Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Vásárhelyi rangadó a megyei kézilabdabajnokságban

A megyei női kézilabda-bajnokságban vesz részt a HKE (ismertebb nevén ÖTYE, vagyis Öreg Tyúkok Egyesülete) és a főleg utánpótlás-nevelésre szakosodott HLKC. A két csapat vasárnap 15 órakor játssza az érdekesnek ígérkező városi rangadót a Hódtói Sportcsarnokban.
A pályaválasztó HLKC 2010 nyarán, tulajdonképpen a HNKC jogutódjaként, alakult meg és vette át a megszűnt klub utánpótláscsapatait. Akkor 40 fiatallal foglalkoztak, mára szinte megduplázva a létszámot 70–75-en ismerkednek a sportág alapjaival az egyesületben, öt edző irányításával. A felnőttgárda szakmai munkájáért az egykori vásárhelyi játékoslegenda, Sipterné Ottlik Julianna felel.

A megyei bajnokságban nem az arany megszerzés és a feljutás a cél, hanem, hogy 17–18 éves átlagéletkorú gárda – a legidősebb a 35 éves kapus, az NB I-es és NB I/B-s múlttal rendelkező Tóth Orsolya – komoly meccseken edződjön, szerezzen tapasztalatokat. Nemcsak a nagyobb tudás, még az is a HKE (ÖTYE) mellett szól, hogy az első fordulóban megsérült a HLKC legjobbja, Tószegi Krisztina, szereplése kérdéses.

A HKE közel negyedszázada, 1987-ben alakult, többek között a legendás Porcelán és Spartacus egykori kézilabdásai alkották a magot, azóta 41-en fordultak meg az egyesületben, melynek jelenlegi bőkeretét 21-en alkotják. Az átlagéletkor 30–35 év, a legfiatalabb a 22 éves Hodur Nóra, a legidősebb pedig a 62 esztendős Miklós Lőrincné.

Az esztendők során az együttes több tornát, kupát, megyei bajnokságot nyert, de az osztályváltást, az NB II-ben való szereplést eddig egyszer sem vállalták. Ennek legfőbb oka, hogy a tagok szinte minden költséget maguk fedeznek, a mozgás, az egészséges életmód iránti igényüket kielégíti a heti egy-két edzés (a Klauzál-csarnokban), valamint a megyei pontvadászatban való szereplés.

A vasárnapi partinak – ezt a pályaválasztó klub elnöke, Áncsán István is elismerte – a rutinos, egykori élvonalbeli játékosokat felvonultató HKE a favoritja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven éves a Bordányi Sportkör - galériával

Megalapításának ötvenedik évfordulóját ünnepelte a Bordányi Sportkör, amely az elmúlt fél… Tovább olvasom