Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Vasárnapra maradt a döntés

Ezt a mai meccset nem vesszük komolyan, majd a vasárnapit, úgyis az dönt a bronzéremről – mondta a kezdés előtt néhány perccel széles mosoly kíséretében Farkas Sándor, a BSE vezetőedzője. Nem maradt adós a fricska címzettje, Peresztegi Nagy Ákos sem. A szegedi tréner közölte: ha a kolléga gondolja, szívesen elintéz egy edzőmérkőzést a hét végére, de a bronz már most a Szegedé lesz.
Az első pontokat Fürész Emőke szerezte büntetőkből, és 15–15-ig felváltva estek a kosarak. Támadásban mindkét csapat sok hibával játszott, a negyed utolsó fél percét azonban 5–0-ra nyerte a Szeviép, és a vendégek lendülete a folytatásra is megmaradt. Russai beszórt egy hármast, míg Tomova a tábla alól csipegette a pontokat, így 29–21-es vezetésnél úgy tűnt, a Szeviép nyugodtabb időszak elé néz. Akik ily módon kalkuláltak, nem számoltak a két játékvezető ügyködésével. A sípos emberek röpke négy perc alatt ötször vették el a labdát a szegediektől, márpedig ezt az „ajándékot" a fővárosiak nem utasíthatták vissza: a nagyszünetig egyetlen pontra olvadt a Peresztegi-csapat előnye.

A harmadik játékrész elején Farkas edző tette szóvá a bírók indiszponáltságát, sérelmezve, hogy a BSE alig három percen belül négy csapatszemélyinél járt. Mintha a szürkeruhások ezen az estén maguknak szánták volna a főszerepet, kompenzációként Mészáros ellen mókás sportszerűtlen hibát ítéltek.

Hogy azért a kosárlabdáról is essék néhány szó: egál után a BSE zsinórban öt pontot jegyzett, és hiába dobott a túloldalon Fürész remek triplát, a záró felvonás 53–47-es hazai vezetéssel kezdődött. Ekkor már sejteni lehetett, a Szeviépnek csak akkor lehet esélye a fordításra, ha a hátra lévő időben minimális hibaszázalékkal játszik. Ezzel szemben a következő perceket kihagyott ziccerek, gyenge távoli dobások és eladott labdák tömkelege jellemezte, nem csoda hát, hogy a hajrához érkezve a BSE tíz ponttal jobban állt, és az előnyét meg is őrizte a találkozó végéig.

A mérkőzés statisztikai lapja a rideg valósággal szembesít: húsz- százalékos triplamutatóval (4/20) és huszonkét eladott labdával egy gyengébb ellenfél legyőzése is fogós feladat. Ráadásul ezen az estén a csapat vezéregyéniségén, a rendkívül harcosan küzdő Fürész Emőn is átok ült: tizennégy rádobásából csupán kettő landolt a gyűrűben.

A meccs előtti szócsatában tehát Farkas Sándornak lett igaza, a két győzelemig tartó párharc állása ugyanis 1:1, a bronzérem sorsáról a harmadik összecsapás dönt vasárnap, az újszegedi sportcsarnokban.

Peresztegi Nagy Ákos: – Ilyen gyenge dobószázalékkal nem lehet meccset nyerni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy hazai pályán a nyakunkba kerüljön a bronzérem.

NB I A csoportos női kosárlabda mérkőzés a 3. helyért, Budapest, Városmajor, 100 néző. Vezette: Forrai, Benczur.
BSE-ESMA - Szeviép-Szeged 67-56 (15-20, 15-11, 23-16, 14-9)
BSE: DJELMIS 15/6, FŰRÉSZ 11/6, Kosjár 2, PAPP 14, Vukovics 7. Csere: Vida 3/3, Horti 8, Andó 7/3. Edző: Farkas Sándor.
Szeviép: Török 3/3, Fürész 11, Mészáros 4, TOMOVA 15, Kajdacsi 12. Csere: Vrancseva 8/3, Russai 3/3, Szlimák. Edző: Peresztegi Nagy Ákos.
A két győzelemig tartó párharc állása: 1:1.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy szív

Kiesett a Charlton. No erre mondhatják többen: kit érdekel ez a hír?! Végül is nem nagy dolog,… Tovább olvasom