Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Vízilabda MK: elmaradt a Beton feltámadása

A Theodora magyar kupa elődöntőjében se találta a ZF Eger ellenszerét a Szeged Beton csapata, és 9-3-as vereséget szenvedett Gerendás György együttesétől a Szőnyi úton.

ZF Eger - Szeged Beton 9-3 (2-0, 0-0, 2-1, 5-2)

Theodora férfi vízilabda magyarkupa-elődöntő. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Horváth Csaba, Petik András.

Eger: Szécsi – Kotsidis, Feltham 1, Binder, Varga II. Zs. 1, Kovács. Csere: Graham 2, Kis G. 1, Hosnyánszky 2, Biros 1, Bundschuh 1, Hegedűs, Nébald. Edző: Gerendás György.

Szeged: Baksa – Kiss, Vindisch, Komlósi, Molnár, Török 2, Younger 1. Csere: Varga I. Zs., Kayes, Juhász, Somogyi. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 8/2 ill. 6/2.

Ötméteres: 3/2 ill. 2/1.

Kipontozódott: Komlósi (25. perc) Sántavy (30.perc)
 
A vasárnapi döntőben: ZF Eger - Groupama Honvéd.

4. negyed

8. perc:
Török újabb próbálkozása is elakad a blokkban, de kontrát fújnak az egrieknél. Mégis ők jöhetnek az időkérés után, de nincs gól, 9-3 a vége.

7. perc: Varga II. Zsolt ötöse is bent, pedig jól érezte Baksa. 8-3. Újabb büntetőt kap az Eger, Feltham is bevarrja. 9-3.

6. perc: Varga Péter harcol ki ötméterest, Török vágja be. 7-3.

5. perc:
Baksa véd, ismét, Younger lövése mellé Szűk 3 perc vissza.

4. perc: Vindisch a szélen, ez se megy be. Younger avatja fel a frissen beállt Nébaldot. Legalább már nem egy gólunk van. 7-2.

3. perc: Újabb egri előny, Graham is kétgólos. Baksa dühe jogos. 7-1.

2. perc: Fórban az Eger, Baksa kiabál Vindischnek, hogy ne engedje Birost lőni. Már késő...5-1. Somogyi megint, ez is kimegy a blokkról. Hosnyánszky csavarja se maradhat el. A Honvédosok eddig nézték a meccset, esélyes, hogy tudják, kivel játszanak holnap. 6-1.

1. perc:
Vindisch hozza el a labdát, lesz-e gól? Kevés az idő... Kiszorítja az Eger a Betont, Kayes próbálkozik egy lövéssel.

3. negyed

8. perc:
Körbe-körbe megy a labda, Török igazít a labdán egyet, majd ellövi. Elakad az előtte tornyosuló kézrengetegben. Baksa véd, megint, de kontra a Szegednél. Még egy szegedi védés a végére. Bár csak a védekezésben mutatott forma megjelenne a támadásban is! Még van 8 perc.

7. perc: Kayeshez megy a passz, hárman fogják a centert. Baksa véd a túloldalon. Fórban a Beton, időt kér Kásás Zoltán. 

6. perc: Kiss Csaba is rálövi, ez is gyenge. Kis pattint fölé.

5. perc: Kivédekezve az emberhátrány, majd Hosnyánszky lövését fogja meg Baksa. Nagyon érezte! Molnárt is olvasta Hosnyánszky, beleáll a csavarásba, jön az Eger. Megint jön, Graham annyit próbálkozott, hogy most már össze is jön. 4-1.

4. perc: Graham távolról, de a kaput se találja el. Köszönjük. Török is példát vesz róla, sajnos elég rosszat...

3. perc: Kis Gábort hagyják üresen a szegediek centerben, ilyen helyzetben ő nem hibázik... 3-1. Török emelkedik ki derékig a vízből, de Szécsi ebbe is beleér.

2. perc: Megtört a jég, Török fórból veszi be Szécsi kapuját! 2-1. Fórban az Eger is, Komlósi áll ki, de Hegedűs lövésébe belefújnak. Kiss nem számított a passzra, így megint az egriek jöhetnek.

1. perc: Az egriek hozzák el a labdát. Reméljük jön a szokásos szegedi feltámadás. Baksa védéssel indul a negyed, majd kontra.

