Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Vásárhely készen áll a búvárúszó-vb-re

A hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda készen áll a július 28-ától augusztus 6-áig sorra kerülő uszonyos és búvárúszó-világbajnokságra – derült ki a tegnapi pályabejárás során, amelyen Nyíri Iván, a szövetség elnöke is részt vett.
Tegnap délelőtt a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodába látogatott Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, Balázs Péter alelnök, Miklós Adrienn főtitkár és Moravecz János, a vb versenyigazgatója. Horváth Zoltánnal, Hódmezővásárhely sportreferensével közös pályabejárást tartottak a vásárhelyi uszonyos és búvárúszó-világbajnokság kapcsán, emellett a vb-re jelentkező önkénteseknek több előadásban vázolták fel a rájuk váró feladatokat.

– Szinte pontosan egy hónap van hátra a világbajnokság rajtjáig, ebben az időszakban felgyorsulnak az események – mondta érdeklődésünkre Nyíri Iván.

Nyíri Iván elnök (balra) a vásárhelyi önkénteseknek tartott eligazítást a Gyarmati-uszodában.   Fotó: Süli Róbert
Nyíri Iván elnök (balra) a vásárhelyi önkénteseknek tartott eligazítást a Gyarmati-uszodában.
Fotó: Süli Róbert

– Biztossá vált, hogy 29 ország sportolói vesznek majd részt a vb-n, a nevezését utólag beadó Horvátország és Szaúd-Arábia a nemzetközi szövetség döntésének értelmében nem indulhat. A versenyzők és az őket kísérő delegációk mintegy 450 főt tesznek ki, és ahogy ma is megbizonyosodhattunk róla, hogy bár még néhány apró simítás hátra van a kezdésig, mindnyájan tökéletesen felszerelt és felkészített létesítményben szállhatnak majd harcba az érmekért – tette hozzá az elnök, aki a vb idejére, július 28-ától augusztus 6-áig szintén Vásárhelyre költözik.

Nemcsak a szövetség, a város is mindent megtesz a tökéletes rendezésért, tegnap például Horváth Zsolt sportreferens Miklós Adrienn és Rádi Norbert vásárhelyi rendőrkapitány társaságában biztonságtechnikai egyeztetésen is részt vett.

– Az uszoda készen áll, a város pedig jelentős anyagi támogatást nyújt az eseményhez, amely turisztikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű. Nagy öröm, hogy Szabó Lujza személyében vásárhelyi kötődésű versenyző is indul a világbajnokságon, mellette pedig a helyi versenybírók és önkéntesek is komoly szerepet játszanak a rendezésben – mondta Horváth Zoltán, majd hozzátette, bízik benne, a vb idejére megtelik a Gyarmati-uszoda lelátója, amiért a hátralévő hetekben a szervezők igyekeznek mindent megtenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbképzést szervezett a Volán

Az IPA Határon Átnyúló Együttműködési program szegedi állomásán a rendező Tisza Volán SC vendégeként… Tovább olvasom