Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Vidux Tisza Squash SE: letarolták a teljes mezőnyt

Vidux Tisza Squash SE: letarolták a teljes mezőnytA szegedi sikercsapat. Farkas Balázs (balról), Csókási Gabriella, Sebők Benedek, Páj Linda, Kiss Dániel, Takács Kata, Vas Máté, Laskai Vanda és Hoffmann Péter is kupagyőzelemnek örülhetett a hétvégén.
Veretlenül nyert aranyérmet a Vidux Tisza Squash SE férfi és női fallabdacsapata is a magyar kupában. Ilyenre korábban nem volt példa a szegedi klub életében.
Versenykomment

Vas Máté, a Vidux játékosa
– Népes volt a mezőny, színvonalas meccseket láttunk. A csapatban mindenki stabilan, szép játékkal hozta a kötelezőt. Új társunk, Balázs gyorsan beilleszkedett, bár ez nem is volt kérdéses. Dani a kihagyás ellenére hozta a meccsét, kezdi elkapni a fonalat. A csapat többi tagjával együtt a szombat esti ünneplés után már a csapatbajnokság második fordulójára fókuszálunk, ami január tizennegyedikén lesz Szegeden. Hazai közönség előtt játszunk, így duplán fontos lesz ez számunkra.
A férfiaknál és a nőknél is a szegedi Vidux Tisza Squash SE nyerte a fallabda magyar kupát, amelyet szombaton rendeztek a budapesti City Squash Clubban. A férfiaknál a Farkas Balázs, Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Vas Máté, Kiss Dániel összetételű gárda mögött a Khan-Goahead lett a második, a PSA-Griff a harmadik.

– Többéves kihagyás után lett miénk a kupa, amelyet már harmadszor hódítottunk el – fogalmazott Sebők Benedek.

– Tavaly másodikok lettünk, ám most egy erősebb összeállításban tudtunk kiállni. Nehéz mérkőzésünk nem is volt, csupán egy szettet veszítettünk, de ez minket dicsér, semmiképpen sem az ellenfeleknek kritika. Idén a cél, hogy a kupa mellett a bajnokságot is megnyerjük, ezzel a csapattal meg is van erre minden esélyünk.

A nőknél – ahol körmérkőzés volt – Csókási Gabriella, Takács Kata, Páj Linda és Laskai Vanda minden ellenfelét legyőzve diadalmaskodott. A második helyen a tatabányai Squashberek, a harmadikon a Budapesti Squash Akadémia végzett.

A viadalon tizennégy férfi- és öt női csapat vett részt.

– Több éven keresztül nem indultunk a kupán, de idén beneveztünk csapatkapitányunk, Takács Kata szervezésében. Sikerült olyan felállásban pályára lépni, hogy minden meccset megnyertünk. Nagyon örültem, hogy felállhattunk a dobogó tetejére, de már egy újabb kihívás lebeg a szemünk előtt: a csapatbajnokság – fogalmazott Csókási Gabriella.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye második, harmadik vonala

Csongrád megye második, harmadik vonala
A kosárlabdától a kézilabdán át a tekéig. Tovább olvasom