Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Vízilabda mk: Szeged Beton-FTC 18-5 - fotók

A Theodora magyar kupa csoportkörének utolsó fordulójában Molnár vezetésével leőrölte a Szeged Beton a Fradit, így hibátlan teljesítménnyel jutott a nyolc közé.

2. nap

Szeged Beton - FTC 18-5 (3-1, 2-0, 6-3, 7-1)

Theodora magyar kupa selejtező, 2. nap. Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Juhász Gy.,  Németh A.

Szeged Beton: Baksa. - Juhász Zs., Somogyi, Molnár T.6, Hegedűs 1, Kunac 2, Bálint 1. Csere: Török 2, Varga, Kayes, Kiss 2, Younger, Turzai 3. Edző:Vincze Balázs.

FTC: Kostrov - Kincses 2, Illés, Paján, Czigány 2, Varga Zs. 1, Korényi. Csere: Ernyei, Deutsch, Manhercz, Szöllősi, Sántavy, Simon. Edző: Ambrus Tamás.

Emberelőny: 9/5 ill. 8/3.

Kipontozódott: Paján (cserével végleg 8. perc), Czigány (28. perc)

Ötméteres: 3/3 ill. -.

Vincze Balázs: Egy jó Szegedre számítottam, amit meg is kaptam a mai mérkőzésen. Nekünk ezen a hétvégén túl kellett nézni a jövő hétre, most annyi feladatunk volt, hogy olyan játékot nyújtsunk, amivel akkor, ott majd sikeresk tudunk lenni.

A másik mérkőzésen: OSC-SZVPS 17-5

4. negyed (7-1)

7. perc:
Már a kezüket se rakják fel a fradisok, Bálint simán lő a hosszúba. 17-5. Baksa védését megint nagy taps kiséri, az utolsó perc előtt időt kér Vincze Balázs. Jót is tett, Török parádés gólt lő. Gatyáig kiemelkedik a vízből. 18-5. Felhozza a Fradi a labdát, de már nincs gól, a Beton a nyolc közé jutott a magyar kupában.

6. perc: Turzai is kilövi a vendég kaput, szétesett a Fradi. 16-5.

5. perc: Molnár ismét, erre már Ambrus Tamás setud mit mondani. 15-5.

4. perc: Kayes harcol ki fórt, majd egyből jön az ötös is. Török bevágja. 13-4. Kincses második gólját szerzi. 13-5. Molnár hihetetlen: egy ember tartja, ő meg könnyedén pattint a Fradi kapujába. 14-5.

Vízilabda mk: Szeged Beton-FTC 18-5. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Kincses indul meg Hegedűs kapufája után, de Baksa ezt is fogja. A közönség most már tapssal hálálja meg a látottakat.

2. perc: Czigány szerez labdát, de félpályáig kiszorítja a Beton a vendégeket.

1. perc: Török megint gyorsabb volt, folytatódhat a szegedi góláradat.. Kissnek elég volt 20 másodperc. 12-4. HEgedűs adja be Kayesnek, két emberrel küzd majd Kostrov üti ki a labdát.

3. negyed (6-3)

8. perc:
Sokáig támad a Fradi, de nincs gól, a Beton már nem tudja felhozni a labdát. Hétgólos hazai vezetéssel jön az utolsó játékrész.

7. perc: Hegedűs ismét, elkapta a fonalat. 10-3. Kincses egyedül, hatalmas bomba távolról. Kunacé se kisebb. 11-4.

6. perc: Hegedűs is bemutatkozik, ráadásul fórból. 9-3.

5. perc: Czigány újabb előnyt értékesít, de még így is messzire vannak a Szegedtől. 8-3.

Vízilabda mk: Szeged Beton-FTC 18-5. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Molnárnak fór se kell, negyeidk góljánál jár. 8-2.

3. perc: Zsinórban a negyedik előnyből nem tud betalálni a Fradi. Gyorsan megtöri a sorozatot Czigány, 20 perc után talál be az FTC. 7-2.

