Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Várhidi: Színház az élet

Utolsó előtti Eb-selejtezőjét játssza szombat este hat órától Moldovában a magyar labdarúgó válogatott (Sport1, 17.30). Várhidi Péter szövetségi kapitány éppen végzett a csomagolással, amikor megcsörrent a telefonja.

– Kapitány úr, a szerencsét hozó tárgyakat is bekészítette?
– Egyetlen kabalám sincs, leszámítva azt az apró csuklópántot, amelyet a pszichológustól kaptak a csapat tagjai. Egy vékony, nemzetiszínű szalagról van szó, ezzel is az egységet mutatjuk – mondta Várhidi Péter.

– Segítsen nekem, szívesen fogadnék a skót–olasz meccsre...

– És mi a kérdés? El sem tudom képzelni, hogy ne az olaszok nyerjenek. Az előzetes nyilatkozatokból úgy tűnik, a skótok mintha önbizalomhiányban szenvednének, az olaszok viszont az igazán fontos mérkőzésekre mindig nagyon odafigyelnek.

– Nem szeretném csőbe húzni, de a moldáv–magyarra is tudna ilyen határozott jóslatot mondani?

– Ravasz! Ez már nem olyan egyszerű, mert nagyon veszélyes ellenfélhez utazunk. A moldávok az utolsó három mérkőzésükön hét pontot gyűjtöttek. Kétszer idegenben nyertek, és a törökök elleni döntetlenjük is igen értékesnek mondható.

– Miben javultak az elmúlt hónapok során?

– Sokkal szervezettebben futballoznak. Jó a védekezésük, és Viorel Frunza sorra rugdossa a gólokat.

Fotó: Frank Yvette

– A Málta elleni meccshez hasonlóan ezúttal is két alapembert kell nélkülöznie. Tudja már a megoldást?

– Körvonalazódik a kép, bár két olyan posztról van szó, amit nagyon nehéz betölteni. Juhász Roland játéka mindig magabiztosságot adott a védelemnek, Vass Ádám pedig jelenleg az egyetlen magyar labdarúgó, aki abban a pozícióban kiemelkedő teljesítményre képes. Hátul Csizmadia vagy Balogh, középen Vadócz lehet a hiányzók helyettese.

– Ahogyan a háttérből hallom, igen jó a csapat hangulata.

– Igen, elindultunk a busszal a reptér felé. Ez egy teljesen tiszta közeg, és most ugyanazt a tisztaságot látom a fiúkon, mint korábban. Ez éppen olyan, mint amikor valaki szeret a munkahelyére járni, mert jó emberek veszik körül és jó a hangulat. Nincs kétségem afelől, hogy ezek a játékosok Kisinyovban kifutnak a pályára, és mindenáron nyerni akarnak.

– Magyar kapitány régen örülhetett ilyen népszerűségnek. Erőt ad a közvélemény támogatása?

– Nem tagadom, jólesik a szurkolók szeretete, de tudom, hogy ez a szakma mindig tartogat buktatókat. A színházban sem számít, hogy az utolsó előadás milyen volt, csakis a jelen fontos. Nagy hiba lenne megelégedni az eddigiekkel. Ahogyan a rendezők is a megújulásra törekszenek, nekünk is mindig ki kell találni valami újdonságot.

– Már a hallgatom is az újabb siker receptjét.

– A kisinyovi meccs a gyors forgatásokon dőlhet el. A hazaiak kitűnően szűkítik a területet és ügyesen alakítanak ki létszámfölényes helyzeteket. Ha jó tempóban játsszunk, a moldávok végig „úton lesznek", ezzel elbizonytalaníthatjuk őket, és jelentősen növelhetjük az esélyeinket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap 13 órakor: Makó FC–Mezőkövesd

A labdarúgó NB II keleti csoportjának záró fordulóját rendezik holnap. A Makó FC 13 órakor a… Tovább olvasom