Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Világbajnokságra edzenek az EDF Démász-Szegedi VE versenyzői

A 39. Mol világbajnokságra készülő három szegedi versenyző, a kenus Vajda Attila és Horváth Gábor, illetve a kajakos Sík Márton tegnap (is) egymást váltotta a Maty-éri olimpiai vízi centrumban.
Az egyik csoport már befejezte, a másik éppen elkezdte – ez volt a helyzet tegnap délelőtt a Maty-éri olimpiai centrumban. Az EDF Démász-Szegedi VE világbajnokságra készülő triója közül a két kenus, Vajda Attila és Horváth Gábor volt hamarabb vízen, Vécsi Viktor edző már fél kilenctől edzést vezényelt nekik. Ű

– Horváth Gabi rendben van, a versenyszezonban folyamatosan felfelé ívelt a formája, Vajda pedig lépésről lépésre halad előre. Az igaz, hogy olimpiai bajnokunk nincs még kész, így nem örülnék, ha holnap kezdődne a verseny, de szépen építgetjük az ezer métert, és a világbajnokságra jó formába kerül. Attila kitűzte maga elé a célt, azt komolyan veszi, és meg is csinálja. A többi tanítványom közül Fürdök Gábor gyorsasága, tudása, rutinja lényeges, de Makai Tibor is készségesen segít, ahol tud. Érzik, az a lényeg, hogy a két vb-induló csapattárs jól szerepeljen. Nem szokványos, hanem kvalifikációs vb lesz, ezer egyesben például a döntőbe négy középfutamból kell bejutni, így a csütörtöki selejtezős nap majdnem olyan fontos lesz, mint a döntő pénteken. Már ekkor is izgulni kell, pedig másnap van a finálé. Majdnem olyan lesz, mint a kétszázas futam, pedig ezer méterről van szó: itt is minden rezdülés, másodperc, mozdulat számít már az elejétől. A mezőny kiegyensúlyozott, és az edzésen csak olyan ember tudja modellezni a futamot, aki rutinos, és már megjárta a hadak útját. Vajda pedig ilyen – vélte Vécsi.

Vb-re készülnek: Sík (balról), illetve a kenus trió, Vajda, Vécsi és Horváth. Fotó: Frank Yvette
Vb-re készülnek: Sík (balról), illetve a kenus trió, Vajda, Vécsi és Horváth.
Fotó: Frank Yvette

A harmadik szegedi vb-induló, Sík Márton Vajdáék után szállt vízre. Hüvös Viktor kajakos tanítványa a magyar válogatott legrutinosabb tagjával, páros társával, Beé Istvánnal egy hajóban gyakorolt kétszáz méteren.

– Kicsit fáradtnak tűnnek, ennek ellenére az idejük egyre jobb. Ráálltunk a kétszáz méterre, a tavalyi tapasztalatokat használva indultunk el egy irányba, ami merészebb változásokat hozhat, mint a korábbiak. Meglátjuk, mit tudunk elérni vele, de van egy időeredmény, amit szeretném, ha elérnének – mondta a duó trénere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden az ATT Tour

Az Amatőr Teniszezők Társasága a hétvégén Szegeden rendezi meg következő versenyét az ATT Tour… Tovább olvasom