Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Versenysporttól az amatőrig - zajlik az élet a Maty-éren

A kajak-kenu világbajnokság után sem állt meg az élet a Maty-éri kajak-kenu és evezőspályán. A sikeres rendezésű vb után Szovics Zoltán létesítményvezetővel sétáltunk hazánk egyik legkorszerűbb sportlétesítményében.
Még mindig világbajnoki hangulat fogad a Maty-éri kajak-kenu és evezőspályán, az augusztusi vb nyomai nem tűntek el. Éppen az utolsó darabokat pakolják a kocsikra a 9 ezres lelátóból, a dobogó továbbra is díszeleg – a hét végén duatlonverseny lesz –, és a vízen továbbra is a kajak-kenu pálya bójázása található. A lelátó, a hajótároló és a motel jóformán üres. Vajda Attila zöld kenuja azonban ott van a tárolóban, a szegedi vb hőse továbbra is edz, rendszeresen feltűnik hazánk egyik legkorszerűbb sportkomplexumában.

A nagy csendben és nyugalomban a létesítmény vezetőjével, Szovics Zoltánnal sétáltunk és beszélgettünk.

– Nagyon szép és korszerű lett a motel, 80 főnek tudunk szállást biztosítani. Ami nagyon fontos, és az országban jóformán egyedülálló, hogy mozgássérült emberek is tökéletesen tudják használni, minden akadálymentesítve lett. Nagyon bízom benne, hogy jövőre az olimpia előtt több válogatott is edzőtábornak választja a központot. Persze nem csak a vizes sportágak képviselői tudják a pályát használni, remek edzőtáborterep lett a Maty-ér, így akár télen is benépesülhet a motel.
A sport játssza a főszerepet a létesítményben, és hiába lett ősz, még komoly versenyek házigazdája lesz a pálya.

A sikeres kajak-kenu világbajnokág után tovább szépülne a Maty-ér. Fotó: DM/DV
A sikeres kajak-kenu világbajnokág után tovább szépülne a Maty-ér.
Fotó: DM/DV

– A hét végén duatlonversenyt rendez a Szegedi Sport és Fürdők Kft., két hét múlva pedig következik az idény utolsó viadala, az országos felnőtt evezősbajnokság. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a pálya megtartsa szépségét, hiszen az elmúlt időszakban komoly felújítások történtek.
A szegedi kajak-kenu vb remekül sikerült. Minden idők legnagyobb vb-je zajlott a Maty-éren.

– Munkatársaimmal sokat dolgoztunk, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a tökéletes rendezés. Volt egy olyan hét, ami komoly tervezést igényelt. Javában zajlott az építkezés, a pályaépítés, több válogatott edzőtábora, közben pedig megkezdődött a hosszú távú búvárúszó-világbajnokság is. Ezt a négy dolgot összekoordinálni sem volt kis feladat, nemhogy elkészüljön időre minden.

A pálya még az ősszel benépesül, Szovics Zoltán azonban már tervez, szeretné, ha a Csongrád megyeiek kikapcsolódásnak használnák az általa csak szabadidőközpontként emlegetett Maty-éri pályát.

– Bárki kijöhet hozzánk. Tud kajakot, kenut, sárkányhajót bérelni, ha kell, segítünk neki az alapoktatás megszervezésében, de kiváló a környezet kerékpározásra, görkorcsolyázásra vagy éppen kocogásra is. Van egy műfüves teniszpályánk, korszerű konditermünk és szaunánk. Szépen fejlődünk. Téli időszakban pedig a hajókat és motorcsónakokat szintén kiválóan lehet központunkban tárolni, biztonsági őrség vigyáz mindenre. Az esküvők ugyancsak nagy népszerűségnek örvendenek nálunk, a hétvégén is lesz egy újabb, jövőre többet lekötöttek már. Zajlik az élet, a vb után sem állt meg, de ne is álljon, hiszen a régió legszebb sportkomplexuma található Szegedtől néhány kilométerre. Mindig szeretem kiemelni, hogy a Maty-ér nemcsak az élsportolóknak épült, hanem az amatőr sportolóknak is – fejezte be a beszélgetést a Maty-éri pályán Szovics Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugrottak, futottak, dobtak a Tisza-kupán

A Felső Tisza-parti stadionban rendezték meg a hagyományos Tisza-kupa nemzetközi atlétikai versenyt. Tovább olvasom