Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Vége a kísérletezésnek

Kicsit óvatosan fogalmazta meg Dankó Ervin, az NB I/B-s dorozsmai női kézilabdacsapattal szembeni elvárást, de azt elárulta: szeretné, ha sikerülne egy ütőképes csapatot kialakítani.
A szegedi női kézilabda-hagyományok egyértelmű folytatója a dorozsmai csapat, amely több mint fél évtizede küzd a magyar bajnokság második vonalában. Volt idő, amikor megcsillant a legmagasabb osztályba jutás lehetősége is, de előfordult olyan is, hogy éppen megmenekült a kieséstől. Tavaly félévkor pedig „vérátömlesztésen" ment keresztül, hiszen egyesült az Algyővel.

– Úgy gondoltuk, hogy a kísérleti félév elteltével már bátrabban alakítjuk át a csapatot. A legfontosabb feladatunknak azt jelöltük meg, hogy az idősebb és a fiatalabb játékosokból egy ütőképes gárdát alakítsunk ki. Így a nagy NB I-es rutinnal rendelkező Asztalos Judit, Baunok Bernadett és Szögi Tímea mellé szeretnénk beépíteni az elmúlt bajnokságban aranyérmet nyerő ifjúsági csapatunkból a legtehetségesebbeket. Aztán pedig majd kiderül, hogy ebből milyen eredmény születik. Célt nem jelöltünk meg, de azért bizakodóak vagyunk – jelentette ki Dankó Ervin edző.

A volt válogatott kapus Nagy Zoltán, aki jelenleg a szintén másodosztályban szereplő Makó KC portása elvállalta a Dorozsma kapusedzői tisztét is.

– Igyekszem a tapasztalatomat átadni. Remélem, tudok a csapatnak segíteni. Nagyon bízom abban, hogy a Fradiból visszaigazolt Illés Vera hosszú távra megoldja a kapusposztot – toldotta meg Nagy Zoltán, a Pick Szeged volt kapuvédője.

Sikerült a dorozsmaiaknak leigazolni a Cornexi első keretének tagját, az ificsapat irányítóját, Kovács Amelittát. Továbbá elárulták, hogy vannak még kiszemeltjeik.

A Szeged-Dorozsma KKSE várja azon 1994-nél idősebb lányok jelentkezését, aki szeretnének kézilabdázni. Hétfőn, szerdán és pénteken 16 órától a dorozsmai Orczy általános iskola tornatermében tartják az edzéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vass Ferenc: 60!

Hétfőn ünnepelte 60. születésnapját Szeged valaha élt egyik leghíresebb labdarúgója, Vass Ferenc. Tovább olvasom