Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Vásárhelyiek az Eb-n?

Vásárhelyen, a Hód TC teniszcentrumában rendezték a Magyar Speciális Olimpia Szövetség országos teniszversenyét, egyben Eb-válogatóját. Valószínű, hogy Hódmezővásárhelyt ketten is képviselhetik a luxemburgi kontinensviadalon.

smét benépesült, rangos versenynek adott otthont a vásárhelyi Hód TC teniszcentruma, amely a Magyar Speciális Olimpia Szövetség országos teniszversenyének, Európa-bajnoki válogatójának adott otthont. Az eseményen 46 fogyatékos, értelmileg korlátozott sportoló vett részt, a megyei színeket 28-an képviselték, 24-en Hódmezővásárhelyt (14 Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola, 10 Szivárvány Szakosított Szociális Otthon) és 4-en a szentesi Rigó Alajos Általános Iskolát, akik egyben a Kurca-parti teniszklub igazolt sportolói – tudtuk meg Sebestyén Kata szervezőtől, az MSOSZ tenisz szakágának vezetőjétől.

Népes mezőny vett részt a versenyen. A szerző felvétele
Népes mezőny vett részt a versenyen.
A szerző felvétele

A versenyek háromféle pályán zajlottak, a piros a legkisebb, a kezdőké, amelyen még csak adogatásokat, a labda visszaadását gyakorolták; a közepes narancssárgán egymásnak passzolgattak, ütögettek, míg a hagyományos teniszpálya méretével megegyező zöldön már mérkőzéseket vívtak. Ez egyben a fogyatékkal élők, a speciális olimpikonok számára egy oktatási, képzési rendszer. Az előválogatás során divíziókra osztják a versenyzőket, egybe általában négyet, ötöt sorolnak. Érdekes volt látni a fiatalok és az idősebbek játékát, a piros pályán egy-egy jó ütés, eltalált labda is óriási örömöt szerzett.

Megyei győztesek

A Csongrád megyei győztesek, 1. divízió
Ormándi István, 2. divízió: Dombi Bence, 3. divízió: Halász Gyula, 4. divízió: Pál Ádám (mind a négy Kozmutza). Nagypályás,

A divízió
Balogh Tibor (Szivárvány SE), B divízió: Módra Ferenc (Szivárvány), C divízió: Marosvölgyi István (Szivárvány).

A párosokat – csúnya a kifejezés, de nincs rá jobb szó – ép sportolókkal küzdötték végig.

– Amikor velük teniszezem, más tempóban játszom – mondta Beregi Ábel igazolt sportoló. – Nem ütöm meg olyan erővel a labdát, mint máskor, úgy is fogalmazhatok: a „gumifal" szerepét töltöm be, csak visszapasszolom a lasztit. A nyerőütéseket rájuk bízom, ez az ő meccsük.

A játék öröme mellett tét is volt, az Európa-bajnoki indulás kiharcolása, amelyre a két Szivárvány SE-s vásárhelyi, Balogh Tibor és Marosvölgyi István is jó eséllyel pályázik.

– Már 6 esztendeje teniszezek. Hobbinak indult, aztán komolyabbra fordult – árulta el a 34 éves, a vásárhelyi piacon dolgozó Marosvölgyi, aki mindennap legalább 2 órát edz. – Tollaslabdában már szerepeltem Eb-n, ezüst- és bronzérmet szereztem. Szeretnék teniszben is kijutni a kontinensviadalra, és ott is hasonló teljesítményt nyújtani.

– Csodálatos verseny volt, este hatig tartott, az integrált párosok is nagy élményt jelentettek, komoly játékot hozott mindegyik – értékelt Sebestyén Kata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Salakverseny Grand Prix-sztárokkal

Nem kell tovább várni, ma délután beindul a 2013-as versenyidény a salakmotorosoknál. Tovább olvasom