Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Vincze Balázs: most kezdődik a végjáték!

A delmagyar.hu heti sportos online interjúinak sorát Vincze Balázzsal, az A-Híd Szeged Beton VE vezetőedzőjével zártuk a Corso Caféban.
Köszönjük szépen a kérdéseket, interjúnk véget ért!

Vincze Balázs: - Nagyon szépen köszönöm a kérdéseket! Azt a figyelmet, támogatást és biztatást, amelyet ideérkezésem óta tapasztalok, a szegedi, és Csongrád megyei sportbarátok részéről!

superlamps: - Bevallom szkeptikus voltam önnel szemben mikor ideérkezett, de hihetetlen fejlődésen mentek keresztül a srácok az ön irányítása alatt, ezért elnézést kérek öntől amiért az elején nem bíztam a csapatban. Mostanság azt vettem észre a csapaton, hogy egyre nehezebben tudnak regenerálódni egy-egy meccs után, és mintha kezdenének elkészülni az erejükkel a srácok. Hogy lehet ezt kivédeni, ebben a nagyon fontos periódusban, illetve mekkora nyomást éreznek az miatt, hogy kimondva-kimondatlanul a Szeged van kikiáltva a legnagyobb esélyesnek a bajnoki címre.Mentálisan hogy lehet ezekre felkészíteni a srácokat? Sok sikert kívánok

V
Vincze Balázs a delmagyar.hu olvasóinak kérdéseire felelt.
Fotó: Frank Yvette

V. B.: - A terhet a vállunkra saját magunk raktuk, hogy a szeptemberben elkezdődött szezonban elsősorban sikerek követték egymást. A helyzet megváltozott, valóban, hanem is a legnagyobb, de az egyik legnagyobb esélyesei vagyunk a bajnoki cím megszerzésének, és ezt a lehetőséget szeretnénk megvalósítani. Az egész évet tekintve 46 lejátszott meccsen vagyunk túl, ez a magyar szezonban a legtöbb, egyik csapat sem játszott ennyit. Emiatt valóban nehéz, folyamatosan friss állapotban tartani a játékosokat, szerencsére az elmúlt 10 nap, és az elkövetkező 10 nap lehetőséget arra, hogy felkészüljünk a végjátékban várható 2-3 naponta történő élet-halál meccsekre. A közönség biztatása mindig is utolsó utáni energiatartalékokat is mozgósítani tudja. Minél többen, minél hangosabban űzik, hajtják a csapatot a győzelembe.

H.N.: - Kedves Balázs! Én azt kérdezném tőled folynak-e már a tárgyalások a hosszabbításodról? Remélem Te is szeretnél maradni, feltételezem a vezetőség részéről sem kérdés. Vagy esetleg ezzel csak az elődöntő és a Mladost meccs után akarsz foglalkozni? Mi nagyon örülnénk neki, az egyszer biztos!

V.B.: - Igen, az elődöntő és a Mladost meccs után tervezzük, hogy az esetleges szerződéshosszabbításról tárgyaljunk. Mivel a szezon 10 hónapos, viszont egy 1 hónap alatt válik el a vér a víztől.

szbarat: - Kedves Balázs, mi lesz a csapat programja a bajnoki döntő után? Egy-két játékos csatlakozik az olimpiai csapathoz, és akik nem kerülnek be a válogatottba, mit fognak csinálni? Lesz-e edzés még nyárig? Lát-e esélyt, hogy Baksa Lacika és Török Bélán kívül behívjon még szegedi játékost a bő keretbe a kapitány? Kik lehetnek még az esélyesek?

V. B.: - Május végéig tartok edzéseket a csapatnak, függetlenül a bajnoki, illetve a BL-eredménytől. A június, július pihenéssel telik. Az olimpiai felkészülésre véleményem szerint függetlenül a csapat helyezésétől 2-3 játékost hív meg a kapitány. Az, hogy hányan tudják a csapattagságot kiharcolni, a válogatott edzéseken és mérkőzéseken dől el.

theseus: - Gratulálok a kiváló teljesítményhez! Ön szerint mi kellene ahhoz, hogy a rangadókon egyenletesebb teljesítményt nyújtson a csapat, illetve vár-e ebben előrelépést? A rájátszásban fontos lenne, hogy többgólos előnyt ne engedjen ki a csapat a kezéből. Mennyi esélyt lát a Mladost ellen?

