Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Vladan Matics elégedett

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki előkészületekben tegnap megkezdte a második hetet. A játékosok nagyon komolyan veszik a munkát, ezért Matics edző jutalmul szabadnapot ad vasárnap.
A Pick Szeged kézilabdacsapata július 23. óta egyetlen napot sem hagyott ki. Vladan Matics vezetőedző, valamint Vladimir Bankovics erőnléti és Porobic Haris kapusedző irányításával készül a csapat a szeptember nyolcadiki százhalombattai bajnoki rajtra. Az elmúlt héten hétfőn, kedden, szerdán és pénteken napi két, míg a többi napon egy-egy tréningen vettek részt a kézilabdások.

– Szerdán délelőtt futásfelmérőt tartottunk, pénteken pedig konditeremben voltunk – mondta Matics edző. – Egyébként a többi foglalkozásnak mindig ugyanaz a tematikája: Bankovics a fizikai állapotot javítja, míg én technikai és taktikai feladatokat gyakoroltatok. Az első héten például a hatos falas védekezést és az az elleni támadást sulykoltuk. Természetesen Porobic Haris pedig külön dolgoztatja a három kapust.

Bérletek

Augusztus tizedikéig lehet megvásárolni elővételben a Pick Szeged kézilabdacsapatának bajnoki mérkőzéseire érvényes bérletet. Az alapszakasz és a rájátszás összecsapásainak megtekintésére szóló bérletet munkanapokon 9 és 14 óra között a Tisza Volán SC Bakay Nándor utcai sportirodájában lehet megvásárolni.

Ezen a héten sem változik a program: kedden, szerdán, pénteken két-két foglalkozás lesz, szombaton pedig a csapat a Hungaroringen vendégeskedik, ahol a Forma–1-esek kötelező edzésén vesznek részt a szegedi kézilabdások.

– Hétfőn megtartottuk a tervezett foglalkozást. Délelőtt konditeremben voltunk, és elvégeztük a húszperces futást is. Délben útra keltünk Békéscsabára, hogy a szerb és a montenegrói játékosainknak szlovák vízumot váltsunk ki az augusztus tizedikén aktuális érsekújvári tornára. Délután pedig a szokásos két csoportban végeztük Brankovics kollégával a munkát. Amennyiben ugyanolyan jól dolgoznak majd most is, mint az első héten, úgy ajándékként szabadnapot kapnak a srácok vasárnap.
Arra is gondoltam, hogy az előző napi nagy program is sokat kivesz a srácokból, és másnap, fáradtan nem érdemes edzést tartani, még akkor sem, ha csak fociznánk. Egyébként senkinek nincs izomláza, hála Ványa szakszerű munkájának – árulta el a vezetőedző. A szakember elmondta még, hogy ezen a héten a 3+2+1-es és az 5+1-es védekezést, valamint támadást gyakoroltatja. Vadkerti Attila hagyott ki eddig egy foglalkozást, mivel meghúzódott a háta, de a szombati tréningen már a többiekkel együtt futott. Hétfőn pedig minden feladatot el tudott végezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Hrepka Ádám is gólt szerzett az MTK-ban

A labdarúgó NB I második fordulójában igazolták jó hírnevüket a legutóbbi pontvadászat meghatározó… Tovább olvasom