Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Világbajnoki induló

Atlétika - A szegedi atlétika egykor az országban is meghatározó szerepet töltött be. A városban sok-sok válogatott atléta edzett a Szeol AK-ban, illetve az SZVSE-ben.
A sokak által csak a sportok királynőjeként emlegetett sportág napjainkban is él, és továbbra is remek sportolók edzenek, készülnek, utánpótlásvonalon több tehetséggel is rendelkezik a város.

Csak a körülmények, azok nem éppen a legideálisabbak. Az SZVSE-pálya és a Felső Tisza-parti stadion sem Európa legszebb atlétikastadionja. És akkor még finoman fogalmaztunk... Talán annál többet érdemelne a szegedi sportág, mint amilyen körülmények között dolgozhatnak jelen pillanatban.

A lelkesedés most sem lankad, a hétvégén rendezték meg a Tisza-kupa nemzetközi atlétikaversenyt. Igazán illusztris vendége volt a viadalnak, hiszen a női diszkoszvetésben és súlylökésben rajthoz állt a berlini felnőtt világbajnokságon is szereplő, szegedi születésű – a békéscsabai klubot erősíti jelenleg – Márton Anita, aki két számban is diadalmaskodott. A Hódiák atlétái remekeltek, öt elsőséget gyűjtöttek be.

Márton Anita edzőjével, Eperjes Lászlóval.  Fotó: Schmidt Andrea
Márton Anita edzőjével, Eperjes Lászlóval.
Fotó: Schmidt Andrea

Tisza-kupa, eredmények, nők, 800 m: 1. Tóth Ibolya (Hódiák), 2:29.4. Súlylökés: 1. Márton Anita (Békéscsabai AC) 16,88. Diszkoszvetés: 1. Márton Anita 51,13. Gerelyhajítás: 1. Nagy Xénia (Debrecen) 50,05. Távolugrás: 1. Krucsai Zsanett (Hódiák) 540 cm.

Férfiak, 100 m: 1. Godaish Péter (Lelkesedés SE) 10,7. 400 m: 1. Nánai Bálint (Hódiák) 53,4. 1500 m: 1. Szőllősi Renátó (Hódiák) 4:41,0. Távolugrás: Iványi István (Hódiák) 641 cm. Súlylökés: 1. Kormányos Dániel (SZVSE) 15,94. Diszkoszvetés: 1. Kormányos Dániel 51,54. Gerelyhajítás: 1. Török Krisztián (FTC) 73 m.

Olvasóink írták

  • 1. otiopasco 2009. szeptember 04. 00:29
    „Jól látom, hogy a győztesek között nem hemzsegnek a szegedi atléták?
    Persze ha szebb lenne a nézőtér biztosan gyorsabban futnának és messzebbre dobnának...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptember 10-én temetik Bali Mihályt

Hétfői számunkban sajnálatos hibát vétettünk, azt írtuk, hogy Szeged híres sporttörténészét, Bali Mihályt ma temetik. Tovább olvasom