Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Visszatért a salakmotorsport Csongrád megyébe

Több mint háromezer ember volt kíváncsi a Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorversenyre Mórahalmon. A szlovén Maks Gregoric balesetet szenvedett, de a hírek szerint nincs komoly sérülése.

Salakmotorverseny Béróhögyön. Fotó: Domonkos Sándor | sadaweb.hu (galéria)

Még kora délután is érkezett a tömeg a Mórahalom melletti Béróhögyi Sportközpontba, ahol szombaton rendezték meg a Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorversenyt. Nagy Róbert főszervező az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón kétezer nézőt várt az eseményre, de szerencsére bebizonyosodott, a motorozáshoz jobban ért, mint a tippeléshez - több mint háromezren fordultak meg az eseményen.

Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorverseny Mórahalmon. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A legnagyobb sikert az egykori nagy kedvencek, például Nagy mellett Kócsó Antal, Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor futamai aratták, az "öreg motorosok" megmutatták, hogy még most is felveszik a versenyt a fiatalokkal.

Salakmotorverseny Béróhögyön. Fotó: Domonkos Sándor | sadaweb.hu (galéria)

Ahogy az lenni szokott a salakmotorversenyeken, természtesen most is láthattak eséseket a nézők. Az elsőt éppen Kócsó "mutatta be", de kiválóan vizsgázott a Gyuláról kölcsön kapott légzsákrendszer. Szegény Maks Gregoric már nem járt ilyen jól - a szlovén balesetéről lenti írásunkban olvashatnak.

Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorverseny Mórahalmon. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A megnyitón is kitettek magukért a szervezől, Nagy Róbert, Kócsó Antal és Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere kabriókban ülve körözött a pályán, őket pedig különböző gyorsasági motorokon és choppereken ülve követték a versenyzők.

Összesen 47 futamot rendeztek és rendeznek meg a mórahalmi pályán - a szomszédban épülő autó- és motokrosszring is ígéretesnek tűnik - ahol a salakmotorsport 20 éves szünet után tért vissza Csongrád megyébe. Nagy sikerrel.

Salakmotorverseny Béróhögyön. Fotó: Domonkos Sándor | sadaweb.hu (galéria)


Eredmények: 1. C. Vissing (dán), 2. Birks (brit), 3. M. Vissing (dán), 4. M. Rempala (lengyel), 5. Simota (cseh).

Gregoric balesete

Baleset miatt csúszott a Mórahalmon zajló Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorverseny. Az egyik leglátványosabb futamnak indult az szám, amelyben a szlovén egyéni bajnokság kétszeres második helyezettje, Maks Gregoric súlyos balesetet szenvedett. Az első kör második kanyarjában a szlovén fiú kicsúszott és ütközött a mögötte haladó Holubbal.

Súlyos baleset a mórahalmi Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorversenyen. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A sportolót a pályán és azon kívül is ápolták, közben, Kecskemétről mentőhelikopter indult érte, azzal szállították kórházba. A sportoló rövid eszméletvesztés után magához tért, a mellkasát fájlalta, ugyanis Holub motorja oda csapódott. A szlovénok tehetsége 2003 óta motorozik. Kiderült, ma megfigyelésre még bent tartják a kórházban, de nem elképzelhetetlen, hogy holnap Debrecenben újra motorra száll.

