Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Veretlenül az év végén is: A-Híd Szeged-Galatasaray 11-8

Megtartotta veretlenségét az őszi szezonban az A-Híd Szeged VE, és a Galatasaray elleni győzelemmel a Bajnokok Ligája D csoportjának az élén áll.

A-Híd Szeged VE - Galatasaray 11-8 (3-3, 3-4, 4-0, 1-1)

Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 5. forduló.
Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 450 néző. Vezeti: Koryzna (lengyel), Vanhelms (francia).

Szeged: Baksa – Kiss Cs. 3, Kunac 1, Molnár T. 2, Younger, Szivós 5, Hegedüs. Csere: Decker, Somogyi, Török , Kayes, Juhász. Edző: Vincze Balázs.

Galatasaray: Sezer - Cagatay, Aksentijevic, Nikics 2, Paskovics 1,  J. A. Smith 1, Sutalo 2. Csere: Biyik, Okman 1, Ozbek, Piskin 1, Yilmaz, Gulec. Edző: Petar Kovacsevics.

Emberelőny: 10/4 ill. 13/3.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Kipontozódott: Aksentijevics (22. perc), Cagatay (26. perc), Paskovics (32. perc).

Vincze Balázs: Én is emlékszem a pályafutásomból azokra az időkre, amikor a test már nagyon fáradt, és fejben is nehéz megtalálni a motivációt. 2 negyedik hagytam a játékot, de a félidőben bele kellett nyúlni a játékosok fejébe. A győzelemnek nagyon örülök és annak, hogy megtartottuk veretlenségünket.

Szivós Márton: Én se tudtam kellőképp felpörögni erre a találkozóra, sokan úgy éreztük, hogy az Eger elleni rangadóval véget ért a szezon. Nem örülök, hogy így játszottunk, de aki profi szinten sportolt, az tudja, nehéz mindig felpörögni. A csapat kitett magáért, győzni tudtunk ma, és se itthon, se a nemzetközi porondon nem találtunk legyőzőre.


4. negyed (1-1)

8. perc: Okman küzd Molnár nyakában, közbeszólnak a bírók. Paskovicsot küldik ki, Kiss Csaba meg is köszöni egy góllal a lehetőséget. 11-8. Előnyben jöhet a végén a vendég gárda, Sutalo engedi el, de mellé. Szép volt fiúk, az idei szezonban veretlen maradt a gárda!

7. perc: Időt kér Vincze Balázs. Molnár kb. félpályáról lövi rá, nem jó. Török fór.

6. perc: Molnár indul meg, Szivósnak adja a labdát, aki most a kapufát lövi szét. Juhász indítja Szivóst, picit hosszú, Serez tenné ugyanezt Nikiccsel, de Kunac résen volt.

5. perc: Kunac lövi telibe a blokkot, elkapkodtuk. Megint emberhátrányban vagyunk, de Baksában elakad a török lövés.

Vízilabda Bajnokok Ligája: A-Híd Szeged VE-Galatasaray. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Kimarad a hazaiak újabb támadása, időt kérnek a vendégek. Lejár az emberhátrány, nagyon gólt akar dobni a Galatasaray, de Baksa gyorsan elveszi a kedvüket. Okman ugrik rá Baksára hátulról, betolja a labdát, ér a gól. 10-8.

2. perc: Szegedi fór, kimarad. Figyeljünk még, fiúk.

1. perc: A vendégek kezdik a végjátékot, egyből előnyben is. Időt kérnek a törökök, de nem mennek sokra vele. Újabb fór, ez is kimarad.

3. negyed (4-0)

8. perc: Molnár Tamás is triplázott, átvette az uralmat a Szeged. 10-7. Elkerüli a szegedi kaput a labda, Szivós vágja rá távolról, átpattan a vendég hálón, ez a vége.

7. perc: Megakadt a vendégek támadójátéka, de most nekünk sem volt szerencsénk, Paskovics indulhat meg a labdával.