2. perc: Kincses telibelövi Baksát, Turzai viszont hatalmas gólt lő. 7-1.

1. perc: Simán hozzuk el a labdát, megint. Szépen jön a labda centerbe, Molnár már háromnál jár. 6-1. A Fradi ismét nem jut lövésig.

2. negyed (2-0)

8. perc:
Czigány megint a kapufát találja el, de most nem kellett hozzá Baksa. A félidőben 5-1.

7. perc: Török adja be az épp kiemelkedő Hegedűsnek, de fél centivel lemarad róla. Pedig de szép lett volna. Baksa kivédi a Fradi szemét, Czigány lövését tolja kapufára.

6. perc: Lövés nélküli támadásokat vezet most mindkét oldal, de négygólos szegedi vezetésnél mi annyira nem izgulunk.

5. perc: Varga próbálkozik egy ejtéssel, de Kostrov simán szedi le. Újra előnyben az FTC, időt is kérnek a vendégek.  

Vízilabda mk: Szeged Beton-FTC 18-5. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Somogyitól megy a passz centerbe, Kayes szépen forog be, de Kostrovban elakad a labda.

3. perc: Újabb fór, viszont nincs újabb szegedi gól, Török lövése a kapufáról vágódik ki. Lövésig nem jut el a Fradi, kemény mint a beton a védelmünk. Turzai szépen lövi ki a felsőt. 5-1.

2. perc: Előnyben a Fradi, Sántavy viszont úgy egy méterrel a kapu mellé húzza.

1. perc: Török könnyedén szerzi meg a labdát, jöhetünk. Az utolsó másodpercekben Turzai vállalkozik, de csak a kapufa sínylette meg. Papesz büntetőjét viszont már a háló. 4-1. 

1. negyed (3-1)

8. perc: Pajánt állítják ki cserével, majd ötöst is kap a Szeged. Kiss keze nem remegett meg. 3-1. Szegedi labdaszerzés után Younger indul meg, de sajnos a kapusba vágja a labdát. Az első negyed után marad a 3-1.

7. perc: Czigány is mehet pihenni, de nincs újabb szegedi gól.

6. perc: Harmadik fórját kapja a Beton, Kunac nem sokat teketóriázott. 2-1.

5. perc: Hosszan támad az FTC, Czigány vállalja el távolról, Baksa simán üti ki. Marad a labda a zöld-fehéreknél.

Vízilabda mk: Szeged Beton-FTC 18-5. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

4. perc: Újabb fórt kap a Szeged, de Somogyi a kapusba vágja a labdát. Szerencsére a Fradi se szerencsésebb előnyben. Ambrus Tamás idegeiért már aggódhatunk, időt is kérnek a vendégek.

3. perc: Molnár centerből, megvan az egyenlítés. 1-1.

2. perc: Hegedűs indul meg a szélén, a felső kapufáról levágódó labda nálunk kifelé úszik.

1. perc: Juhász simán hozza el a labdát, az első támadás a Szegedé. Molnár háttal csavar a kapuba, de már lejárt az idő. Pedig mekkora gól volt. Előnyben a Fradi, Baksa védte ugyan a lövést, de az beevickélt a gólvonalon túlra. Vezetnek a vendégek. 0-1.


1. nap, délután:

OSC - Szeged Beton 7-19 (2-4, 0-8, 2-3, 3-4)
Theodora magyar kupa selejtező, 1. nap. Újszegedi sportuszoda. Vezette: Marosvári A., Rubos K.

Gólszerzők: Szécsi 2, Cseh 2, Benczur, Pecz, Zentai, ill. Török 4, Somogyi 3, Kiss Cs. 3, Kayes 2, Molnár T. 2, Juhász 2, Younger, Kunac, Varga P.

A másik mérkőzésen: SZVPS-FTC 5-21 (0-4, 0-5, 0-0, 5-12)

Délelőtt:

Szeged Beton VE - Szegedi Vízipólósuli 27-4 (6-0,9-1, 8-2, 4-1)
Theodora magyar kupa selejtező, 1. nap.
Újszegedi sportuszoda. Vezette: Németh A., Rubos K.

