Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Vásárhelyen magukban bíznak

Egyelőre csak pletyka szintjén él az a hír, hogy a MAFC A csoportos férfi kosárlabdacsapatánál elfogyott a pénz, ezért szabadlistára kerültek a játékosok. Felhívtuk dr. Elek Andrást, a Vásárhelyi Kosársuli elnökét, és megkérdeztük: ha igaz a pletyka, akkor az mennyire befolyásolja a Bodrogi Bau jövőjét?
– Hallotta a MAFC anyagi helyzetéről szóló pletykát? – kérdeztük dr. Elek Andrástól, a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli elnökétől.
– Csak az internetes fórumokon olvastam a hírt. Ha igaz, akkor csak azt mondhatom: nagyon sajnálom a MAFC-ot. No meg minden olyan magyar csapatot, amely pénzhiány miatt kénytelen visszafogottabban dolgozni, vagy visszalépni a bajnokságtól. Azonban minden hír csak akkor válik hivatalossá, ha az megjelenik a szövetség honlapján is. Erről pedig egyelőre nincs szó.

– Tavaly a Debreceni Vadkakasok jutottak hasonló helyzetbe, s az a Vásárhely bennmaradását eredményezte. Erre gondolt már?
– Mi ilyen helyzettel sem tavaly, sem most nem foglalkozunk. Többször hangsúlyoztam már, hogy azt tartjuk korrektnek, ha a pályán tudjuk kiharcolni a legmagasabb osztályban szereplés jogát. Az őszi idényben legalább négy győzelmet szerettünk volna összeszedni, de sajnos csak egy sikerült. Azonban bízunk abban, hogy a tavasszal, s főleg a rájátszásban kijön a lépés.

Az egykori vásárhelyi kedvenc, Góbi Henrik Szolnokra igazol.
Fotó: Nemzeti Sport

– Az is hírlik, hogy a MAFC-ból a volt vásárhelyi Góbi Henrik is szabadon igazolható. Megkeresték?
– Két dolog miatt még az érdeklődés szintjéig sem jutottunk el. Az egyik, hogy a volt játékosunk Székesfehérváron építkezett, így tulajdonképpen ott telepedett le, hiszen Pestre is onnan járt edzeni és a mérkőzésekre. Másodsorban nem is bírnánk azt a bért megfizetni, ami eddig neki volt a MAFC- ban, vagy korábban a Szolnokban, a Kaposvárban, vagy az Albacompban. Most jut eszembe, Góbi azért sem illik bele a mi csapatunkba, mert nálunk minden kosaras amatőr, aki a munka mellett sportol.

– De azért csak befolyásolná a Vásárhely jövőjét, ha igaz lenne a MAFC-ról szóló hír?
– Szerintem egy csak saját nevelésű játékosokat foglalkoztató MAFC is eléggé jó erőt képvisel. Azonban tiszta szívemből azért drukkolok, hogy ne legyen igaz a róluk szóló hír. Továbbá azért szorítok, hogy valamiféle megoldást találjanak a rossz helyzetük megoldására. Ha őszinte akarok lenni, akkor én szívesen látnék néhány tehetséges MAFC-os fiatalt a csapatunkban. Ez azonban a jelenlegi állapotok szerint szinte elképzelhetetlen.

Góbi: Szolnok

A MAFC helyzetéről szóló hír futótűzként terjedt, nem csoda, hogy Góbi Henriknek néhány óra leforgása alatt több kérője is akadt. A korábbi válogatott játékos végül a Szolnok vezetőivel egyezett meg. – Tiszteletreméltó, hogy a MAFC-nál egy pillanatig sem hitegettek bennünket – mondta a kosarasberkekben csak „Ricsinek" becézett center. – A szolnokiak ajánlatán nem sokat gondolkoztam, nagy kihívásnak tartom, hogy a bajnoki- és kupacímvédőt erősíthetem. Tizenegy év után térek vissza a városba, hiszen '92 és '96 között már játszottam az Olajban, sőt csapatkapitány is voltam. A szurkolók közül sokan nem bocsátották meg, hogy kilenc évet lehúztam a nagy rivális Albacompnál, de remélem, hogy a teljesítményemmel azokat is gyorsan meg tudom győzni, akik első hallásra nem örültek a szerződtetésemnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ATSK-bronz Ceglédről

Az ATSK Szeged újonc utánpótláskorú asztalitenisz-versenyzői a hagyományos ceglédi Karácsony-kupán… Tovább olvasom