6. perc: Sutalo próbálja meglepni Baksát, de ez már gyenge kísérlet tőle, a szegedi kapus résen van. Kunac is feliratkozik a gólszerzők közé. 9-7.

5. perc: Szegedi fór, már le sem írjuk, ki jegyzi. Szivós kis túlzással az egyszemélyes A-Híd. 8-7. Előnyben a Galatasaray Baksa leszedi Smith lövését, előnyben jövünk, de nincs újabb gól.

3. perc: Baksa elkapta a fonalat, megint nem tudnak mit kezdeni vele a törökök. Youngert gyűrik középen, el is szedik a labdát a vendégek.

Vízilabda Bajnokok Ligája: A-Híd Szeged VE-Galatasaray. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


2. perc: Szegedi előny, Szivós kapja a labdát, középről tette be a jobb alsóba a labdát. 7-7. Baksa megint nagyot véd, nálunk viszont kontra, nem tudunk élni a lehetőséggel.

1. perc: Megint a vendégek kezdhetik a negyedet, Jesse Aaron Smith vágja rá távolról, Baksa üti ki a labdát.

2. negyed (3-4)

8. perc: Szerencsére ellövik a kapu mellett a labdát, Kiss Csaba pokoli erővel vágja rá a szélről, de a kapus jól védte a rövidet, róla, és a kapufáról pattan ki a labda. Kitolják a labdát a vendégek, belefér még egy támadás. Decker lövésébe közbeszól a síp, de nem indulnak már vissza a csapatok, ez a félidő.

7. perc: Molnárhoz menne a labda középen, de szerelik a vendégek.

6. perc: Baksa két védése után, Piskin tuszkolja be a labdát. 5-7. Szivós kezét aranyba öntjük, legalább 8 méterről engedte el a bombát, Serez nem tudott reagálni. 6-7.

5. perc: Török előny, Sutalo kicsit ijesztget, majd megint a szélről. 5-5. időt kér Vincze Balázs. Szivós szabaddobásból, hatalmas erővel száguldott a labda a kapuba. 5-6.

4. perc: Baksa védése után újabb fór, most szépen összejött az előbbi figura, Kiss Csaba adja be Molnárnak, a kapussal együtt tolja be a labdát a kapuba. 4-4. J. A. Smith megint visszaszerzi a vendég előnyt, nem tudunk elmenni. 4-5.

3. perc: Újabb szegedi fór, Szivós lövése kimarad, a nagy kavalkádban Younger visszaszerzi a labdát, de Hegedüs próbálkozása sem jó.

Vízilabda Bajnokok Ligája: A-Híd Szeged VE-Galatasaray. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


2. perc: Molnár kapja bent Kiss Csabától, kivár, majd a szép gól helyett fölé lő. De kár érte. Páros kiállítás, Kunac és Nikics megy ki. Szivós védekezik jól, megvan a labda.

1. perc: Török szerencsétlenül ér a labdához, védekezéssel, ráadásul emberhátrányos védekezéssel kezdjük a negyedet. Sutalo jobb kézzel jobb oldalról. 3-4.

1. negyed (3-3)

8. perc: Kayes harcol ki büntetőt, Kiss Csaba nagy erővel vágja rá Serezre, a kapufa is segített. 2-3. Kontra a Galatasaraynál, az utolsó támadás a miénk. Kiss Csaba jött formába, itt a második, egyenlítő gólja. 3-3. Felúsznak a vendégek, Smith lövését védi Baksa.

7. perc: Baksa védi a török próbálkozást, de hasonlóan tesz Sezer is a másik oldalon. Paskovics is megzörgeti a szegedi hálót. 1-3.

Vízilabda Bajnokok Ligája: A-Híd Szeged VE-Galatasaray. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


6. perc: Somogyi és Baksa dolgozik össze, megvan a labda. Kell a gól most már! Jön megint a kiállítás, használjuk ki. Szivós nézelődik, majd a passz helyett inkább szétszaggatja a hosszúban a hálót! 1-2.

