Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Vízi munka Dél-Afrikában - elutaztak a kajakosok

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE öt kajakosa (Sík Márton, Petrovics Máté, Császár Gergely, Hasanovic Dávid, Bozsik Gábor) és edzőjük (Hüvös Viktor) elutazott hétfőn a dél-afrikai Port Edwardba, és egészen március 25-éig ott edzőtáboroznak.
Melegebb éghajlatra mentek. Nem küldték őket, sőt saját akaratukból döntöttek úgy az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE kajakosai, hogy Dél-Afrikába utaznak. Méghozzá nem is keveset: hétfő dél környékén előbb Budapestre, a Liszt Ferenc reptérre autóztak, majd kora este felszállt a gép velük, és Münchenben landoltak, hogy aztán Johannesburgban, majd Durbanben is újra átéljék a földre szállás kellemes vagy kellemetlen élményeit. Innentől már csak nagyjából bő száz kilométeres autózás várt rájuk, hogy ma magyar idő szerint valamikor dél környékén elfoglalhassák a szállásukat.

A szegediek Hüvös Viktor edző vezetésével, Sík Márton, Petrovics Máté, Császár Gergely, Hasanovic Dávid, Bozsik Gábor összeállításban – hogy azért más sportágból is vegyünk egy kis szóhasználatot – indultak el a dél-afrikai Port Edwardba. Mások is csatlakoztak hozzájuk, hiszen Paksról Boros Gergely, míg a Honvédből Beé István is velük tart.

Ebből már kevesebb lesz: a hazai erősítés után a víz a főszereplő Sík (balról), Petrovics, Császár és Hasanovic számára. Fotó: Karnok Csaba
Ebből már kevesebb lesz: a hazai erősítés után a víz a főszereplő Sík (balról), Petrovics, Császár és Hasanovic számára. Fotó: Karnok Csaba


– Szerencsére az időeltolódás csak egy óra, így ez legalább nem okoz majd gondot. Jó, hogy végre meleg vízi edzőtáborba utazunk, hiszen a tréningek, a jó munka szempontjából a lehető legtökéletesebb a hely, de az nem annyira kellemes, hogy ezért majdnem huszonnégy órán keresztül úton kell lennünk. Ráadásul mint családos ember az is nehezíti a helyzetem, hogy két hónapig nem láthatom a szeretteimet – mondta a csapat legrutinosabb „Dél-Afrika-kutatója", a kétgyermekes Sík Márton, aki immár ötödik alkalommal tölt el több hetet a már említett tengerparti településen. Sík 2004, 2006, 2007 és 2011 után ül tehát kisebb fajta jubileumot, míg a csapat több tagja is ismeri a helyet, hiszen nem először utazik oda.

Egészen pontosan március 25-éig lesznek a kajakosok Port Edwardban, ahol a többség szeme előtt természetesen a londoni olimpiára jutás lebeg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC: másolni szeptembert

Nehéz feladat előtt áll az UTC NB I-es futsalcsapata. Tovább olvasom