Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Világhírű show kicsiben: Face Team-utánpótlás a Gábor Dénesben

Szeged - Megyei utánpótlásklubokról szóló sorozatunkban ezúttal a világhírű magyar akrobatikus kosárlabdacsapat, a Face Team szegedi gyerekcsoportját mutatjuk be. A fiatalok előtt nem kisebb cél lebeg, mint nemzetközi szereplések a fantasztikus show-műsorban.
NBA-mérkőzés, FIBA All-Star gála, Euroliga Final Four, Adidas Streetball-döntő, Dubai, Katar – az említett események és helyszínek csak ízelítők azokból, ahová a magyar akrobatikus kosárlabdacsapat, a Face Team már eljutott. A trambulinról ugorva lélegzetelállító zsákolásokat bemutató kosarasok új műfajt teremtettek a sportban, sorra alakulnak a hasonló klubok, de a világon így is az öt legjobb közé sorolják a legnézettebb angliai tehetségkutatóban nemzetközi hírnévre szert tevő hazaiakat, akik az utánpótlás-nevelésre is figyelnek: Budapest és Győr mellett Szegeden is edzéseket tartanak.

Világhírű show kicsiben: Face Team-utánpótlás a Gábor Dénesben. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Várják a jelentkezőket

A Face Team szegedi utánpótláscsapata hetente kétszer, kedden 18 órától és szombaton 9.30-tól edz az SZMK Gábor Dénes Tagintézményének tornatermében (Mars tér 14.). Ollé Milán edző a 30/640-3295-ös telefonszámon és az utanpotlas@faceteam.hu e-mail címen várja az érdeklődők jelentkezését.

– Az Árkád Szeged szeptemberi születésnapján nagysikerű bemutatót tartott a Face Team, és a következő napokban tíz új gyerek jelentkezett hozzánk. Rendkívül lelkesek, élvezik a labdatrükkökkel, ugrásokkal, cigánykerekekkel és egyéb mutatványokkal tarkított tréningeket, amelyek előtt és után állandóan kérik a sztorikat, én pedig mesélek nekik – mondta Ollé Milán, aki a látványos elemekre már tizenkét gyereket tanít, akik közül a legfiatalabb hét, a legidősebb tizenhét éves, utóbbi az egyetlen lány a csoportban. Mesterük hét évig volt a
Face Team tagja, emellett az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli NB I B csoportos csapatának igazolt játékosa, de munkája és kézsérülése miatt most nem fér az életébe a profi sport.

Ha a gyerekek jól teljesítenek, világszínvonalú show részesei lehetnek, és példakép is van előttük, hiszen a budapesti csapatból egy 16 éves tehetség már a Face Team tagja lett. A kicsiknek természetesen nem kell éveket várniuk a bemutatókra, általános iskolákban és sportnapokon már most is büszkélkednek tudásukkal. A szülők is támogatják őket, és a szakértő felügyeletnek köszönhetően nem kell aggódniuk az extrém mozdulatok miatt. Ollé Milán ennek kapcsán azt is hangsúlyozza: az akrobatikus műsor nem a kosárlabda ellen van.

A Face Team az Árkád Szegedben

– Sőt, az alapsportág kiegészítésére is tökéletes, fejleszti a koordinációs képességet. Minden porcikát megmozgatunk, csökkentve a komoly sérülések kialakulásának esélyét. A gyerekek törzse olyan erős lesz, hogy sérv és hasonló egészségügyi problémák később elő sem fordulhatnak. A hirtelen megnyúló kamaszoknak is segítség lehet. A Vasas bajnokcsapatából például a fővárosi utánpótlásunkhoz került egy ilyen problémával küzdő kosaras, aki kellően megerősödött, és újra jó formában pattogtat – sorolta az akrobatikus kosárlabda előnyeit az edző, aki elárulta: a négy további sportágban (kézilabda, korflabda, free-style
kosárlabda, gumiasztal) is show- műsorral jelentkező Face Team önálló márkává próbál válni, az „Air Jordan" példájára sportruházatot adnának ki.

Beláthatjuk tehát: a szegedieknek adott a lehetőségük, hogy világsztárok legyenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átigazolási adatbank: tíz új név az SZVSE-nél

Véget ért a téli átigazolási időszak hazánk labdarúgásában. Összeállításunkban a megyei I. osztályban szereplő klubok játékosmozgását foglaltuk össze. Tovább olvasom