Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Visszautasított korrupcióvád

Lapunk múlt pénteki számában megjelent egy írás, amely szerint a szegedi közgyűlés nyár előtti utolsó ülésén korrupciógyanúsnak tartotta az egyik képviselő a Teke Club Kft. és a városi sportigazgatóság közötti bérletiszerződés-tervezetet.
A cég működteti az újszegedi teke- és bowlingcentrumot, és a lapunkban megjelentekre az ügyvezető, Karsai Ferenc a következőt reagálta: – Kezdjük egy kis történelemmel: a közgyűlés 2004-ben egyhangúlag jóváhagyta annak a beruházásnak a tervét, amely az újszegedi Kisstadion egyik aszfaltos pályája helyén, a Derkovits és a Közép fasor által határolt sarkon jött létre. Az építkezés 2005 szeptemberében véget is ért. A létesítmény magánvagyonból és banki kölcsönből épült.

Edzésben

Bár a csapat július 23-án kezdi meg a felkészülést az új bajnokságra, az Európa-kupára, valamint a további, válogatott és egyéni feladatokra, ám a Ferroép-Szeged együttesének férfi tekései folyamatosan játékban vannak.

Az új pálya mellett átalakultak, megújultak a kiszolgáló helységek, a világ egyik legjobb férfi tekecsapata játszik ott, városi teke- és bowlingbajnokság zajlik közel húsz-húsz együttessel, általános és középiskolák látogatnak rendszeresen hozzánk, amelyek 66 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályákat. A város anyagi lehetősége annak idején nem engedte meg, hogy önállóan építsen a köztudottan megszűnő Postás-pálya helyett egy olyan létesítményt, amely a hagyományosan világszínvonalú szegedi tekesport otthona lehet. Európai körülményeket teremtettünk, nem értem, miért kell a kft. kapcsán alaptalan vádakat emlegetni. Határozottan visszautasítom a korrupció tényét.

A közgyűlés ezen a múlt heti ülésén jóváhagyta a két fél közötti bérleti szerződés módosítását, amely pontosította a földhasználati jog kérdését, így a felépült ingatlan bejegyzésre kerülhet a földhivatalnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Triplázásra készül a Hód TC

Vasárnap megkezdődik a küzdelem a férfi tenisz Szuperligában. A bajnoki címvédő Hód TC együttese a… Tovább olvasom