Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Vásárhelyi tékvandósok Koreában

Hódmezővásárhely - A közelmúltban két fiatal vásárhelyi tékvandós, Szabó András és Kenéz Marcell járt Dél-Koreában edzőtáborban, továbbképzésen vettek részt.
A közelmúltban Dél-Koreában edzőtáborozott és vett részt továbbképzésen a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido Közhasznú Sportegyesület két fiatal tékvandósa, a 17 éves Szabó András és a 19 esztendős Kenéz Marcell. A vásárhelyi harcosoknak már nagyon jó a hírük a sportág őshazájában, korábban a Máté testvérek, Gergő és Zsolt vett részt 1 hónapos kurzuson – a fiataloké 2 hetes volt –, és tehetségüket, munkabírásukat, elhivatottságukat a legnagyobb mesterek is elismerték. Ezúttal két tanítványukat érte a megtiszteltetés – a szövetség és a klub javaslatára –, hogy a tiszta forrásból meríthettek.

– Felejthetetlen élmény, nemcsak az edzések, az elméleti és gyakorlati foglalkozások – mesélte Marci és András –, hanem a számunkra szokatlan, érdekes ázsiai világ is, ételeivel és szokásaival. Sokat tanultunk. Nagyon nehéz és hosszú napjaink voltak, reggel 7 órától este 10-ig tartottak.


Sikeres vizsgát tettek mindketten, András küzdelemből, Marcell formagyakorlatból, ami azt jelenti, hogy már oktathatnak. Eddig is segítettek Máté Gergőnek és Zsoltnak a foglalkozásokon. A célokról András és Marci elmondta, most az első az egyetemi világbajnokság, majd a felnőtt Európa- és világbajnokság, az ottani győzelem. Utóbbi megjegyezte, ha ahhoz az kell, hogy Máté Gergőt legyőzze, az sem lehet akadály.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra van NB-s női kézilabdacsapat Vásárhelyen

Az NB I-es HNKC 2010-es megszűnése után alakult meg az utánpótlás-nevelésre koncentráló HLKC, amely a megyei bajnokság megnyerése után ősztől az NB II-ben indul. Tovább olvasom