2. negyed (0-0)

8. perc:
Somogyi távolról, Younger is beleér a bombába. Jön az Eger, de kontra, még fel tudja hozni a labdát a Szeged, de Komlósi lövését fogja Szécsi. A félidőben marad a 2-0.

7. perc: Kimaradó szegedi támadás után újabb Baksa védés. A védekezéssel nincs baj, de gólt se ártana már lőni. Bár 8 méterre tolják ki a szegedieket az egriek, úgy viszont nehéz lesz. 

6. perc: Nem Baksán múlik a dolog, újabb szép védés.

5. perc: Kayes tűnik el centerben, nem szólt a síp. Hogy miért...?

4. perc: Kayes blokkolja Birost, jöhet a Beton. Busila nem figyel a beadásra, de megmenti. Kayes lövésébe ér bele Szécsi, újra próbálkozhatunk.

3. perc: Youngernek se megy eddig. Előnyben az Eger, de Kayes ellen ötméterest fújnak. Baksa mit fogott?! Kovács Gábor lövését üti ki a szegedi kapus!

2. perc: Busila távolról, ez felesleges volt, Szécsi simán véd. Baksa is Hegedűs próbálkozását. De kellene egy gól...

1. perc: Busila játszott a kapuval, így váratott kicsit magára a ráúszás. Vindisch simán hozza el, de újra gól nélkül ér véget a szegedi támadás.

1. negyed (2-0)

8. perc:
Somogyi és Kayes próbálja bevenni Szécsi kapuját, de hiába. Megúszik az Eger, de labdát szerzünk, szépíteni kellene... hát nem most fogunk, Somogyi lövését fogja Szécsi.

7. perc: Kis védekezik jól Molnárral szemben, előnyben támad az Eger.
Hosnyánszky azért megvárja, hogy kiegészüljünk...2-0.

6. perc:
Youngert fojtogatják középen, a labda nem jut el hozzá. Binder teszi be centerbe, de Kis ejtése a kapu tetején landol. Baksa szenzációsan jön ki. A védekezéssel megint nincs gól, már csak gól kellene...

5. perc: Bundschuh is szétlövi a kapufát a másik oldalon.

4. perc: Ráadásul előnyben jöhetnek a fehér sapkások, de a blokk és Baksa is kiválóan teljesített. Szép volt! Ötméterest kap a Szeged, de Török a fölső kapufára vágja a labdát. De kár érte...

3. perc: Újabb kimaradó szegedi támadás, megint az egriek jöhetnek.

2. perc:
Nem jó a szegedi bejátszás, jöhetnek a hevesiek. Jönnek is, sajnos, Bundschuh 8 méterről vágja be Baksa kapujába a labdát. 1-0.

1. perc:
Vindischt látták a kapuról indulni, így az Eger kezdheti a találkozót, de gyorsan kontrát is fújnak a bírók. Előnyben a Beton, de nincs gól; Török labdája kerüli el a kaput. Baksa védi Kis Gábor lövését a túloldalon.

A TV-re várunk megint, de most már pillanatok múlva megszólal a bírói síp.

Az első elődöntő nem mindennapi izgalmakat hozott, a két kulcsjátékosát  - Weszelovszkyt és Varga Tamást - gyorsan elvesztő FTC nagy csatában maradt alul a végig vezető Groupama Honvéd ellen, így Vad Lajosék már ott vannak a holnapi döntőben. 

FTC-Fisher Klíma - Groupama Honvéd 7-9 (1-1, 1-3, 3-3, 2-2)

Theodora női vízilabda magyarkupa-elődöntő. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: dr. Fekete Balázs,Marjay Zsolt.

FTC: Mitrovic - Czigány 2, Varga Tamás, Misics 1, Weszelovszky 2, Kunac, Szeles. Csere: Galambos, Varga Zsolt 1, Tóth Zoltán 1, Ágner, Illés. Edző: Ambrus Tamás.

Honvéd: Gergely - Mátyás Z., Bátori 4, Szívós, Tóth Márton 1, Gór Nagy, Hárai 2. Csere: Székely 1, Salamon 1, Jansik, Hangody. Edző: Vad Lajos.

Emberelőny: 16/2 ill. 11/2.

Ötméteres: - ill. 5/4.

Kipontozódott: Weszelovszky (16.perc), Varga Tamás (20. perc-cserével végleg), Szeles (22. perc), Gór Nagy (27.perc).

