Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Veronikának ökölvívóbíróként álma egy olimpiai döntő

Szeged - Magyarországról egyedüli ökölvívóbíróként a szegedi Szűcs Veronika lehet ott a londoni olimpián. A részvétellel a 34 éves bírónő nagy álma teljesül, de már újabbat is kitűzött maga elé: szeretne döntőt vezetni, ha lehet, valamelyik férfi súlycsoportban.
– Gratulálok! Mire gondolt, amikor kiderült, utazhat?
– Óvatosan álltam a témához, mivel nem szerettem volna beleélni magam addig, amíg nem biztos a részvételem. A repülőjegyeket már áprilisban megkaptam, de volt még egy olimpiai felkészítő, ahol vizsgáznunk kellett – csak ezután kezdtem örülni. Ezen a rostán egyébként két olyan kollégám is fennakadt, aki már az utazást tervezte.

– Hogyan készül a játékokra?
– Folyamatosan képzem magam. Először is rengeteg videót nézek jelenlegi és korábbi versenyzőkről, igyekszem minden szituációval megismerkedni, hogy ne érjen meglepetés a ringben. Emellett edzeni is járok, főleg futok, valamint angolul tanulok. Alapfokú nyelvvizsgám van, és bár a szakmai kifejezések nem okoznak gondot, szeretnék minél jobban beszélni.

– Sok női bíró lehet ott Londonban?
– Nem mondhatnám. A 35 bíróból mindössze hárman képviseljük a gyengébbik nemet. Rajtam kívül egy algériai és egy dominikai kolléganő vezethet majd.

Veronikán kívül csak egy algériai és egy dominikai kolléganő vezethet majd. Fotó: Karnok Csaba
Férfiuralom. Veronikán kívül csak egy algériai és egy dominikai kolléganő vezethet majd.
Fotó: Karnok Csaba

– Az megvan már, hogy milyen súlycsoportban, melyik nemnek vezethet?
– Egyelőre nincs, de bármi előfordulhat, a férfiaknál és a nőknél is kapunk majd meccseket a papírsúlytól a szupernehézsúlyig. Éppen ezért kell mindenre felkészülni.

– Ön munka mellett bíráskodik, Budapesten titkárnőként dolgozik. Van ideje mindenre?
– Azt vallom, hogy az embernek mindenre van ideje, amire szánni akar. Munka után megyek az edzőterembe vagy a nyelvtanárhoz, a maradék időben pedig a videókat bújom. De köszönettel tartozom a munkahelyemnek is, mert ha verseny van, szabadsággal ugyan, de mindig elengednek.

– Család, párkapcsolat?
– A szüleimmel hétvégenként találkozom, szinte mindig hazajövök, mert Szeged azért számomra mindig Szeged marad. A párkapcsolat? Maradjunk annyiban, hogy jelenleg nem vagyok szerelmes senkibe.

– Mikor utazik?
– A jegyem július 25-ére szól, haza pedig augusztus 13-án jövünk, a versenyek 28-án kezdődnek.

– Valóra vált az álma?
– Az egyik. Remek dolog, hogy ott lehetek, 16 éves pályafutásom legnagyobb sikere ez. Vezettem már világbajnoki döntőt is, de az olimpián ez egész más lenne. Rengeteg meccs vár rám, naponta 2–3 találkozón is bíráskodhatok, lesz olyan, hogy éjfélig is dolgozunk, ám szeretnék úgy teljesíteni, hogy valamelyik fináléban én legyek a vezetőbíró. Lehetőleg ne a 3 női, hanem a 10 férfi döntő valamelyikén. Eddig ez egy magyarnak sikerült, én lennék a második.

Olvasóink írták

  • 2. roxper 2012. július 02. 13:12
    „Hajrá Vera, reméljük teljesül! :) :) :)”
  • 1. Szurkoló 2012. július 02. 13:10
    „Gratulálok, hogy szakmai munkája csúcsára ért az olimpiai részvétellel!
    Remélem, valóra válik az álma és bíráskodhat fináléban is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így látták a döntőt a megyei labdarúgók - és az Aradi vértanúk terén szurkolók

Ismert labdarúgókat, sportvezetőket kértünk arra, az Eb-döntő után röviden komentálják a történteket. (szurkolói képgalériával) Tovább olvasom