5. perc: Nikics villan megint, centerben marad egyedül. Baksa jogosan bosszús. 0-2. Kayes erőből középen, Sezerről megy ki. Marad nálunk a labda, Juhász adná Kayesnek, de elhalásszák a vendégek.

4. perc: Molnár harcol ki megint fórt, Kunac engedi el, a blokkról megy ki. Younger nyúl bele egy átadásba, megúszhatnánk, de figyelnek a törökök.

3. perc: Előnyben jöhetnek a törökök is, Paskovicshoz jön vissza a labda, Nikics kapja húzásra, bent is van. 0-1.

2. perc: Sezer sajnos ugyan ezt teszi Kunaccal. Nem tud lőni a török csapat, mi pedig már fórban támadhatunk. Hegedüs vállalja el, ráütnek a kezére, jócskán fölé lövi.

1. perc: Hegedüs szerzi meg a labdát a ráúszást követően, de alig állunk fel, kontrát ítél a lengyel játékvezető. Baksa jól jön ki a kapujából, a center elől veszi el a labdát.

18.00: A szurkolók a Magyar Himnuszt éneklik, amikor alkezdődik a meccs.

17.57: 2012-ben a Délmagyarországnál Vincze Balázs lett az év edzője, a nézők a mester nevét skandálják.

17.55: Zúg az uszoda, jó hangulatra nem lesz panasz az idány utolsó találkozóján. A szegediek szaloncukrokkal ajándékozták meg a drukkereket a lelátókon.

17.47: A bírók kirendelték a csapatokat a vízből, kezdődik a bemutatás.

17.40: Szép számmal érkeztek szurkolók, elvégre idén mégis csak utoljára láthatjuk játszani a csapatot. A találkozót lengyel és francia játékvezető dirigálja majd.

17.30: Köszöntünk mindenkit Vásárhelyről. Megérkeztek az Ultrák is, a dudákat és dobogat letesztelték, jól fog szólni a vásárhelyi uszodában.

Korábban

A fenti bevezetéshez hozzá kell tenni: az A-Híd Szeged VE egyben a veretlen őszért is küzd, hiszen a magyar kupában a Ferencváros, a bajnokságban pedig a Vasas elleni döntetlen mellett csak győzelmeket könyvelhetett el.

Az idényt – két nappal a keret teljessé válása után – a Spandau elleni 8–5-ös Bajnokok Ligája-sikerrel kezdte a csapat, a D csoport ötödik fordulójában pedig hasonló eredménnyel foglalhatja keretbe a szezon első felét. Az együttes utoljára a legrangosabb európai kupasorozat április 18-i negyeddöntőjében kapott ki, a Mladost Zagreb elleni vereség óta, 244 napja verhetetlen. Nem véletlen, hogy a Délmagyarország Vincze Balázst választotta az év edzőjének

Az utolsó 2012-es mérkőzésén ugrik medencébe ma az A-Híd Szeged VE. Fotó: Frank Yvette
Az utolsó 2012-es mérkőzésén ugrik medencébe ma az A-Híd Szeged VE.
Fotó: Frank Yvette

A páratlan sorozat folytatásához nem akármilyen riválist kell legyőzni. A Galatasaray a délszláv játékstílust képviseli, ha pedig a törökök keretére nézünk, ezen nem is csodálkozhatunk: az ellenfelet erősíti a kétszeres világbajnok szerb center, Slobodan Nikics, a korábban Szegeden is vízilabdázó honfitársa, Mihajlo Korolija, valamint a BL-győztes Vjekoslav Paskovics is, akiket montenegrói szakember, Petar Kovacevic irányít. És akkor az olimpiai ezüstérmes amerikai, Jesse Smith még szóba sem került...

