Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Vincze Balázs: nagy durranást okoztak

Szeged - A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája 2. selejtezőköréből csoportelsőként kvalifikálta magát a sorozat főtáblájára. Vincze Balázs vezetőedző büszke az elért eredményre, játékosaira és az őket segítő közönségre.
Már a Primorje Rijeka elleni csoportdöntő előtt is kevesen hittek abban, hogy a Szeged Beton legyőzheti a horvát sztárgárdát, Molnár Tamás végleges kiállítása után, amikor négy percig emberhátrányban volt kénytelen játszani a csapat, meg pláne. És mégis összejött a bravúr, Baksáék fantasztikus teljesítményt nyújtva 10–9-re győztek.

– Elmondhatatlanul nagy boldogságot éreztem, amikor megszólalt a meccs végét jelző dudaszó – mondta Vincze Balázs vezetőedző. – Azt a Rijekát sikerült legyőznünk, amely kimondva-kimondatlanul a Final Fourba tart. Már egy esztendővel ezelőtt is csak egy hajszállal maradt le róla, idén viszont jócskán megerősödött. És ezt a sztárgárdát annak ellenére két vállra fektettük, hogy a harmadik negyed harmadik percében Molnár Papeszt végleg kiállították, ötméterest ítéltek ellenünk, négy percig emberhátrányba kényszerültünk, Kunacnak eltörték az orrát, Younger és Turzai pedig kipontozódott. Elképesztő emberi tartásról tett tanúbizonyságot a csapat. Ha valamire ráillik a nagy durranás kifejezés, azt gondolom, a mi sikerünkre feltétlenül. De nemcsak a hősiesen küzdő játékosaim érdemlik meg a dicséretet, hanem a mellettünk végig kitartó, buzdító, a nehéz periódusban is támogató, azon átsegítő szurkolóink is. Vasárnap délután tényleg minden klappolt.

Vincze Balázs álom-BL-kvartettje: Budva, Spandau, Szeged, Vojvodina. Fotó: Karnok Csaba
Vincze Balázs (jobbra) álom-BL-kvartettje: Budva, Spandau, Szeged, Vojvodina.
Fotó: Karnok Csaba

A nyáron érkezett tréner kérdésünkre elmondta, többen gratuláltak neki, elsősorban volt klubjából, a BVSC-ből érkeztek dicsérő mondatok.

– Nem azért csinálom, hogy jöjjenek az SMS-ek, hanem hogy jó eredményeket érjünk el a fiúkkal – magyarázta. – Ettől függetlenül azért személyesen is begyűjtöttem néhány elismerést, ugyanis a szeretteim közül édesapám, a feleségem és a kislányom a helyszínen tekintette meg az összecsapást, édesanyámmal telefonon értekeztünk, akárcsak a fiammal, aki akkor épp Debrecenben pólózott.

A főtábla csoportbeosztását október 15-én Dubrovnikban tartják. A rövid idő alatt is nagy népszerűségre szert tevő szakember számára a szombaton kezdődő bajnokság egyelőre elsőbbséget élvez, de természetesen már a kvartett kialakítása is ott motoszkál a fejében.

– A legrosszabb az lenne, ha egy csoportba kerülnénk a másik két magyar gárdával, az Egerrel és a Vasassal. Ennek csupán az az egy pozitívuma lenne, hogy a nyolc között biztosan lesz legalább egy magyar együttes. Hogy számomra milyen lenne az álomsorsolás? Ha rajtam múlna, az első kalapból a montenegrói Budvát, a másodikból a német Spandaut, a negyedikből pedig a szerb Vojvodinát választanám. Persze ez nem kívánságműsor, azokkal a csapatokkal játszunk, amelyeket mellénk raknak. Egy dolog biztos: kapjunk bárkit, egyetlen meccsen sem ugrunk úgy be a vízbe, hogy ne akarnánk nyerni, hogy annak érdekében ne tennénk meg mindent. A Rijeka ellen már bizonyítottuk: van bennünk tartás, képesek vagyunk nagy durranást okozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth József a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt hétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. A Szőreg… Tovább olvasom