Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Vezetőváltás a HFC-nél, új elnök érkezik

Vezetőváltás lesz a Hódmezővásárhelyi FC-nél: információink szerint az eddigi elnököt, Vinnai Istvánt Horváth Zoltán váltja a poszton. Erről a klub mai küldöttközgyűlése dönt.
Arról suttog a város: jelentős változás várható a labdarúgóknál, az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC-nél. Információink szerint a 7 és fél éve regnáló klubelnököt, Vinnai Istvánt Horváth Zoltán, az önkormányzat sportreferense válthatja az egyesület élén. Utóbbi megerősítette az értesülést, főként azzal indokolva a változtatást, hogy stabilizálni kell a HFC anyagi helyzetét, amely az elmúlt években 7,5–8 millió forintos tartozást halmozott fel, görget maga előtt. Horváth egyébként a megyei II. osztályú Székkutas elnöki tisztét is ellátja, ezzel kapcsolatban közölte: amíg nem talál maga helyett megfelelő embert, párhuzamosan viszi a két klub ügyeit.

Vinnai István leköszönő...Fotó: Frank Yvette
Vinnai István leköszönő...
Fotó: Frank Yvette

A leköszönő elnök, Vinnai István érdeklődésünkre annyit mondott: – Az elmúlt 7 és fél év munkája elfárasztott, egy sorral hátrébb lépek, és az elnökségben dolgozva, akár újabb szponzorokat szerezve segítem a jövőben az egyesületet.

...és Horváth Zoltán leendő elnök. Fotó: Frank Yvette
...és Horváth Zoltán leendő elnök.
Fotó: Frank Yvette

A vázolt változást az egyesület ma 16.30-kor a polgármesteri hivatal házasságkötő termében tartandó küldöttközgyűlésének kell szentesítenie, akkor válik hivatalossá. A HFC-hez kötődő hír még, hogy távozik a klubtól a technikai vezető, Borsándi István – az érintett megerősítette az információt –, aki nem kívánta kommentálni a történteket.

