Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Világszínvonalú show-t csinál a Fly Addiction

Világszínvonalú show-t csinál a Fly AddictionLátványos dolgok a föld felett méterekkel. A szegedi Fly Addiction nemcsak itthon lép fel, hanem nemzetközi bemutatókat is tart. Fotó: Karnok Csaba
Négy éve, hogy a szegedi akrobatikuskosárlabda-csapat, a Fly Addiction megalakult, a nulláról indulva pedig külföldi fellépésig jutottak, és komoly nemzetközi babérokra törnek. A világon mindössze másfél tucat csapat képes olyan zsákolásokra, mint ezek a fiatalok, a Naturtex-SZTE-Szedeák hazai mérkőzésein be is mutatják őket.
Még 2013 elején jártunk először a Fly Addiction akrobatikuskosárlabda-csapat edzésén, akkor még a gyerekek azt tanulták, hogyan kell ugrani a trambulinról. Azóta fantasztikus zsákolásokat tanultak meg Ollé Milán vezetőedzőtől, aki 7 fiatallal járja az országot – a legfiatalabb 15, a legidősebb 20 éves. Közülük öten a legelső edzésen is ott voltak négy évvel ezelőtt.

– Többtucatnyian megfordultak nálunk, de sokan nem jutottak idáig, hiszen ehhez a sporthoz kitartás kell. Az unalmasnak tűnő alapokat sokáig tanulják, mire profi show-t tudnak bemutatni, de aki elszánt és türelmes, nagyon látványos dolgokat tud csinálni – kezdte a beszélgetést Ollé Milán. – Jelenleg 11 tanítványom van, és mivel most már van kire felnézniük a legkisebbeknek, várjuk az új jelentkezőket – mondta a tréner, majd hozzátette: nagyon hálásak a Naturtex-SZTE- Szedeáknak, hiszen a csapat nemcsak fellépési lehetőséget biztosít számukra a hazai mérkőzések félidejében, de a sportszerek és a terembérlés kapcsán is segíti a csapatot.

Azt hinnénk, hogy rengeteg ilyen csapat létezik, de nincs így: a Fly Addiction olyan trükköket mutat be, amelyekre csak másfél tucat egyesület képes a világon. Érdekes módon nem az amerikaiak, hanem az európaiak a legjobbak ebben a műfajban, így az öreg kontinensen adódik is fellépési lehetőség.

– Idén tizenkilenc fellépésünk volt Magyarországon, de nemzetközi álmaink vannak. Tavaly ilyenkor Rómában lehettünk két hónapon keresztül, heti hat fellépésünk volt egy horrorcirkusz szüneteiben. Óriási élmény volt, szeretnénk világszerte is megmutatni, mit tudunk. Épp ezért a napokban több mint kétezer e-mailt küldtem el olyanoknak, akiket érdekelhet a show-műsorunk. Most már olyan profi az egész, mint amilyennek megálmodtam, hiszen a promóciós anyagaink, a honlapunk, a közösségi oldalaink és a videóink is megállják a helyüket bárhol a világban. Sőt, tánctanárhoz is járunk, hogy a zsákolások közti idő is hangulatos legyen. Nulláról jutottunk idáig, kezd beérni a munka gyümölcse – véli Ollé Milán, aki szerint akár alsó tagozatos általános iskolásként is el lehet már kezdeni ezt a látványos sportot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meccslázban: Bittmann Emil tippelt a megyeegyes hétvégére

A Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulóját rendezik a hétvégén. Tovább olvasom