Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Végre vízre száll Vajda Attila

Ha olimpiai bajnok és sajtótájékoztató, akkor Napfény Aquapolis. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE háromszoros ötkarikás győztese, Douchev-Janics Natasa után a másik olimpiai első, Vajda Attila is az újszegedi wellnessközpontban tartotta utolsó médiatalálkozóját a meleg vízi edzőtáborba utazása előtt.
Azon nem lepődtünk meg, hogy Vajda Attilát szinte szétszedték a szegedi Dózsa-iskola diákjai a tegnap a szegedi Napfény Aquapolisban tartott sajtótájékoztatón, hiszen nem mindennap találkozhat egy kisdiák napjaink egyik hazai élsportolójával, olimpiai bajnokával. Az már annál inkább érdekes volt, hogy Vajda remek pedagógiai érzékkel tartott rendet és csendet, majd az élménybeszámolót és az autogramosztást is hasonlóan rugalmasan, ám fegyelmezett keretek között oldotta meg a jövő nemzedékével, Kása Ferenc mesteredző és fia, Kása Péter általános iskolás tanítványaival. Csodáltuk Vajdát, hiszen rengeteg türelemről tett tanúbizonyságot.

Petrovics Kálmán klubigazgató (balról) és Vajda Attila az Aquapolisban tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Schmidt Andrea
Petrovics Kálmán klubigazgató (balról) és Vajda Attila az Aquapolisban tartott sajtótájékoztatón.
Fotó: Schmidt Andrea

No persze aki hosszú heteken át csak a súlyokat emelgeti, fut, úszik – amit nem szeret –, annak kell is a türelem. Ám a monotonitás január 30-án véget ér: Vécsi Viktor és négy szegedi kenus tanítványa, Vajda mellett Horváth Gábor, Fürdök Gábor és Makai Tibor portugáliai edzőtáborba utazik. Kilenc hetet töltenek el a luzitán országban az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE sportolói, miközben február végén
Sikerév

Az előző év igen gazdag volt az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE életében, már ami az aranytermést illeti. A két szakosztály, a kajakosok és kenusok, illetve az evezősök szakágában együtt összesen hetvenkét versenyző gyűjtött be bajnoki elsőséget – akadt, aki négyet is. És ahogy a reklám szól: mindez nem jöhetett volna létre az edzők nélkül: tizenhárom szakember munkáját dicséri a klub 2011-es mérlege. Ők valamennyien egy-egy ajándékkal gazdagodtak a tegnapi összejövetelen a klub elnöke, Dervarics Attila és Vajda Attila révén, aki szintén az aranytermelők közé tartozott.

Vajda egy hétre hazatér.

– A január eddig egészen jól eltelt, nem zavarta semmi a munkámat, de szeretnék már Portugáliában lenni és végre vízre szállni. Áprilisban jövünk végleg haza, utána májusban szeretnék versenyezni egy jót a poznani világkupán és felkészülni a júniusi válogatóra – mondta Vajda, akinek idén elég egy válogatót megnyernie, és máris megvan a londoni repülőjegye.

Egy másik kiváló hazai kenus, Kozmann György érdekes kijelentést tett: egyesben nekiugrik Vajda Attila torkának.

– Minden évben több kihívóm is akad, közülük valóban Kozmann a legrutinosabb. De nincs miért aggódnom, ahogy eddig, úgy most is megoldom a feladatot – jegyezte meg végül magabiztosan Vajda.

Olvasóink írták

 • 1. MakaiRozália 2012. január 21. 16:57
  „Nagyra becsüljük Vajda Attila sportbeli teljesítményét, szerénységét, hazaszeretetét, szülők iránti szeretetét, szolidaritását társai iránt. Felkarolja a szegény sorsú fiatalokat a szerény lehetőségei szerint.
  A kenu sporttal a szegedi Dózsa György Ált. Iskolában Kása Ferenc tanár úr, (az elsősöknek "Kacsa bácsi") ismertette meg. (MR gyermek és családvédő, Attila egykori tanárnője) http://www.vargamakai.com/hirdetes.html
  ITT szavazhattok AZ ÉV SPORTOLÓJA 2011 címet ki kapja! 2012.02.03. 12 h-ig
  VAJDA ATTILA SZEGED BÜSZKESÉGE!!! HAJRÁ SZEGED!!! HAJRÁ DÓZSA ISKOLA!!!
  http://www.evsportoloja.hu/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi vízilabda Eb: hibátlanok ütközete

A férfi vízilabda Európa-bajnokságon ma a csoportküzdelmek 4. fordulóját rendezik. Tovább olvasom