Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Vízilabda: Jobbak, egységesebbek lesznek

A legutóbbi évadnak csak a legvégén vált biztossá, hogy a Szentesi VK férfi vízilabdacsapata ebben az idényben is az OB I-ben szerepelhet. Most még véletlenül sem szeretnének a Kurca-parti drukkerek hasonló élményt átélni, Berki András edző szerint erre ezúttal nem kerül majd sor.
Szentesen nem néznek vissza, kizárólag előre tekintenek: annak ellenére, hogy idén tavasszal a Neptun ellen a bennmaradást jelentő 11. helyért csatáztak, a ma kezdődő új bajnokságban jobb szereplésben reménykednek.

EZT A HELYEZÉST VÁRJA A DM ÉS A DV.

A Pendola Szentes Eletroglob férfi vízilabdacsapata a bajnokságot megelőző mindkét felkészülési viadalon (Szolnokon és Szentesen) egyaránt jobban, eredményesebben pólózott, mint azt várni lehetett. Ebből pedig az következik, hogy a nyári igazolások jó hatással voltak az együttesre. Amennyiben az akkor mutatott forma a szezonban is gyakran előjön, a gárda akár a kilencedik helyre is előreléphet a legutóbbi tizenegyedikről.

– Bizakodó vagyok, a nevében megváltozott mostani csapat jobb, egységesebb lehet, lesz, mint a legutóbbi volt – jelentette ki Berki András edző. – Ugyan távozott Németh Dániel és Gábor Barnabás, de a helyükre érkezett újak, Maklári Ádám, Csente Dávid, Turzai Gábor képesek őket pótolni. Az igazolások, a jövés-menések a csapatszerkezet változását vonták maguk után: jobbkezes létükre a balkezesek helyén kell szerepelnie Papp Gabinak és Csente Dávidnak. Jóleső érzéssel tölt el, hogy zokszó nélkül hajlandók voltak feláldozni a maguk eredményességét a csapatért.

Nem csupán a felsőházban, az alsóban is kiegyensúlyozott küzdelem várható.

– A minimális cél továbbra is a bennmaradás kiharcolása, de aki ismer engem, az tudja rólam, ennél többre vágyom – folytatta az egykori kiváló pólósból lett tréner. – A realitás a 9–11. helyek egyikének megszerzése, de igazából akkor lennék elégedett, ha a nyolcadik helyen zárnánk. Ehhez annyi kell „csak", hogy megelőzzük a Fehérvárt, az OSC-t, a Szolnokot és a BVSC-t. Arra törekszünk, hogy a ligeti uszodát újra vidéki oroszlánbarlangnak titulálják.

A Domino-Honvéd ellen ma 18 órakor kezdődő meccsen még az esélytelenek nyugalmával ugorhatnak vízbe az otthon játszó szentesiek, akiknél a most igazolt Maklárinak kificamodott az ujja, így ő most a lelátóról lesz kénytelen figyelni új társait.

Hortváth Tamásék őszi programja

1. forduló, szeptember 22. (szombat), 18 óra: Pendola Szentes Elektroglob–Domino-Honvéd; 2. forduló, szeptember 29. (szombat), 18: Szentes–Pécs; 3. forduló, október 6. (szombat): BVSC–Szentes; 4. forduló, október 13. (szombat): Vasas–Szentes; 5. forduló, október 20. (szombat), 18: Szentes–Szeged Beton; 6. forduló, október 23. (kedd): Fehérvár–Szentes; 7. forduló, október 27. (szombat): OSC–Szentes; 8. forduló, november 3. (szombat): Eger–Szentes; 9. forduló, november 10. (szombat), 18: Szentes–Szolnok; 10. forduló, november 17. (szombat), 18: Szentes–FTC; 11. forduló, november 24. (szombat), 18: Szentes–Újpest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jose Mourinho vette a kalapját

Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere a Rosenborg elleni 1–1-es döntetlen… Tovább olvasom