Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Vásárhelyen kezd a Hungerit, az ellenfél az olasz Rapallo

A Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapata az olasz Rapallo Nuoto együttesével mérkőzik az elődöntőben. Az első meccset, várhatóan most szombaton, a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezik meg. A másik ágon holland–orosz párharc lesz.
Brávik Fruzsina, a Hungerit-MetalCom Szentesi VK pólósa legkevésbé az olaszokkal szeretett volna szembekerülni az elődöntőben. A hollandok és az oroszok is megelőzték a Rapallo Nuotót kívánságlistáján. Fortuna azonban nem vette figyelembe ezt az „óhajt", és a Györe Anettet is a soraiban tudó, a negyeddöntőben a ZVL Leident búcsúztató taljánokat sodorta a Kurca-partiak útjába.

– A négy között már nincs könnyű ellenfél, olyan szempontból nem is lehet osztályozni, hogy örülünk vagy sem, a Rapallo Nuoto egy újabb komoly megoldandó feladat – közölte Beleon Zsolt, a Szentesi VK klubigazgatója. – Az első mérkőzést pályaválasztóként játsszuk, a terveink, elképzeléseink szerint szombaton 18 órakor Vásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Végleges időpontot a vásárhelyi vezetőkkel történő keddi egyeztetés után tudok mondani. Az esélyeket illetően nem bocsátkoznék találgatásokba, de abban biztos vagyok: a lányok mindent megtesznek azért, hogy ezt az „akadályt" is leküzdjék.

Sorsoltak: a szentesi Takács (9) dresszét ezúttal olasz ellenfél rángatja majd. Fotó: Frank YVette
Sorsoltak: a szentesi Takács (9) dresszét ezúttal olasz ellenfél rángatja majd.
Fotó: Frank Yvette

A vezetőedző, Zantleitner Krisztina sem akart – nem is szokott – jósolni. Maximális energiával készülnek a Rapallo ellen, amelyet igyekeznek alaposan feltérképezni.

– Egykori honvédos klubtársamon, Györe Anetten kívül négy olasz válogatott található a keretben – mondta a szakember –, és tavalyi önmagukhoz képest jobbak, jelenleg a 2. helyen állnak hazájuk bajnokságában. Erősségük a megúszás, a lefordulás, ennek a hatástalanítására kell koncentrálnunk. Küzdelmes, szoros meccsre számítok, de bármennyivel nyerjünk is, a továbbjutás a második meccsen dől el majd Rapallóban – zárta gondolatmenetét Zantleitner Krisztina. És ne feledjük: addig még egy komoly hazai erőpróba is vár a Szentesre, szerdán 18 órakor a ligeti uszodában mérkőzik meg bajnokin a ZF-Eger gárdájával.

Az elődöntő párosítása (az első találkozókat most szombaton vagy vasárnap, a visszavágókat március 19-én vagy 20-án rendezik meg): Hungerit-MetalCom Szentesi VK–Rapallo Nuoto (olasz), Ravijn Nijverdal (holland)–Skif Moszkva (orosz).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatértek Síkék

Háromhetes dél-afrikai edzőtábor után hétfő kora délután hazaérkezett az EDF Démász-Szegedi VE… Tovább olvasom