V. B.: - Várok előrelépést, az eddigi rangadókon sokszor előfordult, hogy 2-3, sőt 4 gólos hátrányból is feltudtunk állni. Cél, hogy többet ez ne forduljon elő, hogy hátrányba ekkor kerülünk. És fontos a nagyobb különbségű előnyök megtartása. A jövő héten olyan taktikai elemeket fogunk begyakorolni, ami segítségünkre lehetnek ezekben az időszakokban. A közönség szerepe továbbra is meghatározó a végeredmény alakulásában.

V
Vincze Balázs további előrelépést vár csapatától.
Fotó: Frank Yvette

Podesta: - Csatlakoznék az előttem szólóhoz: vannak már kinézett játékosok a következő szezonra? Mennyit szeretne igazolni?

V.B.: - Egyelőre nincsenek, minden szinten a végjátékkal foglalkozunk, és a szezon lehető legjobb befejezése a cél.

teroli: - Kedves Balázs! Beváltak az új igazolások, hogyan ítéled meg? Kell-e tovább erősíteni a gárdát a jövőben?

V.B.: - Számomra az egész csapat új igazolás volt, mint nekik én is. Nem ismertem belülről, hogy az elmúlt időszakban milyen csapatszellem uralkodott az A-Híd Szeged Betonnál. A jelenlegi összetétel, a szezonban lejátszott mérkőzések alapján azt mutatja, jó döntés volt ezt a keretet összeállítani. Persze a végjátékban elért eredmény fogja meghatározni az évad eredményességét.

herceg: - Vincze úr! Ön nem várt többet a Szolnoktól a rájátszásban? Az alapszakasz végén, a Vasas ellen nem lehet, hogy számolgattak egy kicsit, hogy az Egerrel kerüljenek össze? Gratulálok az eddigiekhez, és sok sikert a folytatáshoz.

V. B.: - Szolnok? De többet vártam én is, minimum az annyi lett volna, hogy 4 közé jutásért folytatott csatában a hazai meccsüket megnyerik. Azonban a legfontosabb időszakban a két román légiósuk hiányzott. A Vasas elleni meccsen ha nyerünk, akkor egy olyan helyzet állt volna elő, hogy az Eger a 4. helyre került volna, így mindenképpen velük játszanánk az elődöntőben. Szeretnénk a döntőben a Vasas ellen játszani, és akkor megmutatni, hogy valójában mit ér a szegedi csapat.

kiserno: - Kedves Balázs! Az érdekelne, hogy van önnél "házirend", olyan leírt szabályok, amiket kötelező betartania a játékosoknak? Hajrá Beton!

V.B.: - Az edzéseken igen! Elvárom mindenkitől, hogy a maximumhoz közeli oda adással végezze a munkáját. Az uszodán kívüli életét nem ellenőrzöm. Az a cél, ami mindannyiunk szeme előtt lebeg, az uszodán kívüli élet meghatározója. Egy hónapon belül olyan sikereket érhetünk el, amelyek a klub életében nem történtek meg,ezzel tisztában vannak a játékosok is. Mindenki tudja, hogy nemcsak magával, hanem a társakkal is kiszúr.

W666W: - Milyen érzés az, hogy a hazai pálya nem is annyira hazai pálya? vagyis találkozott-e már ilyennel, hogy egy csapatnak nincs nemzetközi uszodája és pont a legfontosabb nemzetközi mérkőzésekre kell egy számukra is ismeretlen közegben küzdeni? Ez mennyire befolyásolhatja a Mladost elleni visszavágót? Azt ha a továbbjutás abszolválva lesz akkor a majdani döntö mérkőzéseit? Egyáltalán hogyan lehet egy ilyen "faramuci" helyzetre felkészíteni a csapatot és Önmagát?

V.B.: - Amint kiderült, hogy a nemzetközi szövetség nem engedélyezi a szegedi rendezést, egyből felvettük a kapcsolatot Hódmezővásárhellyel, az uszoda vezetőivel, és megállapodtunk abban, hogy a héten lejátszott FTC elleni meccs, a Mladost ellni meccs előtt 2 napot az ottani medencében tölthetünk el edzésekkel a pálya megismerése céljából. Emellett az elkövetkező héten a Debrecen vendégeként, akik Vásárhelyen edzőtáboroznak, 2 lehetőségünk lesz edzőmérkőzést játszani. A legnagyobb segítséget a közönség adhatja meg, hogy hazai pályán érezzük magunkat.