Olvasóink írták

 • 11. gulyaspisti 2011. január 22. 13:09
  „Airwaves,

  Persze ertem mire celzol, de most a torvenyi modositasok miatt megis viszonylag nagyobb (akar tobb tizmillios) penzhez juthat a Vasarhely es ezt szemely szerint inkabb lehetosegnek, mint veszelynek probalom ertelmezni. Hatha sikerul.”
 • 10. airwaves 2011. január 20. 11:35
  „Pisti!
  Én még várnék azzal a pénzzel...
  A vásárhelyi fociban a fürdővízzel kiöntötték a gyereket is! Ha még tudod mit jelent ez magyarul, ott a messzi Britanniában :)”
 • 9. gulyaspisti 2011. január 19. 00:59
  „Szerintem a volt elnökség szélmalomharcot vívott és csodával határos módon felépített egy remek utanpótlást és megtartotta a felnőtt csapat is az NB3 as pozícióját, köszönhetően sok helyi ember erőfeszítéseinek. Gondolok itt a játékosokra, edzőkre és vezetőkre.
  Horváth Zoltán személyében mindenképpen fejlődni fog a klub, szakmai kvalitásait csak az kérdőjelezheti meg, aki nem ismeri és szerintem ezzel a döntéssel mindenképpen pozitív irányba indul el a klub és remélhetőleg pénzügyileg is stabilizálódik.
  Érdekes, hogy most szidja mindenki LJ t, amikor épp pénzt intéz a klubnak?”
 • 8. ellenálló 2011. január 14. 22:57
  „Igazán örülök, hogy vannak olyanok, akiknek ezt beveszi a gyomruk! "Fiúk"! A nyakkendőtök színén változtatni kellene egy kicsit, hogy a földi halandók is megértsék a változtatás lényegét.”
 • 7. ellenálló 2011. január 14. 22:48
  „Na innentől kezdve nem a sport, hanem a biznisz és a pénz a lényeg, mint mindenütt, ahol L.J. "politikai akarata"
  megjelenik.”
 • 6. blumix 2011. január 14. 14:30
  „Borsándi Pistával kapcsolatban osztom az előttem szólók leirását.Jó lesz ez neked Vinnai Pista hogy bentmaradsz az elnökségben?”
 • 5. promto 2011. január 14. 13:43
  „Csak tudnám mi a bűne Borsándi Pistának?????”
 • 4. airwaves 2011. január 14. 12:16
  „" Horváth egyébként a megyei II. osztályú Székkutas elnöki tisztét is ellátja, ezzel kapcsolatban közölte: amíg nem talál maga helyett megfelelő embert, párhuzamosan viszi a két klub ügyeit."
  Székkutas a HFC II-nek a riválisa a megye II-ben???...
  Nem talál maga helyett??? Azt a posztot nem a közgyűlés szavazata alapján lehet betölteni??? Jaaa! Úgy mint Vásárhelyen...”
 • 3. airwaves 2011. január 14. 12:01
  „Mélyentisztelt olvasók!
  1.A leírtak szerint ma este dönt a közgyűlés az új elnökségről, de a fentebb leírtakat kész tényként közlik. Amitől az embernek olyan érzése támad, mint Bacsó Péter A tanú című filmjében, amikor Kállai Ferenc alias Pelikán József gátőr a bíróságon a kezébe kapott előre leírt tanúvallomására tekintve csak annyit mondott: " De Virág elvtárs! Ez az ítélet!"Ennyit a vásárhelyi demokráciáról...
  2.Az a 7 és fél év se 7 és fél, hanem 8 és fél, ha már az új időszámítást Vásárhelyen Rapcsák András halála óta számítjuk, mint köztudott a sportban is...
  2.Kedves Zoltán! A tisztelt újságírónak azt is meg kellett volna említeni, hogy a felhalmozott adósság nem a volt elnökség hanyag gazdálkodása miatt (amit így a cikk sugall), hanem a városi közgyűlés által elfogadott támogatás ki nem fizetése miatt keletkezett!
  3.Borsándi István nevének említése méltatlan egy ilyen szíjátékhoz. Mondhatni gusztustalan. Vinnai elnök úrnak jó munkát és gyomrot kívánok az új elnökségben!
  4.Az amúgy Fideszhez kötődő és az ország legszebb és legokosabb polgármesterének városában többször megforduló népszerű énekesének Kovács Ákosnak a soraival zárnám hozzászólásom: " A világ botrány, de holnap mégis élni kell."”
 • 2. eldorádó 2011. január 14. 11:37
  „Vonjunk mérleget:
  2002. nyara: az egyesület anyagi csődben, az új klubvezetéssel a HFC a "nulláról" folytatja az NB III-as bajnokságban.
  2007. NB III Alföld csoport: 2. hely, de anyagi okok miatt nem vállalja az egyesület a másod osztályban az indulást. A felnőtt csapat azóta a középmezőnyben van.
  2008.aug.20. műfüves edzőpálya világítással.
  Kb.300 gyerek focizik az egyesületben, nb1/nb2/nemzetközi bajnokságokban/kupákban.
  Ezek elismerésre méltó tények. Köszönjük, Pista!

  A továbblépéshez, viszont több (pénz és akarat) kell! A sporttámogatási törvény megteremti a lehetőséget majd a fejlődésre, amihez a személyi feltételeken is változtatni kell (új kapcsolati rendszer kiépítés)! sok sikert, Zoltán!”
 • 1. promto 2011. január 14. 09:21
  „Csak gratulálni tudok a volt vezetőségnek.Azt amit felépitettek nem teszik tönkre rövid idő alatt.Remélem nem jár ugy a HFC mint korábban szétverték a Szegedi illetve a Békéscsabai labdarugást. .Erre garancia szerintem hogy a volt elnök megmarad a klub berkein belől. Borsándi Pistát érdemtelenül tették vakvágányra.Csak drukkolok neki hogy találjon magának csapatot.Kétkézzel kapnak utána ha megtudják hogy nemkivánatos személy a vásárhelyi labdarugásban.Ilyen nagytudású szakembert nehezen tudja majd pótolni az uj vezetőség.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teremfoci: kombinatív Pápa érkezik

Szülővárosában irányíthatja jelenlegi csapatát, a Pápa NB I-es együttesét Véber György a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság második fordulójában. Tovább olvasom