Dobogón Csikar, Véber és Kotász

Lapunk sportrovatának szervezésében megválasztjuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Kollégáink egy harmincas listát hoztak létre, ebből választhatnak majd a szavazásra jogosultak.
Az eredményhirdetésre november 17- én kerül sor, ekkor derül ki, hogy ki volt városunk legnépszerűbb futballistája. A harmadik nyilvános szavazó a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Várhidi Péter.

A harmadik szavazat

1. Sándor Károly (100 pont)
2. Véber György (90 pont)
3. Kotász Antal (80 pont)
4. Kocsis Lajos (70 pont)
5. Kozma Mihály (60 pont)
6. Pusztai László (50 pont)
7. Gujdár Sándor (40 pont)
8. Kutasi László (30 pont)
9. Szélpál László (20 pont)
10. Baróti Lajos (10 pont)

– Nagyon sok emlék köt Szegedhez, ezek között akad szép és kellemetlen élmény is – kezdte a beszélgetést a kapitány. – Annak idején az Újpest játékosaként főként az MNK-meccseken kaptam lehetőséget, és többször is összesorsoltak bennünket a Tisza-partiakkal. A legszívesebben egy 4–2-re megnyert villanyfényes meccsre emlékszem vissza, ugyanakkor – már a Ganz-MÁVAG színeiben – pályafutásom legsúlyosabb sérülését is Szegeden szenvedtem el. A tizenhatos környékén Kun Lajos lőni készült, én pedig elpöcköltem előle a labdát. Lajos lába a sípcsontom és a szárkapocscsontom közötti részt találta telibe, és egy ideig úgy tűnt, abba kell hagynom a futballt. Szerencsére a műtét jól sikerült, visszatérhettem a pályára, de az aktuális élvonalbeli ajánlataimból a sérülés miatt nem lett semmi.

Ahogyan a szavazók többségének, így Várhidi Péternek is komoly fejtörést okozott a tízes lista összeállítása. A választék bőséges, néhány személyes kapocs azonban némiképp megkönnyíti a kapitány dolgát.

Várhidi Péter szívesen emlékezett a legendákra. fotó: Frank Yvette

– Sándor Károly az első, ez nem is lehet kérdéses. Tagja volt az Aranycsapatnak, és a legendás, „Csikar-szögből" szerzett góljai örökké emlékezetesek maradnak. A sorban nálam Véber Gyuri a második. Mivel a játékosom volt, elfogult vagyok vele, de úgy gondolom, őt tekinthetjük az utolsó igazi irányítónak, aki a magyar labdarúgásban nőtt fel. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Kotász Antal kerül. Ő azokban az időkben volt válogatott játékos, amikor még a világ a magyar foci dicsőségét zengte.

Várhidi Péternek valamennyi játékosról eszébe jut néhány gondolat: Kocsis Lajos zseni volt, aki mindent tudott a futballból, Kozma Mihály minden idők egyik legjobb befejező csatára, Pusztait a gólpasszai és a gyorsasága emelte az átlag fölé. A lista végül Baróti Lajos nevével lett teljes.

– Lajos bácsit sajnos nem láttam futballozni, edzői pályája viszont nagy hatással volt rám. Szövetségi kapitányként az állandóság híve volt, mindig stabil kerettel dolgozott. Bevallom, szeretném az ő példáját követni.

Harmincas lista

KAPUSOK
Gujdár Sándor
Mészáros Károly
Pálinkás József

VÉDŐK
Korányi Lajos
Gyuris János
Kozma Zoltán
Dr. Kürtösi László
Kutasi László
Portörő Gábor
Szélpál László

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Baróti Lajos 
Gruborovics Tibor
Harangozó Sándor
Kocsis Lajos
Kotász Antal
Ladányi László
Orosházi László
Reményik László dr.

TÁMADÓK
dr. Hajós Imre
Hrepka Ádám
Kalmár György
Kozma Mihály
Nemes István
Kun Lajos
Nagy Antal
Pusztai László
Sándor Károly
Szabics Imre
Vass Ferenc dr.

Olvasóink írták

 • 6. lappland 2007. november 04. 13:31
  „Tényleg érdekes lehetne egy szurkolói internetes szavazás.Nem tudom milyen nagy munkával járna a megszervezése,de legalább a szakemberek és sz újságírók is láthatnák egy másik réteg véleményét.Senki ne felejtse el, a világon mindenhol a szurkoló nagy úr,legyen az mékőzésenként kétszáz vagy kilencvenezer ember.Kíváncsi lennék a sportrovat véleményére hozzászólásomhoz.”
 • 5. losi 2007. november 04. 11:12
  „Szerintem érdekes lenne egy netes szavazás is ,ahol a szurkolók szavazhatnának a végén összevethetnék a két listát !”
 • 4. kinsella 2007. november 03. 20:22
  „Sajnos, nem! A DM-sportrovata száz személyt kért fel szavazásra, ők választják meg a legjobb szegedi labdarúgót! Futballisták, edzők, sportvezetők, prominens személyek!”
 • 3. szvse19 2007. november 03. 19:34
  „Köszönöm!
  Neten keresztül lehet szavazni?”
 • 2. kinsella 2007. november 03. 12:03
  „A nyomatott újságban benne van, csak az online-ra nem került fel véletlenül, majd javítjuk!
  Üdv: Süli Róbert”
 • 1. szvse19 2007. november 03. 01:06
  „Véber György nincs is rajta a DM 30as listáján.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki közlekedik jobban?

A labdarúgó NB II keleti csoportjában a Makó FC vasárnap 13.30-kor a fővárosi BKV Előre vendége… Tovább olvasom