Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Vincze Balázs: Se meglepetés, se keserűség

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége csütörtök délután titkos szavazáson eldöntötte: Benedek Tibor a férfiválogatott új szövetségi kapitánya. Az A-Híd Szeged VE vezetőedzője, Vincze Balázs a második legtöbb voksot kapta, de nem boldogtalan.
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) decemberben megválasztott tizenöt fős elnöksége csütörtök délután ült össze, hogy titkos szavazással döntse el, ki lesz a férfiválogatott új szövetségi kapitánya. A posztra az A-Híd Szeged VE vezetőedzője, Vincze Balázs mellett a klub korábbi trénere, Gyöngyösi András, valamint a nemzeti csapat eddigi másodedzője, Benedek Tibor adott be pályázatot.

Vincze Balázs korábban úgy fogalmazott lapunknak: nem lát esélyt a győzelmére. Nem is született meglepetés, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor nyerte a szavazást, a szegediek mestere információnk szerint a második legtöbb voksot kapta.

Vincze Balázsból nem lett szövetségi kapitány. Fotó: Schmidt Andrea
Vincze Balázsból nem lett szövetségi kapitány. Fotó: Schmidt Andrea
Kemény Dénes hívott fel telefonon, hogy ne a médiából értesüljek a hírről. Tudtam, hogy alig van esélyem a poszt elnyerésére, de azért ilyenkor kezdi magát beleélni az ember a meglepetésbe, ki tudja, bármi történhet. Nem keserített el a döntés. Harcba indultam egy legendával, örülök, hogy megmérettettem magam. Inkább az fájna, ha a szezon végén a csapattal kapnék egy pofont, és nem jutnánk be a bajnoki döntőbe – árulta el Vincze Balázs.

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor 2010 áprilisa óta Kemény Dénes segítője volt a válogatott kispadján, megbízott szakvezetőként pedig az őszi szezonban két mérkőzésen már irányíthatta is a csapatot.

– Piros betűs ünnep számomra a mai nap! Borzasztóan örülök, köszönöm szépen az elnökség bizalmát! Nagyon nagy megtiszteltetés a magyar válogatott kispadján ülni. Ma még ünneplés, holnap elkezdődik a munka. A részletekkel kapcsolatban egy kis türelmet kérek a sajtótól, a következő néhány napra szükségem van ahhoz, hogy alaposabban fel tudjam vázolni az elkövetkező időszakot. Egy biztos: számomra mindig csak a győzelem lesz elfogadható, de ennek eléréséhez megfelelő tervek kellenek, és magát a végcélhoz vezető utat is rendkívül fontosnak tartom – nyilatkozta Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

Az új szövetségi kapitány megbízatása négy évre szól, a munkát január 10-én kezdi meg. A tavaszi szezonban a Volvo-kupa és a világliga mérkőzésein kell bizonyítania, az olimpiai ciklus legfontosabb mérföldkövéhez pedig jövőre ér: a budapesti Európa-bajnokságon sikerrel szerepelne az addigra vélhetően megfiatalított együttessel. Az A-Híd Szeged VE játékosai közül az utóbbi években Baksa László, Somogyi Balázs, Szivós Márton, Török Béla és Decker Ádám kapott helyet a keretben, remélhetőleg a Benedek-éra alatt is minél többen lehetőséget kapnak.

* * *

Juhász Vinczére szavazott

– Balázs mellett tettem le a voksomat, de a győzelmének nyilván csak magánemberként örültem volna, az A-Híd Szeged technikai vezetőjeként nem. Természetesen Benedek Tibort is alkalmasnak tartom a poszt betöltésére, a nyertes és Balázs mellett is vannak érvek és ellenérvek. A kiválasztott még nem írta alá a szerződését, így nem tudni, hogy milyen elvárásai lesznek vele szemben az elnökségnek – kommentálta az eredményt Juhász György, a szövetség elnökségi tagja.

Olvasóink írták

 • 6. Agyalapi 2013. január 04. 17:45
  „Mindenki tudta, hogy az új szövetségi elnöknek ki a liblingje. Kemény megválasztása után evidens volt, hogy senki sem fog most ellene szavazni.”
 • 5. roxper 2013. január 04. 13:16
  „Én örülök, hogy marad a Szegednél és biztos vagyok benne hogy pár év múlva ő lesz a szövkap! ;)”
 • 4. BarnaMiklós 2013. január 04. 09:45
  „Kedves Vincze Mester! Köszönjük! Pályázatoddal megtisztelted Szegedet.
  Két év a kispadon, két győztes meccs kapitányként - három olimpiai bajnokság, kiváló játékos múlt. A szegedi Mesterünk csak szegedi kispados másfél évével kapitány lehetne most. Még hogy nem kell klubedzői tapasztalat..."Két győztes meccs" egy klubedző életében - kettő hét... - ennyit véleményként
  Legyen sikeres Benedek Tibor a Vincze csapat legalább öt tagjával a válogatottban! Ezt őszintén kívánom neki!
  Veled vagyunk Balázs, s a Csapatoddal úton a magyar bajnoki cím felé. Körte emléke adjon erőt Nektek, mi pedig szurkolunk ezért!”
 • 3. zehn 2013. január 04. 08:40
  „Semmi baj Balázs! Benedek egy ikon, az lett volna meglepetés, ha nem őt hozzák ki győztesnek. Az eredmények majd igazolják, hogy jól döntött e a testület. Szerintem az országban van még rajta kívül legalább 4-5 olyan szakember.aki alkalmas volna a poszt betöltésére. A Szegeddel meg kell nyerni mindent, amit lehet! Mind játékosok, mind az edző tekintetében erre feltétlen alkalmas a csapat.”
 • 2. haresz 2013. január 03. 21:56
  „Nem értem én a szövetséget. Benedek edzőként még semmit se rakott le az asztalra.”
 • 1. Lucia 2013. január 03. 19:14
  „Semmi gond Balázs! Szeretünk!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedek Tibor a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya

Titkos szavazáson döntöttek a válogatott eddigi másodedzője mellett. Tovább olvasom