Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Visszatért a vízhez Risztov Éva

A vásárhelyi-mártélyi kötődésű, egykori úszóklasszis, Risztov Éva visszatért a vízhez: úszósulit nyitott Gödön. Azt sem tartja kizártnak, hogy valamikor a versenysportban edzősködjön.
Kezdjük a legkényesebb témával. Az egyik bulvárlap cikkében azt sugallta, sejttette, hogy Risztov Éva és Molnár Ilona nem véletlenül él közös lakásban, háztartásban – összeköltöztek. Vagyis több van köztük egyszerű barátságnál.

– Nem ön az első, aki ha tapintatosan is, de rákérdez erre. Tisztázzuk: Ilona, amikor szükségem volt rá, megfogta a kezem, utat mutatott az életben. Ezt azzal tudtam meghálálni, hogy befogadtam, míg összeszedi magát, összegyűjt annyi pénzt, hogy saját lakást vásárolhasson magának. Világos, hogy mindenki félreérti, vagy félre akarja érteni ezt a helyzetet, de kizárólag barátok vagyunk – szögezte le Éva. Sokat köszönhet neki. Többek között azt a lehetőséget is, ami új értelmet, célt adott számára: úszóiskolát nyitott a gödi Pólus Palace Hotelben. Fél éve dolgozik a projekten, sok munkája fekszik már benne, és Ilona beszélte rá erre a vállalkozásra. A motokrosszal az újabb sérülés és az úszósuli miatt végleg szakított – visszatért régi, igazi közegéhez, a vízhez.

Az egykori olimpikon kicsiket és nagyokat egyaránt oktat az úszóiskolában. Fotó: DM/DV
Az egykori olimpikon kicsiket és nagyokat egyaránt oktat az úszóiskolában.
Fotó: DM/DV

– Most azért hajtok, hogy megszerezzem a középfokú edzői képesítést – mesélte a 23 évesen új életet kezdő Risztov –, ez elengedhetetlen feltétele a munkámnak. A szerződést október 1-jén írtuk alá, és a tervek szerint novembertől indul az igazi nagyüzem, akkortól lesznek folyamatos órák; de már most is vannak nebulói a Risztov Éva Úszóiskolának, merthogy ez a neve. Egyedül csinálom, hatfős csoportokkal foglalkozom, felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt. A lényeg, hogy szimpatikus legyek, bízzanak bennem, a tapasztalatomban, a tudásomban – ez sokat jelent. Szeretném rendbe hozni a dolgaimat, felépíteni karrierem és magam irányítani az életemet. Az úszósuliban látom a jövőt.

Azt sem zárta ki, hogy egyszer majd egyesületnél oktasson ifjaknak úszást, de ahogy ő fogalmazott: most még nem tud annyit, hogy azt olyan magas szinten alkalmazhassa. Felröppent az a hír is, hogy a 2010-es budapesti úszó Európa-bajnokságban tevékeny részt vállalna. Két évvel ezelőtt még a versenyekre sem látogatott ki a Margitszigetre.

– Valóban megkerestek az úszószövetségtől, konkrétumokról még nem beszéltünk, de ha megállapodunk, szívesen segítek. Nem haragszom senkire, de ez nem azt jelenti, hogy mindent elfelejtettem. Üzenem: akik eddig nem segítettek, nem álltak mellettem, ezután se törekedjenek erre. Most már nincs szükségem rájuk. Jól érzem magam, boldog vagyok, és újra van célom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: gyógyulnak a sebek

Holnap újabb bajnoki mérkőzés vár a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatára. Délután öt órától a… Tovább olvasom