Olvasóink írták

 • 7. sulir 2012. október 21. 20:46
  „Csak ennyi:
  http://www.delmagyar.hu/sport/ma_11_orakor_rajtol_a_fontana_takarek_speedway_maraton_/2303130/
  http://www.delmagyar.hu/sport/visszatert_a_salakmotorsport_csongrad_megyebe/2303277/
  http://www.delmagyar.hu/sport/mindenki_salaklazban/2302764/
  http://www.delmagyar.hu/sport/szuper_verseny_lesz/2302613/
  http://www.delmagyar.hu/sport/valaszol_kocso_antal/2302013/
  http://www.delmagyar.hu/sport/fektelen_szaguldas_morahalmon/2301546/”
 • 6. saspataki 2012. október 21. 20:39
  „Csak a tisztánlátás kedvéért. A Napos úti - kifejezetten salakmotorzás céljára épült - pálya a "módszerváltás"-nak, egy rosszindulatú Béke-telepi politikai hatalmasságnak és némi ingatlan panamának köszönheti, hogy az enyészeté lett. A Salakmotorzás újabb szemléletes pédája egy sikersportnak, amiben mi magyarok igen magasan jegyzett nemzet voltunk valaha. Persze nem olyan népszerű mint a futball, amibe milliárdokat ölünk és sehol nem vagyunk de pl. Lengyelországban, valamint az északi országokban több tízezren kimennek egy egy versenyre és komoly sport TV csatornák közvetítik a Speedway GP-t. Ha már ugye a nemzetközi példák citálása olyan népszerű manapság. Úgyhogy igazán nem lehet azt mondani, hogy nem lenne - mimimum - rentábilis. Jelen állás szerint Magosi Norbi az egyetlen magyar versenyző akit a nemzetközi mezőnyben jegyeznek. Köszönet a régi nagyoknak - Kócsó Antinak, Tihanyinak, Adorjánnak, Nagy Robinak - hogy mutattak még valamit a régi időkből. Kócsó Anti és Nagy Robi gyönyörű páros motorozást mutattak be, öröm volt nézni ahogy Robi másoddiként fedezte az elöl haladó Antit. Köszönjük srácok!”
 • 5. azigazitrebitsch 2012. október 21. 19:00
  „Jó neked,ezek szerint még fiatal vagy, legalábbis nálam,,én még a Szeol pályán szerettem bele a sportba.
  Milyen megtiszteltetés volt,hogy a hosszú edzéseken való téblábolás után lemoshattam Zahorán Mester motorját Rókuson a műhelyben:-))
  Sajnálom,hogy nem tudtam erről a versenyről,tuti mentem volna,nem volt egy nagy hírverés:-))”
 • 4. Szakértő 2012. október 21. 13:30
  „Március elején lesz legközelebb ilyen rendezvény, amikor az időjárás engedi. Parádés volt, visszaidézte a gyerekkoromat, amikor még az öregemmel jártunk ki a Napos úti pályára. De kár volt az is tönkretenni, pedig vb futamokat is rendeztek ott. A mostani kezdeményezés is jó, két hónap alatt hozták létre a jelenlegi állapotot, remélem fejlesztik tovább. Lucia nagyon árnyékra vetődött, mert ezt a pályát Nagy Róbert és társai építették, magántőkéből! Le a kalappal előttük, remélem lesz elég erejük, és pénzük pl. egy tribünre is, hogy le lehessen ülni, mert kicsit fárasztó volt egész nap állni, de azért így is megérte. A rosszindulatú hozzászólásokra pedig itt semii szükség!”
 • 3. Luckylaci 2012. október 21. 12:00
  „Végre,újjáéledni látszik egy olyan sportág,amelyben egykor a világ legjobbjaihoz tartoztunk!
  Kedves Lucia! Ön árnyékra vetődött....mert a közlekedési baleseteknél a külföldiek szállítását ki fizeti? Valószínű,ha versenyző, /és külföldi/ tehát veszélyes sportot űz,van olyan biztosítása amely nemcsak ezt,de többet is fedez, mint a kopter díja! De hamár így nézzük, írok önnek tíz perc alatt egy oldalt ide olyan ügyekről amelyhez képest egy balesetes versenyző szállítása annyira jelentéktelen összeg,hogy nem is látszik!
  Annyiban igaza van,hogy kár a szegedi pályáért!”
 • 2. Lucia 2012. október 21. 10:35
  „Hurrá! A mentőhelikopter költségeit ki fizeti? Lehetne értelmes dolgokra is pénzt költeni salakmotor pálya helyett! A szegedit (Napos út) az enyészet eszi.”
 • 1. Lámpion 2012. október 20. 22:41
  „Mikor lesz legközelebb salakmotorverseny Mórahalmon?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más súlycsoportban: Naturtex-SZTE-Szedeák-Alba Fehérvár 68-99

Szoros meccset vártunk, simán nyert az Alba a Szedeák vendégeként a férfi kosárlabda NB I A… Tovább olvasom