Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Vincze Balázs: a szurkolókra nagy szükségünk lesz!

A delmagyar.hu heti sportos online interjúinak sorát szerdán Vincze Balázzsal, az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapatának vezetőedzőjével folytattuk.


A szakemberrel szerdán 13.30-tól a szegedi Corso Caféban beszélgettünk. Köszönjük a kérdéseket.

Vincze Balázs záró szavai: - Azokat az eredményeket, amelyeket esélyünk van ebben az évben elérni, azokat csakis a közönség támogatásával tudjuk megvalósítani! Kérek minden sportszerető Csongrád megyeit, hogy az elmúlt évhez hasonlóan kiemelten támogassa csapatunkat céljaink elérésében.

csakabeton: - Kedves Balázs! Ha választhatna, a négy közé jutna a BL-ben, vagy a döntőbe a magyar bajnokságban?

Vincze Balázs: - Tavaly már felmerült ez a kérdés, nem szeretnék erről a szezon kezdet előtt nyilatkozni, és közben sem. Mindig az előttünk lévő feladat lesz a legfontosabb! A nagyon kiegyensúlyozott magyar mezőnyben is jó játékra, és a szurkolóktól komoly buzdításra lesz szükségünk, hogy a szponzoraink által is elvárt eredményt elérjük. Nem beszélve BL-sorozatról.

Favre: - Mennyire erős valójában most a magyar vízilabda? A londoni olimpiai szereplés után, mit kell. "Kitalálni" ahhoz, hogy "újjászülessen" a sport, a játékosok? Nemzetközi szinten előrébb léphet-e akár a Szeged is, vagy a final four megint olaszokról, szerbekről szól majd?

Vincze Balázs: - Egy olimpiai ciklus végeztével minden sportban, így a vizílabdában is várhatóak átrendeződések, elsősorban a válogatott versenyek terén. A klubokat az annyiban érinti, hogy ahol válogatott játékos szerepel, az esetleg felhagy a professzionális sporttal, vagy folytatja még néhány évig. Magyarországon valószínűleg, a válogatott gerincét adó játékosok nagy része a civil élet felé orientálódik. Meg kell találni azokat a játékosokat, akik újra olyan erővel tudják húzni a magyar vízilabda szekerét, ahogy ezek a játékosok tették hosszú éveken keresztül. Temetni nem kell, sok munkára és összefogásra lesz szükség edzők és játékosok részéről, hogy ez meg is valósuljon. A BL-ről már elmondtam a várakozásom.

gszlaszlo: - Tavaly az alapszakaszban pompásan menetelt a csapat, ám a rájátszásra valahogy elfáradtak a fiúk. Lehet tenni valamit az ellen, hogy ez ebben a szezonban ne forduljon elő, és akkor akár tényleg a bajnoki döntőben drukkolhatunk Baksáéknak?

- Vincze Balázs: - Valóban így volt. Szeretnék a szezont hasonlóan jól kezdeni, mert anélkül az előző idényben sem sikerült volna magyar kupa-győzelmet megszerezni, valamint a BL-csoport elsőséget. Több mérkőzés lesz, mind a bajnokságban, mind a BL-ben, nehéz feladat lesz, mindenképpen szeretnénk tanulni az elmúlt élviu végjátékból.

udovicsics: - Szivós és Baksa között a bronzmeccsen volt egy kisebb vita. A két játékos kibékült egymással?

Vincze Balázs: - Ennek a kisebb összetűzésnek Laci az első fordulókban issza a levét, mivel három meccses eltíltást kapott a négy perces kiállítása miatt. De két héttel az eset után, már a válogatott keretben együtt készültek az olimpiára való kijutásra. És attól a perctől fogva, hogy kiderült, hogy egy hajóban eveznek, és nemcsak a válogatottban, hanem klubszinten is, úgy gondolom, hogy megtörtént eset feledésbe merült.

kisskiki: - Kedves Balázs! Mit szól a Honvéd erősítési terveihez, Benedekhez és Kásáshoz? Mit gondol, kijelenthető, hogy a Szegednek van a legjobb kerete?

Vincze Balázs: - A Honvéddal kapcsolatosan egyelőre csak a lehetőségét teremtették meg, hogy a két játékos szerepelhessen bajnoki, vagy kupamérkőzéseken. Hogy ez mit takar, ez később válik el. Azt mondanám, hogy az egyik legjobb kerete. Az biztos, hogy az elmúlt évhez képest a csapatunk megerősödött, a távozók helyett érkező játékosok minőségileg előrelépést jelent.

teroli: - Balázs! Mi a véleményed a BL idei mezőnyéről? üdv Roli

Vincze Balázs: - Az idei mezőny kiegyensűúlyozattabbnak tűnik, mint az elmúlt időszakban. Néhány csapat távolmaradása után nagyobb lehetőséggel pályáznuk a Final Four-ba kerülésre, de persze a csoportbeli ellenfeleink sem adják majd ingyen pontokat.


haresz: - Idén is egy meccses lesz-e a Beton vagy megpróbálnak minden fronton az első helyet megcélozni? Esetleg csak egy sorozatra koncentrálnak és akkor kisebb az esélye a felsülésnek?