Szeged Beton: Molnár D. - Juhász Zs. 3, Somogyi 1, Molnár T. 2, Hegedűs 1, Kunac 3, Bálint 2. Csere: Török 3, Varga 4, Kayes 2, Kiss 2, Younger 1, Turzai 2. Edző: Vincze Balázs.

SZVPS: Balogh, Németh Z. 1, Makra, Tóth D., Barna 1, Nádasdi, Nagy G.
Csere: Juhász G., Nagy M. 1., Vincze, Palotás, Márkus 1, Kovács D.

Szentesi helytállás
A szolnoki selejtezőcsoportban két nevesebb riválisa ellen is hel,ytállt a Bodrogi Bau Szentesi CS&K.
1. forduló:
Szolnok-Bodrogi Bau Szentesi CS&K 12-8 (3-1, 2-0, 1-4, 6-3)
2. forduló:
Vasas-Bodrogi Bau Szentesi CS&K 6-19 (1-3, 0-6, 4-6, 1-4)

3. forduló
Bodrogi Bau Szentesi CS&K - EKF SC 14-5  (3-0, 4-0, 3-1,  4-4)

Edző: Éles Vilmos.

Emberelőny: 4/4 ill. 4/2.

Ötméteres: 3/3 ill. -.

Vincze Balázs: Ennek a mérkőzésnek nem az eredménye a lényeg, hanem az a történelmi jelentőség, hogy két szegedi csapat mérkőzött egymással. Próbáltam azonban részfeladatokat kiadni a fiúknak, amit - már csak az eredményből adódóan is - azt hiszem maradéktalanul teljesített a csapat.

A másik mérkőzésen: FTC-OSC 10-10 (1-2, 4-4, 2-3, 3-1)

Fél órás csúszással kezdődött a mérkőzés, ugyanis a Szeged Beton igazolásával gondok adódtak, hiszen bár a számla be volt fizetve, az MVLSZ-től nem érkezett meg az igazolás róla. Hosszas telefonálgatás után végül megszólalt a síp.

Történelmi mérkőzés: Szeged Beton-SZVPS 27-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Az első ráúszást az SZVPS nyerte, majd egy perces néma csönddel adózott az uszoda a Szeged Beton elhunyt elnökének, Körtvélyessy Péter tiszteletére.

Az első pár percben keresték a kaput a játékosok, majd a 4. perctől kezdve bekeményített a Beton. Juhász ötméteresből szerezte meg a vezetést, majd fél perccel később előnyből duplázott. Kunac indulásból, Kayes centerből köszön be, ezzel a 7. percben már 4-0 volt. Az utolsó pillanatokban még Hegedűs is Kiss Csaba is vállalt egy-egy gólt. Az első negyed után 6-0 állt az eredményjelzőn.

Történelmi mérkőzés: Szeged Beton-SZVPS 27-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A második játékrész még gólzáporosra sikeredett, bár az SZVPS keményen tartotta magát. Török, Younger és Papesz sorozta meg a második szegedi csapatot, gyorsan tízre szökött a csapatok közötti különbség. A 6. percben Nagy Milán szerezte az SZVPS első találatát, a nézők nagy tapssal és éljenzéssel tudatták örömüket. Török majd Varga Péter is fórból köszönt be. Varga nagyon elkapta a fonalat, a negyed végére már háromgólos lett.

A szünet után se lankadt a figyelem, bár a hatodik percig a szegedi nehéztüzérek vették célba a kékek kapuját: Turzai, Hegedűs, Kunac, Molnár és Bálint sorozta meg az ellenfél hálóját, majd Márkus
szerezte meg az SZVPS második találatát. Somogyi előnyből azért tudatta, ki az úr a háznál, de a végén még egy Barna-Juhász gólváltást láthattunk. 23-3.

