Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Viki és az ˝ugribugris gyerek˝

Balogh-Barta Viktória és Göncz Sándor 2000-ben, a szegedi szabadtérin ismerkedett meg egymással. Jó barátok lettek, közel egy éve pedig közös táncstúdiót, a Hypnology Dance Crew-t üzemeltetik.
„Te vagy az az ugribugris gyerek?" – tette fel a kérdést még 2000 nyarán, tizenegy éve Balogh-Barta Viktória Göncz Sándornak a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. Viki táncosként, Sada kaszkadőrként szerepelt egy műsorban. Utóbbi nem véletlenül, hiszen kick-boxban remek eredményeket ért el, volt vk-ezüstérmes, illetve egy zsák medált zsebelt be különböző országos versenyeken.

– Futballoztam is valamikor, kick-boxban I. danos mester vagyok, de mindig is a tánc vonzott, így most már évek óta ennek a sportágnak hódolok – kezdte Göncz Sándor, a Hypnology Dance Crew oktatója.

– Futballoztam én is! Három évig. Mindent csináltam, kosaraztam, kéziztem, futottam, és már fiatalon táncolni kezdtem. Végigjártam a ranglétrát, klasszikus balettosként indultam, ma már nemcsak táncosként élem a világom, hanem edzőként, koreográfusként. Több évig Budapestem éltem, dolgoztam, az Operettszínházban munkálkodtam, többek között 2008-ban a Csillag születik koreográfus-asszisztense voltam. A közelmúltban férjhez mentem, így visszaköltöztem szülővárosomba, ekkor döntöttünk úgy Sadával, hogy létrehozzuk régi álmunkat, egy komoly tánciskolát – vette át a szót az intézmény neves oktatója, Balogh-Barta Viktória.

Többen feltehetik a kérdést: miért sport az, amit a Hypnology Dance Crew végez. A válasz egyszerű, mert sok-sok versenyt, komoly viadalokat rendeznek nemcsak itthon, hanem a világ számos pontján.

Balogh-Barta Viktória (elöl rózsaszínben) és Göncz Sándor (mellette) népes csapattal foglalkozik Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea
Balogh-Barta Viktória (elöl rózsaszínben) és Göncz Sándor (mellette) népes csapattal foglalkozik Szegeden.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nemrég Olaszországban volt a világbajnokság – folytatta a beszélgetést Viki –, jövőre az olimpia előtt London lesz a házigazda. A tánciskolából 15-en űzik magasabb szinten a táncot, ők a tagjai a fellépő csoportnak. Öt oktató dolgozik nálunk, versenyidőszakban heti négy foglalkozás szerepel a programban. Mi azonban azokra is gondolunk, akik csak hobbiszinten szeretnének táncolni, így számukra is nyitva áll a Kálvária sugárúti tánciskolánk kapuja.

– Fontos szerepet tölt be nálunk, hogy igazi csapatként éljük az életünket. A vb-n mi ugyanúgy szurkoltunk a legnagyobb riválisunknak is. Kérdezték is tőlünk, hogy ezt komolyan csináljuk? Mi azt válaszoltuk, hogy persze, hiszen lehet, hogy ellenfelek vagyunk, de nem ellenségek – nyilatkozta Göncz Sándor.

Idén Vásárhelyen sikeres versenyt rendeztek, nagy álmuk, hogy Szegeden is legyen ilyen viadal.

– Szeretnénk jövőre megrendezni az országos bajnokságot. Komoly munka folyik nálunk, a versenyzőink megérdemelnék, hogy „hazai pályán" mutathassák be a tudásukat. A nyáron egy ötnapos balatonföldvári táborba utazunk, ahol 65-en reggeltől esti táncolunk – beszélt a tervekről Göncz Sándor.

– Már 2003-ban együtt hoztunk létre egy kis csapatot, azt akkor Zash névre kereszteltük. Nyolcan, tízen táncoltunk. Most szeretnénk minél több emberrel megismertetni ezt a mozgásformát, ami remek sport is egyben. Egyre több fellépésünk van, a nyárra több izgalmas programot is tervezünk, így a nagyközönség is biztosan találkozik majd velünk – zárta a beszélgetést Balogh-Barta Viktória.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Umagban játszanak a strandkézisek

A közelgő strandkézilabda Európa-bajnokságon a KSZSE-ből és az SZKKSE-ből összesen négy játékos is… Tovább olvasom