Korábban

Az mk négyes döntőjébe jutott csapatok közül a Szeged a kakukktojás. Amíg a Fradi 17-szer, a Honvéd 7-szer, az Eger pedig 3-szor hódította el a serleget, addig ez a Szegednek még egyszer sem sikerült. A Tisza-parti klub kétszer került közel a címhez, de 1980-ban a Szentes 5–4-re, míg 2001-ben a Vasas 7–5-re győzött ellene a fináléban.

Ha így védekeznek Komlósiék (középen fehér sapkéban, mellette Molnár,
Ha jól védekezik a Szeged, legyőzhetik az Egert.
Fotó: Schmidt Andrea 

– Tíz napja ugyan hazai medencében 9–7-re kikaptunk az Egertől – mondta Komlósi Péter, a Beton bekkje – de az a meccs már a múlté, a mai összecsapáson ugyanannyi az esélyünk, mint a hevesieknek. Amennyiben fegyelmezetten, taktikusan játszik a Szeged, akkor bárkit képes legyőzni. A Vasas elleni Euroliga-meccsen négygólos hátrányból értünk el döntetlent, ennek erőt, önbizalmat kell adnia. Különösen az utóbbit tartom lényegesnek, nem győzni akarásra van leginkább szükség, hanem önbizalomra. Meg vagyok győződve arról, hogy igenis döntőzhetünk.

Mk-program. Ma, elődöntő: FTC–Honvéd, 17 óra; Eger–Szeged Beton, 18.30. A győztesek vasárnap 17 órától csatáznak a trófeárt. Mindhárom meccset élőben közvetíti a Sport Klub.

Olvasóink írták

 • 9. csizmadialaszlo 2010. november 21. 19:07
  „Sajnálom, hogy nem sikerült.”
 • 8. Balcár 2010. november 21. 16:17
  „Szép volt fiúk :D csak így tovább”
 • 7. andreasz 2010. november 21. 08:44
  „Edzőbuktatásra megy a játék?”
 • 6. szbarat 2010. november 20. 22:49
  „Teljesen egyetértek, amit lacla írt (bár én sem értek a vízilabdához...). Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog nyilatkozni Kásás a meccsről. Ha Baksa Lacika nem véd ilyen jól, akkor még ennél is nagyobb zakó lett volna. Most már csinálnia kellene valamit Kásásnak, mert ilyen támadójátékkal nehéz lesz az Euroligában meg a bajnokságban is helyt állni. Nem volt megint egy olyan ember, aki irányította volna a csapatot támadásban, meg centerjáték sem volt.”
 • 5. lacla 2010. november 20. 21:46
  „Szeretem a szegedi vízilabda csapatot, de a mai teljesítményük gyalázatos volt. Nem értem, hogy Kásás edzőnek miért nem sikerül már sokadjára felrázni, feltüzelni a csapatot egy ilyen fontos rangadóra!? Új edző kell mert képtelen hatni a játékosokra, akik kishitűen játszottak ma.”
 • 4. zehn 2010. november 20. 19:44
  „Tutyimutyi, beszari játéknak meg is lett az eredménye. Na, béna "kisleányok" holnap tessék nekimenni a fradinak,hogy lássa az ország,hogy mégiscsak van vér a....”
 • 3. zehn 2010. november 20. 19:19
  „Bár még nem tudom mi lesz a végeredmény,de ilyen tehetetlen,körülményes, balfék mentalitást rég láttam a fiúktól.Ha Baksa nem védene szenzációsan, már rég elment volna a meccs. Még a labda megfogása is nehezen megy nekik.Hajrá fiúk,de egyenlőre én még nálatok is jobban szenvedek - a látványtól.”
 • 2. Zotya100 2010. november 20. 15:46
  „Gyerünk fiúk, nem olyan verhetetlen ez az Eger, mint ahogy Gerendás mester hiszi! Hajrá Szeged!!!!!”
 • 1. csizmadialaszlo 2010. november 20. 09:20
  „Ha már az elején is azt a szívós játékot produkálja a társaság, amire képes, akkor jó kis parti lesz.

  Hajrá Beton!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HPQ: összejöhet a bravúr

A férfi röplabda Extraliga 8. fordulójában a HPQ-Szeged ma 16 órától az újszegedi sportcsarnokban a… Tovább olvasom