Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Világbajnokkal erősített a Szentes

A világbajnok, kétszeres Eb-bronzérmes, mindössze 24 esztendős Takács Orsolya a szponzori támogatástól megfosztott Domino-Honvédből egy esztendőre a Hungerit MetalCom-Szentes női pólócsapatába szerződött. A kiválóság úgy érezte, még nem jött el az idő, hogy szerencsét próbáljon külföldön.
Két megnyert bajnoki címet követően a Domino-Honvéd női vízilabdacsapata a legutóbbi pontvadászatban a Dunaújváros mögött a második helyen végzett. A Szentesbe onnan érkezett Takács Orsolyától megkérdeztük, hogy a szponzorok talán emiatt orroltak meg a gárdára?

– Erről szó nincs, ha megvédtük volna a címünket, akkor is befellegzett volna a Dominónak – válaszolta a 2005-ben, Montrealban világbajnoki címet nyert válogatott tagja. – Már év közben is pedzegették, hogy a jövőben jóval kevesebb lesz a támogatás. Így is történt, a profi szint amatőrré változott, és ebből a csapat tagjai nem kértek.

A válogatott sokaságát adó együttesből többen is külföldre szerződtek. Takács Orsolya nem lett légiós, inkább a Szentesbe igazolt.

– Bár több kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhetek, még nem tartom magam kiforrott, kész játékosnak – magyarázta a szőke pólós. – Tudok még sokat tanulni ebből a játékból, arra pedig a legjobb hely Magyarország. A Szentes már tavaly is megkeresett, de most jött el az idő a váltásra. Ebben nagy szerepet játszott Zantleitner Krisztina személye is, aki a világ egyik legjobb centere volt. Egykori honvédos csapattársamtól sokat tanulhatok, pláne úgy, hogy ő lett az edzőm. A Kurca partjára meghatározó játékosnak igazoltak, ez a korábbiaknál más típusú feladatot jelent számomra, de állok a kihívás elé. Az mindenesetre örömmel tölt el, hogy új állomáshelyemen ennyire bíznak bennem, számítanak rám.

Takács Orsolyának (jobbról) eddig csapattársa volt Zantleitner Krisztina, most az edzője. Fotó: Vidovocs Ferenc
Takács Orsolyának (jobbról) eddig csapattársa volt Zantleitner Krisztina, most az edzője.
Fotó: Vidovocs Ferenc

A bemutatkozásra mindenesetre nem lehetett panasza, a szegedi nemzetközi felkészülési tornát, a Taylor&Nash-kupát megnyerte a Hungerit, őt pedig a viadal legjobb játékosának választották.

– Az előbbi sokkal fontosabbnak tartom, de természetesen az egyéni címnek is örülök. Tényleg jó kezdés volt, boldoggá tett, hogy sokra hivatott, fiatal csapatunk kezd egyre inkább összeszokni, amely a játék minőségén is meglátszott. A klubvezetés dobogóra vár bennünket, azt gondolom, ez teljesen reális, teljesíthető, de azt is mondhatnám, kötelező.

Orsinak ez az éve eddig nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte. A Dominóval elvesztette a bajnoki finálét, a BEK négyes döntőjébe ugyan eljutott a csapatával, de ott két vereséggel negyedik lett, a válogatottal pedig csak a hetedik helyet szerezték meg a római vb-n.

– Utóbbi fájt a legjobban, kudarcként is felfogható, de az élet ettől még nem áll meg – fogalmazott Takács. – Hiszem, hogy a csapatban benne van a fejlődés lehetősége, sok munkával igenis elérhető, kiharcolható a 2012-es londoni olimpiai részvétel. Legnagyobb vágyam, hogy az angol fővárosban ott álljak éremmel a nyakamban a dobogón. Pekingben bennünk volt ennek a lehetősége, de egy hajszál elválasztott tőle...

Egy évre írt alá

Takács Orsolya 1985. május 20-án született Budapesten. A bekk- és centerposzton játszó pólós 190 cm magas, 85 kg. A BVSC-ben 2002-től 2006-ig, a Domino-Honvédban 2006-tól 2009 nyaráig vízilabdázott. Utóbbi csapattal kétszer nyert bajnokságot és magyar kupát. A válogatottban négy évvel ezelőtt debütált, azóta nyolcvanszor húzta fejére a nemzeti gárda sapkáját. Fiatal kora ellenére több kiemelkedő eredmény elérésében vállalt aktív szerepet: Montrealban (2005) világbajnok lett, Belgrádban (2006) és Malagában (2008) Európa-bajnoki bronzérmes volt, míg a pekingi olimpián (2008) a negyedik helyen végzett gárdában játszott. A Hungerit MetalCom-Szentes együtteséhez egy évre kötelezte el magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kína megfertőzte Európát, pórul járt magyarok

Asztalitenisz: a kontinenstornák 1958 óta íródó történetében példátlan módon, érem nélkül zártak a magyarok. Tovább olvasom