Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Vass Sándor búcsúzik a szentesi csapattól

Az OSC elleni méretes zakót (5–16) követően döntött úgy Vass Sándor, a Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapatának trénere, hogy feláll a kispadról. A közös megegyezés értelmében a mai és a vasárnapi meccsen még ő irányítja a szakmai munkát, utódját keresik.
A legutóbbi bajnoki fordulóban a Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK 16–5-ös vereséget szenvedett az OSC vendégeként. A férfigárdánál tavaly augusztustól, másfél éve dolgozó edző, Vass Sándor ezt követően kezdeményezte a klubvezetésnél: a kispadon átadja a helyét másnak.

– A kiadós vereség megviselt, nagyot betlizett a csapat; ezután fogalmazódott meg bennem: változtatni kell. Közös megegyezéssel válok meg az együttestől. Az idei két idegenbeli bajnokin, a ma 19 órakor kezdődő Fradi és a vasárnap 15 órai BVSC ellenin azonban még én irányítom a gárda szakmai munkáját. Elképzelhető, hogy maradok a klubnál, az elnökség ugyanis felajánlotta, foglalkozzam az utánpótláscsapatokkal. De az sem lehetetlen, hogy külföldön folytatom edzői pályafutásomat, Katarból kerestek meg. Még nem határoztam, melyik „úton" indulok tovább.

Az egyesület lapunkhoz eljuttatott közleményében többek között a következők szerepelnek: „Vass Sándor munkáját a vízilabda iránti alázat, a sportszerűség, a küzdeni tudás és a városszeretet jellemezte. Meghatározó szerepe volt abban, hogy az elmúlt bajnokságban, a nehéz körülmények ellenére, csapatunk megőrizte OB I-es tagságát. Az őt váltó szakvezető személyéről később tájékoztatjuk a közvéleményt." A zuhanyhíradó dr. Tóth Gyulát emlegeti, akinek neve, személye szinte egyet jelent a szentesi vízipólóval, a női és a férfiegyüttessel is fantasztikus sikereket ért el.

– Az igaz, hogy elnökség felkért a feladatra, de közöltem: csak akkor vállalom, ha nincs más megoldás, nem találnak más edzőt. Ennyivel ugyanis tartozom a sportágnak, az egyesületnek, a városnak, amelyhez már több mint három évtizede kötődöm. De a klub keresi Vass Sándor utódját, akivel megkezdheti a tavaszi szezonra való felkészülést – mondta el érdeklődésünkre dr. Tóth Gyula.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehull a lepel, Nagy László dönt

Már itt is, ott is vágják a centit, ketyeg az óra Nagy László döntéséig. A Barcelonát erősítő szegedi világklasszis kézilabdázó mérlegel: rábólint a spanyolok honosítási ajánlatára vagy magyar marad. Tovább olvasom