V
Figyel, majd válaszol.
Fotó: Frank Yvette

poloka: - Szeged-Mladost: százalékban esély a továbbjutásra? Nagy lehetőség előtt áll a csapat, Ön is így látja? Eddig nagyszerű munkát végez, ehhez gratula!

V.B.: - 65-35 százalékot látok a továbbjutásra, még akkor is, ha 2 gólos hátrányban vagyunk. Azonban nem az dönt, hogy kinek hány százalékot adok, hanem a vízben milyen játékot tudunk produkálni. Nagy lehetőség előtt állunk, egy héten belül előfordulhat két olyan történelmi siker, ami még nem fordult elő: a szegedi vízilabda életében fennállása óta nem történt meg. A bajnokságban döntőbe kerülhetünk, a BL-ben pedig 4 közé.
szukesz: - Kedves Balázs! A csapat látszólag önbizalom hiányban szenved. Ez minek tudható be? Elfáradt a csapat, vagy talán idáig max-on játszott és már nincs több bennük (term. ezt nem hiszem!) Az eddigi eredményekből erőt kellene meríteni, és bízni a világszínvonalú védekezésben! Mi szurkolók köszönjük az eddigi szép eredményeket és bízunk a jó folytatásban!

V. B.: - Nem érzem azt, hogy bármi gondunk lenne, és önbizalom hiányban szenvednénk. A végjátékra koncentrálunk, az elmúlt 10 napot kemény edzésekkel töltöttük. Az elkövetkező napokat az Eger elleni meccsekre való felkészülésnek szenteljük. Szezonbeli jó szériában bízunk a végjátékban is.

Lucia: - Bajnok lesz a Szeged Beton? Az Eger - talán - leküzdhető, na de a Vasas? (és a játékvezetők?)

Vincze Balázs: - Az első célunk a döntőbe jutás, ha a szezonunkat nézzük, nem lehet más a célunk, mint a bajnoki cím megszerzése. Az Egeren át vezet az út, ha ez sikerül, akkor még a döntő előtt következik egy nagy falat, a BL, a Mladost elleni visszavágó. Lehet bajnok a Szeged, nagy esélyünk van rá. Egyelőre a döntőbe jutásra kell koncentrálnunk.

Üdvözlünk mindenkit! Megérkezett Vincze Balázs a Corso Caféba. Hamarosan kezdünk!

Korábban
Az A-Híd Szeged Beton VE vezetőedzője a Corso Caféban válaszol majd az olvasók kérdésére.

Legutóbb sokan érdeklődtek a csapatról a vezetőedzőtől, ezúttal is sok kérdésre számítunk a cikk kommentjei között.

Olvasóink írták

 • 12. superlamps 2012. március 30. 12:58
  „Üdvözlöm!
  Bevallom szkeptikus voltam önnel szemben mikor ideérkezett, de hihetetlen fejlődésen mentek keresztül a srácok az ön irányítása alatt, ezért elnézést kérek öntől amiért az elején nem bíztam a csapatban :))
  Mostanság azt vettem észre a csapaton, hogy egyre nehezebben tudnak regenerálódni egy- egy meccs után, és mintha kezdenének elkészülni az erejükkel a srácok. Hogy lehet ezt kivédeni, ebben a nagyon fontos periódusban, illetve mekkora nyomást éreznek az miatt, hogy kimondva-kimondatlanul a Szeged van kikiáltva a legnagyobb esélyesnek a bajnoki címre.Mentálisan hogy lehet ezekre felkészíteni a srácokat? Sok sikert kívánok”
 • 11. H.N. 2012. március 30. 12:16
  „Kedves Balázs!
  Én azt kérdezném tőled folynak-e már a tárgyalások a hosszabbításodról? Remélem Te is szeretnél maradni, feltételezem a vezetőség részéről sem kérdés. Vagy esetleg ezzel csak az elődöntő és a Mladost meccs után akarsz foglalkozni? Mi nagyon örülnénk neki, az egyszer biztos!”
 • 10. szbarat 2012. március 30. 12:09
  „Kedves Balázs,

