Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Vásárhelyen készül az olimpiára az úszócsapat

Hódmezővásárhely - Széles Sándor és Kovácshegyi Ferenc edző vezetésével április 22-étől Vásárhelyen, a Gyarmati-sportuszodában edzőtáborozik a Gyurta Dániel és Risztov Éva fémjelezte úszócsapat. Bombahír: az olimpia előtti utolsó edzőtábor helyszíne is Vásárhely.
– Jó volt szülővárosomban, ebben a csodálatos uszodában készülni, gyakorolni – mondta a vásárhelyi-mártélyi kötődésű úszóklasszis, Risztov Éva –, ráadásul nem is emlékszem, mikor voltam utoljára itthon egyfolytában három hétig. Idén az olimpia a főverseny, de mindent megteszek azért, hogy a hazai Európa-bajnokságon minél jobban szerepeljek. Élvezem az úszást, egyre jobb vagyok.

A kontinensviadalt május 21. és 27. között Debrecenben rendezik, erre és az olimpiára (illetve korosztályos versenyekre) készült a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában Széles Sándorés Kovácshegyi Ferenc edző vezetésével Gyurta Dániel, Risztov Éva, Gyurta Gergely, Kiss Nikolett és Burián Katalin. Az edzőtáborral kapcsolatban tegnap tartott sajtótájékoztatón Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke megköszönte, hogy Vásárhely vendégül látta a csapatot, a szállást és az uszodát is ingyenesen biztosítva számukra.

Vásárhelyen készülnek az olimpiára. Fotó: Karnok Csaba  (galéria)

Krisztina királynő városa

Kiss László szövetségi kapitány azt mondta, Vásárhelyre hazajárnak, és elérzékenyülve elevenítette fel, hogy tanítványa, Egerszegi Krisztina első, 88-ban nyert olimpiai aranyérmének tiszteletére 24 órás úszóváltót szerveztek, és a „kék-sárga" városban koronázták először királynővé. – Ittlétünk alatt végig egy kislány szorongatta a kezét, és példaképének választotta: ő Risztov Éva, aki most újra Eb-re és olimpiára készül
– mondta a szakember.  

Lázár Jánospolgármester hangsúlyozta: a vásárhelyiek szívéhez Risztov Éva áll legközelebb, de minden magyar úszónak, sportolónak szorítanak a minél jobb eredményért: – Megtisztelő, hogy legjobbjaink már sokadszor választották városunkat az edzőtábor helyszínéül – mondta a város vezetője, és még hozzáfűzte: a létesítmény kihasználtsága 100 százalékos, és a mindennapos testnevelés keretében az összes vásárhelyi kisdiák megtanul úszni.

– Az alapozó időszak végén járunk, lassan már csökkentjük a terhelést – közölte Gyurta Dani –, és az Európa-bajnokság tulajdonképpen egy állomás, az olimpiai felkészülés része. Londonra szeretnék csúcsformába kerülni, ott megúszni a legjobb időmet, meglátjuk, az mire lesz elég. Vásárhely jó ómen: 2008 óta járunk ide edzőtáborozni, és azóta minden évben nyertem valamilyen világversenyt, remélem, ebben idén és a jövőben sem fogok csalódni. Az olimpia előtt is dolgozunk még itt, ideálisak a körülmények.

A Széles-team péntek délután tartja utolsó tréningjét a Gyarmati Dezső Sportuszodában, azt követően rögtön hazautazik. De nem most láttuk a sztárokat utoljára: az olimpia előtti utolsó és egyben legfontosabb négyhetes edzőtábornak is Vásárhely ad otthont, amely információink szerint június 25-én startol.

Olvasóink írták

  • 2. Show 2012. május 09. 22:10
    „Szegednek miért nincs ilyen uszodája? Mikor lesz?
    Jövő októberre ígérték, hogy állandóra befedik a sportuszit. Hogy fog kinézni? Lesz még a Topolya soron uszoda, vagy az már elszállt?”
  • 1. hős 2012. május 09. 19:16
    „Ott volt a képen EPO apó is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi versengés a porcelántrófeáért

24 évvel ezelőtt, 1988-ban rendeztek egy nagyszabású nemzetközi salakmotorversenyt Szeged Város Nagydíjáért a Napos úton. Tovább olvasom