Az Eger elleni bajnoki rangadón aratott diadal ugyan sokat kivett Baksáékból, de Kiss Csaba szerint nem a fizikai állapot dönt a találkozón. – Inkább fejben dől el. Idegenben négygólos vezetésnél már ki is engedtünk a törökök ellen, most nem szabad ilyen gyorsan a fékre lépnünk. Szeretnénk kiszolgálni a szurkolókat, de ez nem azt jelenti, hogy gálamérkőzésként gondoljunk az idei utolsó megmérettetésre. Ha így tennénk, biztosan elrontanánk ezt a csodálatos őszi szezont – jelentette ki a szélső, aki szerint az Isztambulban mutatott védekezés megismétlésével nem kerülhet veszélybe a veretlenség.

Vincze Balázs, a rutinos utazó
Játékoskarriere utolsó éveiben, a BVSC-éra előtt Vincze Balázs két szezonban is a Galatasaray színeiben vízilabdázott. Törökországban két bajnoki címet szerzett, a másodikat pedig nem akármilyen körülmények között harcolta ki társaival, az aktuális ellenfél tegnapi útját ugyanis rengetegszer megtette. – Az ügyvédi munka mellett háromhetente pénteken elutaztam Isztambulba, lejátszottam két-három mérkőzést, majd hétfő hajnalban már Budapesten voltam. Az élményekért megérte a sok utazás, nagyon élveztem azt az időszakot – árulta el a tréner.

Olvasóink írták

 • 8. Sandman 2012. december 19. 07:21
  „Gratulálok a fiúknak, fantasztikus a menetelésük!
  Kedves DM! A tudósítás 2. negyed 5. percét azt "csiszolni" köllene valamelyest, mert teljes a zűrzavar (segítek 4-5 után török gól és lett 5-5)! Újságíró problémájuk van, vagy gyengék matekból? Ezt már másik cikk kapcsán is kérdeztem! Egy kis odafigyelést a pénzünkért! Köszönöm!”
 • 7. Bábkacsa 2012. december 18. 21:40
  „Benedek Tibi és Balázs két jó barát, de nem a borát isszák együtt, hanem a válogatott fogják irányítani!
  Sajnos, nem sajnos ez lesz!
  Jöjjön vissza Gyöngyösi!”
 • 6. roxper 2012. december 18. 20:16
  „Fordítva is jó lett volna srácok, gyors kiépíteni egy nagy előnyt és utána lazítás... Nem baj, gratula!”
 • 5. kipkop 2012. december 18. 20:11
  „Balázs maradj Szegeden!”
 • 4. hopelyhem 2012. december 18. 20:09
  „Szeretettel gratulálok a csapatnak! Igazi karácsonyi ajándék minden vízilabda barátnak.
  Körtvélyesi Péter boldogan szorított a csapatnak a nagy égi medence partjáról!

  Boldog karácsonyt!”
 • 3. Zotya100 2012. december 18. 19:51
  „A kegyelem kéréshez csatlakozom! Örülök, hogy győztünk, óriási menetelés volt ez a félév.
  Remélem a kiscica meglágyítja Vincze Balázs szívét, és remélem kitart a Szeged mellett.
  Tudom, hogy kiváló szövetségi kapitány lenne, de nekünk itt Szegeden Ő NAGYON KELL!!!!
  BUÉK mindnyájuknak!”
 • 2. BarnaMiklós 2012. december 18. 19:14
  „Szép volt Fiúk! Köszönjük Marci góljait! Jól és időben jöttek. Le a kalappal a menetelés előtt!
  Mester, kérem a kegyelmet a Fiúknak: ne legyen edzés 23-án.
  Végül is győztek!!!
  Boldog Karácsonyt az Egész Csapatnak! Az új év legyen ilyen szép!”
 • 1. Zotya100 2012. december 18. 17:40
  „A Digisport közvetíti. Remélem nagy győzelem lesz!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi ob-érmek súlyemelésben

A utánpótláskorú súlyemelők országos egyéni bajnokságán a több mint 150 induló között három korcsoportban a Szegedi Lelkesedés SK öt versenyzője is szerepelt. Tovább olvasom