  Mi lesz a csapat programja a bajnoki döntő után? Egy-két játékos csatlakozik az olimpiai csapathoz, és akik nem kerülnek be a válogatottba, mit fognak csinálni? Lesz-e edzés még nyárig?
  Lát-e esélyt, hogy Baksa Lacika és Török Bélán kívül behívjon még szegedi játékost a bő keretbe a kapitány? Kik lehetnek még az esélyesek? (Én nagyon kevésnek tartottam, hogy decemberben az Eb felkészülésre csak 2-3 szegedi játékost hívott meg a kapitány, mikor listavezető volt a Szeged)

  Köszönöm szépen a válaszokat.

  Üdvözlettel,”
 • 9. theseus 2012. március 30. 11:42
  „Kedves Mester!
  Gratulálok a kiváló teljesítményhez! Ön szerint mi kellene ahhoz, hogy a rangadókon egyenletesebb teljesítményt nyújtson a csapat, illetve vár-e ebben előrelépést? A rájátszásban fontos lenne, hogy több gólos előnyt ne engedjen ki a csapat a kezéből. Mennyi esélyt lát a Mladost ellen?”
 • 8. Podesta 2012. március 30. 11:32
  „Csatlakoznék az előttem szólóhoz: vannak már kinézett játékosok a következő szezonra? Mennyit szeretne igazolni?”
 • 7. teroli 2012. március 30. 11:13
  „Kedves Balázs! Beváltak az új igazolások, hogyan ítéled meg? Kell-e tovább erősíteni a gárdát a jövőben? kösz üdv Roli”
 • 6. herceg 2012. március 30. 11:09
  „Vincze úr! Ön nem várt többet a Szolnoktól a rájátszásban? Az alapszakasz végén, a Vasas ellen nem lehet, hogy számolgattak egy kicsit, hogy az Egerrel kerüljenek össze? Gratulálok az eddigiekhez, és sok sikert a folytatáshoz.”
 • 5. kisserno 2012. március 30. 06:47
  „Kedves Balázs! Az érdekelne, hogy van önnél "házirend", olyan leírt szabályok, amiket kötelező betartania a játékosoknak? Hajrá Beton! Üdv, Ernő”
 • 4. W666W 2012. március 30. 04:10
  „Milyen érzés az, hogy a Hazai pálya nem is annyira hazai pálya ?? vagyis találkozott -e már ilyennel, hogy egy csapatnak nincs nemzetközi uszodája és pont a legfontosabb nemzetközi mérközésekre kell egy számukra is ismeretlen közegben küzdeni ????
  Ez mennyire befolyásolhatja a Mladost elleni visszavágot ?? Azt ha a továbbjutás abszolválva lesz akkor a majdani döntö mérkőzéseit ????
  Egyáltalán hogyan lehet egy ilyen "faramuci" helyzetre felkészíteni a csapatot és Önmagát ?????”
 • 3. poloka 2012. március 29. 18:27
  „Szeged-Mladost
  Százalékban esély a továbbjutásra?
  Nagy lehetőség előtt áll a csapat, Ön is így látja?
  Eddig nagyszerű munkát végez, ehhez gratula!
  Hajrá!”
 • 2. Lucia 2012. március 29. 16:13
  „Bajnok lesz a Szeged Beton? Az Eger - talán - leküzdhető, na de a Vasas? (és a játékvezetők??)...”
 • 1. szukesz 2012. március 29. 15:46
  „Kedves Balázs!

  A csapat látszólag önbizalom hiányban szenved. Ez minek tudható be? Elfáradt a csapat, vagy talán idáig max-on játszott és már nincs több bennük(term. ezt nem hiszem!) Az eddigi eredményekből erőt kellene meríteni, és bízni a világszínvonalú védekezésben! Mi szurkolók köszönjük az eddigi szép eredményeket és bízunk a jó folytatásban!

  Válaszát előre is köszönöm!

  Hajrá Beton”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatodszor rendeznek fogathajtóversenyt Tótkomlóson

Hatodik alkalommal rendezik meg idén Tótkomlóson az amatőr fogathajtóversenyt. A rendezvény előtt… Tovább olvasom