Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Versenyeztetés önerőből

Algyő – Sorozatunkban olyan klubokat keresünk fel, amelyek az utánpótlás-nevelésre komoly energiát fordítanak. Ezúttal az Algyő SK-t látogattuk meg.
Ha a településen valaki a futballról akar megtudni valamit, az nyugodtan fordulhat hozzá. Az Algyő SK sportigazgatója, Takács Zoltán szinte éjjel-nappal a sportlétesítmény területén tartózkodik.

– Teljesen újra kellett kezdenünk az utánpótlás kialakítását 2010-ben, azóta építgetjük a klubot. Játszóterekre, iskolákba jártunk, a fiatalok ismerőseit hívtuk, minden követ megmozgattunk, és végül így indultak be a kötelező korosztályok. Ehhez azért idő kell, és a sok munka mellett most is van olyan korosztály, amely voltaképpen nincs. Ilyen az U16, amelyet kötelező indítanunk, és a Deszkkel van megállapodásunk. Az ifi után tehát van egy űr, aztán az U12-es korosztály következik, illetve a 7, 8, 9 évesek, valamint az óvodások. Az ifikkel együtt nagyjából nyolcvan gyerek futballozik nálunk. A Bozsik-programban generációnként két-két csapatot tudunk indítani, ez már fejlődés. A téli szünetben pedig az U12-esek futsalloznak, így a hosszú szabadtéri szünetet is átvészeljük. Azt szeretnénk idővel elérni, hogy az összes korosztályt önerőből versenyeztessük. Szeptember óta a Fehér Ignác Általános Iskola sportiskola is, labdarúgásra, kézilabdára és úszásra szakosodott osztályok indultak az intézményben. Emellett az óvodában is tartunk hetente egyszer foglalkozást – mondta Takács Zoltán.

Fotók: Schimdt Andrea
Fotók: Schimdt Andrea

Algyő immár igazi ékszerdoboza a megyei labdarúgásnak: kiváló a létesítmény, szép a környezet.

– Infrastrukturálisan talán az egyik legjobb feltételeket biztosítjuk. A tao minden klub számára előny, ezen keresztül nekünk is remek lehetőségeink vannak. Fiatal szakemberek dolgoznak az egyesületben, Hadár Attila, Makra Zsolt és Balogh Norbert még aktív labdarúgó. Ambiciózus szakemberek, és a mai modern labdarúgás irányában, szellemében tanítják a gyerekeket – mondta Takács.


Az Algyő SK középtávú célja egyszerű: a tömegesítés.

– Nem az eredményességet hajszoljuk, csak azt szeretnénk, hogy minél többen szeressék meg a futballt. Remélem, egyszer eljutunk arra a szintre, amikor az eredmény is számít. Nyilvánvalóan az ügyesebbeket elcsábítják a nagyobb, komolyabb egyesületek, de ez ilyen szinten kikerülhetetlen. A lényeg a kiváló közösség, a jó műhely, és hogy délutánonként a szülők nyugodtan engedjék el hozzánk a gyerekeket – tette hozzá az egykori NB I-es labdarúgó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: tizenegy meccsnyi eltiltás a zsombói balhé után

A csanytelekiek két játékosa összesen kilenc, a kiállított zsombói két meccsről hiányzik majd. Tovább olvasom