Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Világharmónia futás

A Sri Chinmoy Marathon Team által szervezett világharmónia futás (World Harmony Run) az egész világra kiterjedő váltófutás, melynek az a célja, hogy fejlessze a nemzetek közötti barátságot.
Az esemény során egy nemzetközi csapat égő fáklyát visz keresztül több mint 70 országon. Az európai szakasz Lisszabonból indult március 1-jén és a budapesti zárórendezvénnyel ér véget október 28-án. Az európai váltó összesen 24 ezer kilométert tesz meg és bárki együtt futhat vele pár méteren, vagy kilométeren át.

Magyarországon több száz iskola és több ezer gyerek csatlakozott, csatlakozik a rendezvényhez, mely első városként, október 25-én Szegedet érinti. A váltófutáson a megyeszékhely legtöbb általános iskolája részt vesz. A láng kedden 13 óra 6 perckor érkezik Szegedre, Szentmihály felől, és folytatja az útját a Széchenyi téri ünnepi rendezvényig. A futáshoz a következő útvonalon lehet csatlakozni: Szabadkai út–Petőfi Sándor sgt.–Dugonics tér–Tisza Lajos krt.–Nagy Jenő utca–Széchenyi tér–Kossuth Lajos sgt.–Izabella híd–Dorozsmai út–Kiskundorozsma, Negyvennyolcas út.

A kezdeményezésről bővebb információ a www.worldharmonyrun.org/hungary honlapon olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Cremonával kezdenek

Közel tízórás buszút után érkezett meg a szlovéniai Kranjba, a LEN-kupa második selejtezőjének… Tovább olvasom