Történelmi mérkőzés: Szeged Beton-SZVPS 27-4. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Az utolsó játékrész Török labdaelhozását követően Török góllal folytatódott, majd Juhász Zsolt a második ötméteresét is bevágta. Nagyot küzdött a Vízipólósuli, de nem tudta felvenni a harcot a BL-ben vitézkedő Betonnal. Németh Zalán egy előnyt követően szépítet, így a 6. percben 26-4-et mutatott az eredményjelző.

Éles Vilmos az utolsó percekig űzte-hajtotta csapatát, de Kiss Csabát ez sem akadályozta meg a gólszerzésben. A vége 27-4 lett. Most következik az FTC-OSC mérkőzés. Délután a Beton az OSC-vel, a Vízipólósuli a Fradival száll vízbe. 

Korábban

Szeged a Szeged ellen. 2011. szeptember 17. beíródik a város sporttörténelmébe. A Szeged Vízipóló Suli – a szegedi férfi vízilabda mk-selejtező rendezője – a Szeged Betonnal csatázik ma 10 órakor az újszegedi sportuszodában. A négyes csoportból – az FTC és az OSC tagja még a kvartettnek – az első két helyezett jut tovább.

– Számunkra a tisztes helytállás a kitűzött cél – kezdte a beszélgetést Éles Vilmos, az SZVPS edzője. – Major Levente vakbélműtéten esett át, Mód Péter munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzik majd, míg az elmúlt szezon kezdőkapusa, Nagy Péter az OB I újoncához, a Kaposvárhoz igazolt. Számunkra jól jön a magyarkupa-selejtező, hiszen így élesben gyakorolhatunk. Kevesebb edzőmeccset játszhattunk, ezért örülünk ennek a három meccsnek. Az biztos, hogy a fiúk számára is különleges csemege lesz hazánk egyik legjobb csapata, a Szeged Beton ellen vízbe szállni. Jelenleg 18 fős a keretünk, több fiatal is felkerült az ificsapatból.

A Szeged Beton célja, hogy megnyerje a szegedi selejtezőt. Ez a nyáron megerősödött csapattól elvárható. Amint arról már beszámoltunk, a rendező klub, a Szegedi Vízipóló Suli vezetősége úgy döntött, hogy a drukkerek ingyen nézhetik meg a kétnapos rendezvényt. Mindenki bízik abban, hogy sok néző lesz kíváncsi a jövő heti szegedi BL-selejtezőre hangoló Betonra, amely a legerősebb kerettel veszi fel a küzdelmet.

– Úgy gondolom, hogy a vasárnapi, Ferencváros elleni meccsünk lesz a legnehezebb. Teljes a keret, most ezen a három meccsen gyakorolhatunk is a jövő heti fontos eseményre, a Bajnokok Ligájára, ahol szeretnénk a főtáblára kerülni. Két nap pihenő után szerdán láttunk munkához. A srácokon érződött, hogy jó tett nekik a pihenő, illetve a sikeres kotori selejtező is jó hatással volt a hangulatra – nyilatkozta a Szeged Beton nyáron kinevezett trénere, Vincze Balázs, aki szintén most mutatkozik be a hazai publikum előtt.

Olvasóink írták

  • 3. W666W 2011. szeptember 18. 12:54
    „Én nagyon félek..Így a szezon elején ennyi jó eredménnyel elkényeztetnek a Fiúk csak nehogy a szezon végéremeg "kipukkadjanak" ha ez nem következik be akkor MÉLTÓ EMLÉKET állítanának az elhunyt elnöküknek akinek az Áéma is megvalósulhatna ha bár sajnos megérni nem érhetné meg..Hajrá Szeged Beton”
  • 2. csizmadialaszlo 2011. szeptember 17. 11:46
    „Varga Péter varga? Úgy tudom, hogy nem.”
  • 1. FuegoNoche 2011. szeptember 16. 21:50
    „Hát akkor: HAJRÁ SZEGED!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fináléig jutott a magyar duó a kisteleki ifi tíztánc Eb-n

Remek versenyzéssel döntőzött a magyar páros a Kisteleken megrendezett WDSF Ifjúsági Tíztánc… Tovább olvasom