Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Védnökök a kajak-kenu világbajnokságért

Újra megalakult a kajakos és kenus világbajnokságot segítő védnöki kör, amelyben szegedi, főleg a gazdaság területén ismert szakemberek kapnak helyet. Az alapító, Vass György beszélt a múltról, a jelenről és a jövőről.
Tizenhárom évvel ezelőtt, 1998-ban rendezett Szeged először kajakos és kenus világbajnokságot. Az esemény sikere hatalmas volt, a szervezés nagyon sokáig etalont jelentett a világban. A zökkenőmentes lebonyolításban óriási segítséget jelentett az a védnöki kör, amely a Démász akkori kommunikációért felelős szakembere, a ma már vezérigazgató Hiezl József ötletéből jött. Hiezl a vb támogatására életre hívta a szolgáltatók alkotta csapatot, amely például a Világbajnokot Szegednek! programban is szerepet vállalt, majd ezt fejlesztette tovább a szegedi vízisport-egyesület akkori elnöke, Vass György, amikor a védnökök társaságát alapította meg – sokkal szélesebb körben.

– Sok olyan akadályt elhárítottunk, amely a szervezők előtt állt. Az 1998-as világbajnokság után a magyar szövetség akkori főtitkára, Füleki András is elismerte a segítségünket. Ezek után a 2002-es Eb előtt már tudatosan készültünk a feladatokra, még többen voltunk, sőt akadtak önként jelentkezők, főleg a gazdaság különböző területeiről. Az egyetem közreműködésével például százhúsz fős csapat, lelkes, lelkiismeretes
fiatalok dolgoztak, akik az irányításban, a tolmácsolásban, kísérőszemélyzetként, illetve a rendfenntartásban segédkeztek – emlékezett vissza Vass.

Dervarics Attila mint klubelnök és mint védnök is segíthet a vb szervezésében. Fotó: Karnok Csaba
Dervarics Attila mint klubelnök és mint védnök is segíthet a vb szervezésében.
Fotó: Karnok Csaba

A 2006-os vb kimaradt, Vass pedig úgy gondolta, ami működött kétszer, miért ne működhetne harmadszor. Így aztán a korábbi sikereken felbuzdulva a védnöki kör újra összeült – az első összejövetelnek stílusosan a Démász-székházban Hiezl József volt a házigazdája.

– Vannak korábbi és új tagok, összesen huszonöten jöttünk össze, akik a szegedi világbajnokság sikeréért próbálunk tenni. A tevékenységünk nem a pénzről szól, sokkal inkább kapcsolati tőkéről, illetve az információáramlásról. Olyan, Szegeden közismert személyiségek tartoznak a védnöki körbe, mint Dervarics Attila, Hiezl, az egyetemtől Szabó Gábor és Szabó József, Szeri István vagy dr. Major Tibor, illetve valamennyi önkormányzati cég vezetője. Egy a közös bennük: sportszerető emberek. Legközelebb április 18-án a nyári vb szervezőbizottságának vezetőjét, Schmidt Gábort látjuk vendégül, aki elmondja azokat a nehézségeket, amelyekben reményeink szerint számíthat ránk – mondta végül Vass György.

Olvasóink írták

  • 1. LukSzusz 2011. március 31. 17:06
    „Ebből a díszes társaságból kimaradt a vadásztárs,a főkéményseprőSzenkó Pityu,mivel azt orvvadászaton érték,abból sem lett semmi,megsértődött,gyüjti a lakásokat..Egyik kutya másik eb.Ez a dervalvics is a DÉMÁSZ-nál volt culáger,jól fel nyalta magát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két szegedi kézilabdabronz

Az Erima országos kézilabda-bajnokság Szegeden és Kiskundorozsmán rendezett nyolccsapatos döntőiben… Tovább olvasom