Vincze Balázs: - Nem! Minden feladat ami ebben az évben előttünk van: Magyar Kupa, bajnokság, Bl, idén is a maximumra törekszünk. Szeretnénk az mk-ban megvédeni a címünket. A bajnokságnban a szegedi vízilabda történetében először bajnoki döntőt játszani! A BL-ben pedig Final Four-ba jutni. Úgy érzem, hogy tavaly hajszál választott el utóbbi két tervünk megvalósításától.

H.N.: - Már nagyon várjuk a szezon kezdetét. Mit gondolsz, mekkora átrendeződés várható az erőviszonyok tekintetében? Gondolok itt a Vasas ügyre, a erősödő Debrecenre és a végére meglepetést húzó Honvédra. Nálunk szerintem jelentős előny, hogy a csapat gyakorlatilag együtt maradt, és a két "személycsere" egyértelmű erősítés. Egyet kérdeznék még: Béla mikorra lesz hadra fogható és mennyire viselte meg ez az egész dolog? Mi veletek leszünk idén is! Hajrá Szeged!

Vincze Balázs: - Véleményem szerint kiegyenlítettebb lett a mezőny, az első hat csapat bármelyike képes lehet akár otthon, akár idegenben a másik legyőzésére. A csapatokkal kapcsolatban: a Szolnok nagyon megerősödött, nagy esélye van idén döntőt játszani. A Debrecen is erősebb lett, az elmúlt években való fokozatos fejlődése ebben az évben is elképzelhető. A Vasas és az Eger tartott a tavalyi szintű csapatát, és a Honvéd tekintetében a néhány nappal ezelőtti bejelentései úgy gondolom, hogy nem borítják föl az eredeti elképzeléseket. Török Béla büntetése november 9-én jár le. Biztosan megviselte az eltiltás, és hogy emiatt hat hónapos pihenőre kényszerült. Augusztus eleje óta ő is készül egyénileg, hogy a visszetérésekor a megfelelő állapotban és a csapat hasznára legyen.

 

Olvasóink írták

 • 8. csakabeton 2012. szeptember 19. 12:41
  „Kedves Balázs! Ha választhatna, a négy közé jutna a BL-ben, vagy a döntőbe a magyar bajnokságban?”
 • 7. Favre 2012. szeptember 19. 12:16
  „Mennyire erős valójában most a magyar vízilabda? A londoni olimpiai szereplés után, mit kell. "Kitalálni" ahhoz, hogy "újjászülessen" a sport, a játékosok? Nemzetközi szinten előrébb léphet-e akár a Szeged is, vagy a final four megint olaszokról, szerbekről szól majd?”
 • 6. gszlaszlo 2012. szeptember 19. 11:53
  „Tavaly az alapszakaszban pompásan menetelt a csapat, ám a rájátszásra valahogy elfáradtak a fiúk. Lehet tenni valamit az ellen, hogy ez ebben a szezonban ne forduljon elő, és akkor akár tényleg a bajnoki döntőben drukkolhatunk Baksáéknak?”
 • 5. udovicsics 2012. szeptember 19. 09:01
  „Szivós és Baksa között a bronzmeccsen volt egy kisebb vita. A két játékos kibékült egymással?”
 • 4. kisskiki 2012. szeptember 19. 08:58
  „Kedves Balázs! Mit szól a Honvéd erősítési terveihez, Benedekhez és Kásáshoz? Mit gondol, kijelenthető, hogy a Szegednek van a legjobb kerete?”
 • 3. teroli 2012. szeptember 18. 21:17
  „Balázs! Mi a véleményed a BL idei mezőnyéről? üdv Roli”
 • 2. haresz 2012. szeptember 18. 19:12
  „Idén is egy meccses lesz-e a Beton vagy megpróbálnak minden fronton az első helyet megcélozni? Esetleg csak egy sorozatra koncentrálnak és akkor kisebb az esélye a felsülésnek?”
 • 1. H.N. 2012. szeptember 18. 11:31
  „Kedves Balázs! Már nagyon várjuk a szezon kezdetét. Mit gondolsz, mekkora átrendeződés várható az erőviszonyok tekintetében? Gondolok itt a Vasas ügyre, a erősödő Debrecenre és a végére meglepetést húzó Honvédra. Nálunk szerintem jelentős előny, hogy a csapat gyakorlatilag együtt maradt, és a két "személycsere" egyértelmű erősítés. Egyet kérdeznék még: Béla mikorra lesz hadra fogható és mennyire viselte meg ez az egész dolog? Mi veletek leszünk idén is! Hajrá Szeged!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A-Híd Szeged VE: A bajnoki finálé kötelező, a BL Final Four is meglehet

A 2012/2013-as szezonban A-Híd Szeged VE néven szereplő kupagyőztes vízilabdacsapatunk új reményekkel és régi célokkal várja a szezont. Tovább olvasom