Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Veszélyeket rejt a stadion

Az Etelka sorra tervezett futballstadion miatt az egykori Szeol-pályát használó egyesületek nagy bajba kerülhetnek. Ez volt a témája a városi sporttanács csütörtöki ülésének, ahol a résztvevők egyetértettek: a városnak nagyobb befolyást kellene szereznie a létesítmény kapcsán.
Köztudott: hamarosan eldőlhet, hogy lesz-e futballstadion az Etelka soron. Erre igen nagy esély van, azt viszont senki sem tudja, hogy mi lesz azokkal az egyesületekkel, amelyek a volt Szeol-pályát használják. A városi sporttanács ezért külön ülést tartott, amelyet Nógrádi Tibor kezdeményezett, viszont ő nem tudott eljönni a megbeszélésre. A tanács többi tagja és az érintett klubvezetők, valamint Szentgyörgyi Pál, a szegedi sportbizottság elnöke jelen volt.

A tanács első embere, Kónya Sándor felvetette aggályait a tervezett pályázat kapcsán, ugyanis az előterjesztés szerint a kivitelezőnek a szerződés aláírásától számított egy éven belül le kell bontania a Szeol-pályát, egy másik pont szerint viszont egy éven belül még vissza is léphet az építkezéstől. Ha mindkettő megtörténne, nemhogy stadion, de még olyan pálya sem lenne, mint most, ugyanis a pályázó nem lenne kötelezve arra, hogy visszaállítsa a bontás előtti állapotokat. A város tulajdona csak a földterület lenne, a stadionnal viszont teljes mértékben a beruházó rendelkezne, aki mindössze évi tíz alkalommal lenne köteles a város számára használatra biztosítani a létesítményt, méghozzá csak labdarúgás céljából. Egyértelmű, hogy ennyi lehetőséggel az Etelka sort használó klubok nincsenek kisegítve. A tanács szerint Szeged városának több köze kell hogy legyen a stadionhoz, különben egy önálló sportköztársaság alakul ki az Etelka soron.

Az atléták sem tudják, hogy hol edzhetnének majd. Fotó: Schmidt Andrea
Az atléták sem tudják, hogy hol edzhetnének majd. Fotó: Schmidt Andrea

Az építkezés miatt a Tisza Volán, az FK 1899 Szeged, a Szegedi AK, a Titán TC, a Fit World Gorillák Rugby Club és a Szegedi Városi Lövőklub kerülne nehéz helyzetbe. A részletektől függően vagy azért, mert kiszorulnak jelenlegi helyükről, vagy az építkezés alatt nem rendelkeznének öltözővel. Halkó Pál, a Tisza Volán szakosztályvezetője egy új létesítménytervezetet is felvázolt, amely a legtöbb egyesület számára ideális lenne, és a helyi atlétikát is megmentené. Erre azért van különösen nagy szükség, mert a stadion miatt megszűnne a megye egyetlen olyan pályája, amelyen akár egy diákolimpiát is meg lehet rendezni, viszont a Magyar Olimpiai Bizottság határozata szerint a versenyrendszert a megyeszékhelyeken biztosítani kell. A december 20-i közgyűlésen a sporttanács mindenképpen jelzi a felmerült problémákat, amelyek egy csapásra eltűnnének, ha a szegedi stadiont máshol építenék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: pótlások a hétvégén

A hétvégén két futballmeccset rendeznek Csongrád megyében. Tovább olvasom